PARTYINFO

 

MYSTIC SK8 CUP 2007

Datum konání:
15.07.2007 - neděle
Místo konání:
Praha - Štvanice
DJs:
Kolack, Noir, Jorgos, War Trak Posse DJs, Aka, Rawal, LPD, Bebe.One, Liqud A, Mucho, Zbyněk, Miloš, Robot, Tall, Kuba Soulcheck, Lucas Hulan, Loutka, Maradona Jazz, Blue
Live:
The Egg (uk), Sunshine, PSH, Bad Shit (usa), Nihilists (usa), Chila Killerz (mex), Navigators
Info:
http://www.mysticsk8cup.cz
Line-up:
16:00 - 17:30 Maradona Jazz
17:30 - 18:30 Blue
18:30 - 19:30 Navigators
19:30 - 20:15 Czeck Beatbox AllStars
20:15 - 21:15 PSH
21:45 - 23:00 The Egg (UK)
23:00 - 00:00 DJ Robot
00:00 - 02:00 DJ Mucho
02:00 - 04:00 DJ Loutka
 
 
Rozhovor s The Egg, headlinery letošního Mystic Sk8 Cupu T-music na Mystic Sk8 Cupu
The Egg headlinery letošního Mystic Sk8 Cupu
Počasí se má na víkend umoudřit a tak nás čekají 3 dny plné skateboardingu, hiphopu, grafitti, punku a všeho co patří ke streetové kultuře. Podívejte se na seznam potvrzených jezdců, z nichž velká část patří ke skutečné světové extratřídě a také na profil legendární taneční skupiny The Egg
 
Pro ty kteří dosud neměli tu čest navštívit jeden ze třinácti ročníků MSC je připravena krátká video pozvánka, která naprosto přesně vystihuje atmosféru tohoto jedinečného závodu a potvrzuje proč se do Prahy každoročně vrací absolutní světová špička:

ke stažení ve dvou formátech na: www.mysticsk8cup.cz, k přehrání přímo z linku: zde

POTVRZENÍ JEZDCI MYSTIC SK8 CUP 2007
Bastien Salabanzi (FRA) / Street
Austin Seaholm (USA) / Street
Ronnie Creager (USA) / Street
Javier Sarmiento (ESP) / Street
Alain Goikoetxea (ESP) / Street - Bowl
Philips Schuster (AUS) / Street
Killien Hueberger (GER) / Street
Kyle Berard (USA) / Street
Rodil Jr. (BRA) / Street
Daniel Vieira (BRA) / Street
Caswell Berry (USA) /Street
Dave Grubette (USA) / Street
Chris Pfanner (AUS) / Street
William Seco (BRA) / Street
Tony Trujillo (USA) / Street - Bowl
Ivan Ravado (ESP) / Street - Bowl
Neil Hendrix (USA) / Vert
Sandro Dias (BRA) / Vert - Bowl
Rune Glifberg (DEN) / Vert - Bowl
Nicky Guerrero (DEN) / Vert - Bowl
Juergen Horrwath (GER) / Vert - Bowl

Domácí jezdci:
Petr Horvát
Lukáš Daněk
Tomáš Vintr
Petr Molec (Sk)
Marek Zápražný (Sk)


The Egg jsou: Ned Scott – klávesy / Maff Scott – bicí / Matt White – kytara / Ben Cullum – basa / Todd Craft VJ

Myslím, že Glastonbury je naším duchovním domovem.”, přiznává Ned Scott, jeden z dvojčat v srdci kreativního stroje The Egg. “Svým způsobem jsme tam vyrostli. Poprvé jsme jeli s matkou a jejím přítelem, když nám byli čtyři roky. Táta jel taky, protože byli všichni kámoši. Mámin přítel byl v jednu chvíli nahý v backstagi a za chvíli hrál na živém podiu se svojí skupinou Mr Spratt’s 21st Century Popular Motets.” Tohle naučilo Neda a Maffa radostem jamování a to se stalo srdcem jejich skupiny, kterou počátkem 90. let založili v rodném Oxfordu. Když organizátoři festivalu Big Chill dělali anketu, kterou kapelu by návštěvníci chtěli na festivalu slyšet, The Egg zvítězili na plné čáře.



Vyrostli na The Wall a Dark Side of the Moon a během dospívání si zamilovali the Doors, kteří podle Maffa dakázali, že “Pořád ještě můžete od živé skupiny slyšet našláplý bicí s nábojem.” Brzo si oblíbili The Happy Mondays a The Stone Roses, kteří vydláždili cestu k jejich uvolněnému klub-funku. V jejich hudbě je jasně slyšet vliv zvlněného deep drum’n’bass LTJ Bukema.

Funk je samozřejmě základem, na kterém postavili svůj zvuk. Dva tracky měly na The Egg obzvlášť silný vliv - ‘Money Spider’ od The James Taylor Quartet a ‘Shifting Gears’ od Johnny Hammond (mimo jené oblíbenec Gilla Petersona). Jakékoliv pokusy nazvat jejich hudbu slabým odvarem anglického originálu jsou rychle umlčeny mimo jiné faktem, že basista Ben Cullum spolupracoval s Lonnie Liston Smith a Herbie Hancock.

Malé bristolské nezávislé vydavatelství Cup Of Tea Records vydali v roce 1995 The Egg singl ‘Shopping EP’, na nichž se mimo jiné objevil remix Filla Brazilia. China Records si okamžitě všimli jejich potencionálu, podepsali s nimi smlouvu na sublabelu IndoChina a zavřeli je do Cornwall’s Sawmills studia. Výsledkem bylo sedmdesátiminutové album ‘Albumen’ plné syrového, neuvěřitelně chytlavého, ale velmi britského instrumentálního funku.

V té době se už mezi lidmi šířily zvěsti o živých vystoupeních The Egg. Skupina hrála v bílých tričkách s černými čísly 1-4 na bílém podiu a nad nimi se promítaly bizarní komiksové projekce. Hráli všude od Austinu po Texas, na Post-Apartheidovém festivalu v jižní Africe... byli rozjetí, byli všude a jamovali s každým od hráčů marimby až po... jak říká Ned: “Jeli jsme na ten Woodstock reunion. Bylo to fakt kýčovitý - peace’n’love pizzas, Pepsi, žádný alkohol, Salt’n’Pepa a naolejovaní tanečníci co říkali: “Podívejte kolik lásky je na Woodstocku.” Šli jsme cestou k místu, kde byl zdarma festivalový happening. Bylo tam asi 100.000 lidí, ale žádná media. Jednoho rána jsme jamovali, když v tom se objevil šerif Woodstocku, vzal do ruky kytaru a začal předvádět Hendrix sólo. Všichni začali vylízat ze stanů a mlátit do ešusů. Asi po dvaceti minutách šerif skončil a prohlásil: „OK, nikdy jsem tu nebyl.“, a vypařil se.“ Mezitím The Egg upevnili svoji pozici v taneční hudbě vydáním remixů nazvaných ‘Get Some Mixes Together’.

Jejich další studiové album ‘Travelator’ vyšlo v roce 1998 a trefili se přímo do nálady té doby. Album produkval Tim Holmes z Death in Vegas, který mimo jiné spolupracoval s Chemical Brothers a objevili se na něm nezapomenutelné tracky jako například ‘Getting Away With It’ . Skupina sklidila obrovský úspěch v Turecku a Izraeli. některé z jejich chilloutových tracků, jako třeba ‘Stuff’ se objevili na mnoha kompilacích, včetně ‘Backroom Beats’ série labelu Twisted, který řídil jejich tour manager Ed Bigland. V roce 2003 na labelu Squarepeg vychází jejich album ‘The Venice Beach EP’, klasika nového století navazující na nejlepší okamžiky tvorby The Orb.

Od vydání vysoce oceňovaného ‘Forwards’, byli The Egg velmi zaneprázdnění. Remixovali ‘Living on my Own’ od Fredda Mercury, uznané samotnými Queen, nahráli EP na počest jejich kamaráda z dětství Toby Pascoe. Tobyho beaty se objevily v hodně tracích od Roni Size/Breakbeat Era, samplvali je Chemical Brothers. Na EP přispěli Tim Holmes z Death in Vegas, původné členové The Orb Greg Hunter a Chris Weston. The Egg také spolupracovali na tracku ‘For Lovers’ s Wolfman a Pete Doherty (za ten byli v roce 2005 nominováni na Ivor Novello cenu a vystupovali na Top of the Pops), pro Channel 4 natočili program o duchovním osvícení a mimo jiné natočili tematický track pro ITV ‘At Home With The Braithwaites’!

Důležitou součást jejich života tvoří živá vystoupení. Všichni jsou výbornými hudebníky a mají živou, propracovanou show. Zároveň se ale nebojí zkoušet nové věci a skočit do neznámého, protože vědí, že se shodnou. Maff dává příklad: „Mysleli jsme, že zkusíme zahrát zkrácenou verzi Tocadisco remixu naživo na festivalu ‘Lounge on the Farm’ v Canterbury. Nebyli jsme si jistí, jestli to zafunguje a půlka našich kámošů nás od toho odrazovala, ale dali jsme to a fungovalo to. Lidi to milovali a to se počítá.

Jejich hudba je naživo často dost odlišná od nahrávek, indie track se může stát více tanečním a naopak. Jejich singl ‘Nothing’ se přetavil do klubové verze a v Cargo v listopadu odehráli půlku svého setu naživo a druhou jako midi verzi. V tom jsou The Egg jedineční, jak Maff řiká: “ Vždycky máme dva procesy – písně cílené do rádií a živější, instrumentální našláplé verze určené na taneční parket.”

The Egg mají hodně kámošů z různých kruhů a rádi se zjevují v různých inkarnacích. V současnosti jsou doprovodnou kapelou pro Sophie Barker, dříve sooučást Zero 7, někdy vystupují s Just Jack a Maff hraje se spřátelenými The Bays. Na festivalu Glade jamovali s kultovní kapelou Mad Cows a Maff se zvukařem nedávno zahráli pod nickem ‘Stuff’ elektonický, experimentální set na literárním festivalu v Port Elliot. Maff hrál na bicí pro The Oricalc Phase, leftfield/krautrock skupinu podepsanou na DC Recordings, jejichž EP ‘Respond In Silence’ si oblíbil samotný Laurent Garnier.

The Egg se pravidelně objevují na mnoha menších festivalech a sami jeden organizují. Jmenuje se Fawsley Fayre, jde o malou, nezkaženou akci pro asi 800 lidí. Když o ní chtěli napsat The Times, The Egg odmítli, očividně je nazajímají peníze ani hordy lidí. Nemůžeme odtajnit místo konání, ale pokud patříte mezi opravdové fanoušky, určitě si to zjistíte...

Na novém albu ‘Forwards’ nabízejí Ned a Maff Scott svým fanouškům trochu od všeho. Euforické střídání nálad v novém singlu Nothing, originální album pro nové fanoušky a také remixy pro ty, kteří chtějí eklektický výběr breaků, downtempa, house a elektroniky takových jmen jako jsou Mylo, Tocadisco, Fila Brazillia and Oliver Koletzki. Album je kompaktní, plné živého organickéh funku kombinovaného s pozvedávajícími melodiemi, každý track unikát. ‘Funky Dube’ spojuje silnou basovou linku s jazzovým funk nábojem a celé to propojuje delikátním syntetizátorovým obalem. Ta kombinace by podle všech pravidel neměla fungovat, ale funguje. Přidali trochu melodie, a to ne bez důvodně. Našláplé rockovější tracky podkreslují melodické vokály. Větší zastoupení emotivních kytar má na svědomí hlavně nový člen kapely Matt White. Jeho vliv nazval Maff ‘náladový rock’ Elbow a Muse. Kluci také znova objevili indie skupinu devadesátých let Slowdive and Ride a Benm přispěl na nové album Darrena Emerson, čím ještě posílil taneční potenciál The Egg.

Zatímco některé tracky jsou popisovány jako downtempo, něktré patří spíš na taneční parket a svádějí k tomu zvednout se z gauče a strávit noc v klubu. Našláplé bicí a basa v tracku ‘Always There’ jsou základem pro silné, opakující se vokály ve velkém mixu. ‘She’s Terrific’ zní, jako by Coldcut potkali Red Snaper v nějakém špionážním filmu ze šedesátých let - deep, energický funky rytmus a krystalické činely. ‘Venice Beach’ naprosto přesně evokuje relax. Audio obray prlný tropů, hojnosti a pohody, akustická zvlněná kytara v kombinaci s nščím co zní jako dalšé havajská kytara, s natáhlým acid zvukem, obvyklým spíše v mnohem divočejší elktronice. Remixy jsou zastoupeny v podově bootlegu David Guetty Tocadisco remixu původní ‘Walking Away’. Dochází vám to? Že ne? Nedělejte si starosti a jen si užívejte tenhle masivní housový hit.

HUDEBNÍ PROGAM MSC 2007 - 13.-15.7.2007

STAGE U KLUBU
Pátek - Bad Shit (USA), Nihilist (USA), Sandboy

KLUB
Pátek - DJ Liquid A
Sobota - DJ Mucho
Neděle - DJ Miloš, DJ Zbyněk

STREET, VERT, BOWL - DJs Robot, Miloš

RELAX ZONE
Sobota - DJ Tall, Chilakillerz (mex), DJ Kuba Soulcheck, DJ Lukáš Hulan, Funk∗ce, Matěj Ruppert & hosté, Sunshine

Neděle - Maradona Jazz, Blue, Navigators, Czeck Beatbox Allstars, PSH, DJ Robot, The Egg (uk), DJ Mucho, DJ Loutka

T-MUSIC ZONE
Sobota
16:00-18:00 DJ KOLACK
18:00-20:00 DJ NOIR
20:00-22:00 DJ JORGOS
22:00-00:00 WAR TRAK POSSE DJs

Neděle
16:00-18:00 DJ AKA
18:00-20:00 DJ RAWAL
20:00-22:00 DJ KWÉ
22:00-00:00 DJ BEBE.ONE

Změna programu vyhrazena.
 
Rozhovor s kapelou Navigators před Mystic Sk8 Cupem Prohlédněte si fotky areálu letošního Mystic Sk8 Cupu Mystic Sk8 Cup letos již počtrnácté! Hudební a doprovodný program na letošním Mystic Sk8 Cupu 2007 Web letošního ročníku MSC 07 právě spuštěn Předprodej na Mystic Sk8 Cup 2007 zahájen + program

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Závěrečná zpráva k letošnímu Mystic Sk8 Cupu 2007
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016