PARTYINFO

 

HIP HOP ALLSTARS OPEN AIR WARM UP PARTY

Datum konání:
02.06.2007 - sobota
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Nerz, Clyde, Rawal, DoubleJ, Paul Synapzz
Live:
Night By Nature (usa), Audiofest (au)
Popis:
start 20:00, vstup 290/390 czk
Line-up:
20:00 - Rawal, Clyde, Nerz, DoubleJ
23:00 - Paul Synapzz
23:30 - Audiofest
00:00 - Naughty By Nature
01:00 - Rawal, Clyde, Nerz, DoubleJ
 
 
Naughty By Nature vystoupí začátkem června v Abatonu
 
 
V rámci připravovaného letního Open Air Festivalu Hip Hop Allstars jsme se rozhodli udělat „Warm up Praty“ s nikým jiným než s legendární old scdhool formací Naughty By Nature! Tohle trio, ve složení MCs Treach a Vinnie, spolu s DJ a producentem Kay Gee, vyvolalo svým debutovým albem Naughty By Naughty doslova senzaci, když svou hudbou dokázali o své opravdovosti přesvědčit fanoušky undergroundového hip hopu a oslovit i mainstreamové posluchače. V poslední době se objevují zprávy o znovusjednocení skupiny a bude jistě zajímavé sledovat, jestli se NBN podaří opět dostat na úroveň, kterou měli v 90 letech. Přijďte se o tom přesvědčit i vy….

VYHRAJTE VOLNÉ VSTUPENKY NA WWW.JIMBEAM.CZ



V roce 1986 se v East Orange, New Jersey zformovalo trio tří spolužáků místní střední školy, pojmenované sebevědomě „New Style“. Své skillz si tihle homeboys pilovali při lokálních vystoupeních a na soutěžích talentů. Při jedné z těchto soutěží byli objeveni Queen Latifou, která jim okamžitě nabídla manažerské zastoupení a díky svému vlivu jim pomohla získat nahrávací smlouvu s jejím domovským labelem Tommy Boy.

Naughty By Nature
V roce 1991 vychází výše zmiňované album. Management společnosti Tommy Boy byl tak nadšen nápady a invencí skupiny, že jí prakticky nechal volnou ruku v otázkách produkce. V problematických segmentech vypomohl Little Louie Vega a Lakim Shabazz, ale debutové abum si díky ochotě managementu zariskovat nese charakteristický Naughty by Nature sound, který vychází ze street funku, je doladěný aranžemi syntetizátorů a podtržen charakteristickým Treachovým frázováním. Nejúspěšnější skladbou alba je top ten song „O.P.P“, který zabodoval jak u hip hopových puristů, tak i u mainstreamového publika.

V roce 1993 vychází druhé, komerčně ještě úspěšnější album, vtipně nazvané 19 naughty III, které dodnes nezapomenutelně reprezentuje hymna „Hip Hop hooray“. Album dotáhlo k dokonalosti styl NBN a je právem považováno za klasiku. Platinové prodeje jsou samozřejmostí.V roce 1995 se na trhu objevilo albu „Powerty’s Paradise“. Pro fanoušky, kteří čekali další hymnu typu „Hip Hop Hooray“ muselo být zklamáním, ale zdání klame. Album je konzistentní, naplněné kvalitními tracky s produkčním stylem dotaženým k dokonalosti. Nemělo sice takový komerční úspěch, jako alba předchozí, bylo oceněno cenou Gramy jako nejlepší rapové album roku 1995.

Na další album trojice si musíme počkat až do roku 1999. Mezitím se Kay Gee věnuje produkci pro interprety jakými jsou Zhané, Next a Karyzie Bone, Treach se ožení s rapperkou Pepa z formace Salt-n-Pepa a spolu s Vinniem mají potíže se zákonem z důvodu nelegálního držení zbraní. Album „19 Naughty Nine: Nature's Fury“ přineslo jen jeden výrazný hit – Jamboree, ale na druhou stranu došlo k rozmělnění stylu a přizpůsobení se novým trendům. V roce 2002 vydávají Vinnie a Treach album „IIcons“ na labelu TVT, tentokrát bez spolupráce s Kay Geem, který se vydal na dráhu sólového producenta.

www.hiphop.cz

www.jimbeam.cz



 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016