PARTYINFO

 

HRACHOVKA 2007

Datum konání:
28.07.2007 - sobota
Místo konání:
Hrachovec - open air
DJs:
Diome, Face, Sirkir, Subsist, T.C.O., Carl King, Leon X, Rivendel, Christopher Just, Orbith, Jonty Skrufff, Click Joe, Ian Fuzzy, Tráva, Marten, Joshek, Teebee, Mc SP, Chase & Status, Koogi, Katcha, Mc Jacob, Mystique, Buraak (live flute), M.O.T.U., Blulajta, Tall, Valoa, Rytmus
Live:
I AM X, Zoot Woman, Therapy?, Art Brut, UK Subs, Southeast, Masters Of The Universe, Supercrooo, Legendary Pink Dots , SDNMT, Ter Haar, Wotienke, Ty Syčáci, Pavel Fajt, Autopilote, LongItal, OTK, Lakeside X, Bullerbyne, MidiLidi, Abuse, Dva, Liger, Bullerbyne, Swordfishtrombones, Miou-Miou, Žamboši, Prostitutes
Info:
http://www.hrachovka.com
 
 
Alternativní stan na Hrachovce
Co nabídne taneční stan na Hrachovce 2007?
Sto lidí, sto chutí a v podstatě na všechny jsme připraveni. V tanečním stanu se během dvou festivalových dnů vystřídá přes 25 vystupujících od elektra přes techno přes drum'n'bass po hip-hop. Nabídka je široká, je z čeho vybírat.
 
PÁTEK – electro svátek

Pátek bude patřit rovným beatům, dunivým basám a syrovému zvuku. Taneční extáze pod dohledem electro prince z Vídně Christophera Justa je ztělesněním všeho, co činí electro tak oblíbeným žánrem. Důstojnou oporu mu poskytne Orbith. Díky své příznačné nesmlouvavosti a razantnímu přístupu k hraní patří stále mezi ty, kteří dokáží rozdmýchat party na vyžadovanou teplotu. Máte-li zájem poslechnout si nefalšované tuzemské live vystoupení nasáklé svižným tanečním potenciálem a protkané technem a elektronikou, vaše kroky by měly vést k Southeast live, jenž v sobě skrývá DJe a producenty Paula Hubisse a Jergena. Nechcete-li ještě ze synthového kolotoče vystoupit, je pro vás připraven avantgardní přízrak Jonty Skrufff.



Sám svoji muziku popisuje slovy dirty-rocking-electro-disco-tech a ať se to zdá třeba nemožné, opravdu tuto kategorii bez výjimku vyplňuje. Plíživější a experimentálnější pojetí předvede elektronický vampír Click Joe – nerad hází kotvu do jednoho stylu, ale plynule přeplouvá mezi jednotlivými žánry, a to jen pro to, aby vytvořil důmyslné hudební koláže, na kterých si každý posluchač rád pošmákne. Ian Fuzzy si potrpí na vyváženost setu a netají se tím, že výběr desek přizpůsobuje publiku. Zůstávaje především techno DJem, svoje vystoupení vyšperkovává prvky electra, zkrátka vším, co nasměruje tanečníky ke spokojenosti. Pokud preferuje silný electro zvuk a směsici housu, electroclashe a minimalu, vaším favoritem bude i Joshek. Rezident české scény DJ Tráva zpravidla balancuje na hranici hausu, deep funku a samozřejmě techna. Zkušenou eskadru DJs uzavírá Marthen. Pevnou rukou mezi posluchače rozloží melodický doprovod, k jehož výstavbě použije tech a deep house.



Sobota – zlámaný večírek

Hlavním lákadlem sobotního večera je norský DJ a producent Teebee. Nic neponechává náhodě, svá vystoupení dopředu pečlivě připravuje, každičký okamžik je s hodinářkou pečlivostí vybudován k jedinému účelu – rozpoutat na parketu blizard, na který se nezapomíná. Další na programu jsou dva spanilí drum and bassoví jezdci oddaně sloužící u polámaného dvora. Málo kdo odolá svůdnému d’n‘b tangu, v jehož rytmu Chase & Status protančí celý svůj set. Připočtěte k tomu ještě MC SP a kladný výsledek je téměř zaručen.



O pravidelný přísun polámaných živin se bude dále starat Koogi – drum and bassová konstanta už od prapočátku polámané scény u nás v ČR. Český d’n’b bude dále reprezentovat sympatické duo, které umí vyburcovat k tanci i toho největšího bručouna. Co jiného očekávat od zajetého tandemu Katcha a MC Jacob? Z našich luhů a hájů dorazí i buldozer, jenž válcuje řady tanečníků s dech beroucí rychlostí. Set až po okraj nacpaný energií v nezaměnitelném podání Sayka nabízí výbornou příležitost k nástupu na parket, pokud jste tak ještě neučinili. A až budete se zatajeným dechem nevěřícně koukat a především poslouchat, do jaké míry lze „klasický“ DJ set přeměnit v cosi, co nemá v republice konkurenci, bude se jednat o vystoupení Mystique a Buraak live flute. Pod jménem Masters Of The Universe Live na vás čeká živá kapela plná dobré muziky, zpěvu, MCingu a drancujícího dovádění na pódiu. Chcete-li zažít něco nového, dosud nepoznaného, jsou M.O.T.U. nejlepším možným způsobem, jak zpřelámat staré zvyklosti a rozšířit si obzory. Bezchybná technika mixu s garancí kvality? Tak to musí být řeč o Blulajtovi – DJi, u kterého jsou všechny zásadní přísady smíchány v tom nejlepším poměru, jaký si jen může posluchač přát.



Ani hip-hopový fanoušci nepřijdou na Hrachovce zkrátka, jsou pro ně přichystání kontroverzní Supercroo, kteří svými laškovně útočnými texty rozvlnili vody nejen českého hip-hopu. Pozvání přijal i vážený host ze Slovenska, bývalý b-boy a současný člen Kontrafaktu, raper a beatboxer Rytmus. Pro své nadprůměrné hudební znalosti a vynikající hudební intuici byl vybrán i Valoa, skvělý to průvodce po deštných pralesech nu-jazzu, hlubokých propastech breakbeatu a podzemních jezer hip-hopu. Výčet sobotních vystupujících zakončí ošlehaný DJ, které byl jako jeden z málo vybrán na prestižní Red Bull Music Academy v roce 2000. Tall nám nabídne promyšlenou a důmyslně spletenou pavučinu z chill-outového vlákna, jenž je upředeno z nu jazzu, breakbeatu, trip hopu a jazz housu.

 
Zelený čtvrtek na Hrachovce Magion stage na Hrachovce + studentské slevy Hrachovka 2007 – I Am X, Zoot Woman, Therapy a další
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016