PARTYINFO

 

EUPHONIC NIGHT

Datum konání:
25.05.2007 - pátek
Místo konání:
Most - Duplex Most
DJs:
Kyau & Albert, Ronski Speed, Michael C, Sonorous, Marc Marberg
Info:
http://www.duplexmost.cz
Popis:
vstup 120 czk
Line-up:
21.30 - 23.00 Marc Marberg
23.00 - 00.30 Michael C
00.30 - 02.00 Ronski Speed
02.00 - 03.30 Kyau & Albert
03.30 - 05.00 Sonorous
 
 
Michael C v rozhovoru k Euphonic Night 10 let labelu Euphonic
Kyau & Albert: "V Duplexu Most zahrajeme i klasiky z Euphonicu."
K zítřejší oslavě desetiletého výročí labelu Euphonic pro vás máme rozhovor s jeho zakladateli Ralphem Kyau a Stevenem Albertem, tedy s duem Kyau & Albert. Řeč je o historii, celé koncepci labelu, vztahu k Vanditu a o plánech do budoucna. Je-li vám to málo, přečtěte si i interview s Michaelem C, který má k Euphonicu hodně blízko a který jako jediný český DJ bude v klubu Duplex Most klukům z Euphonicu gratulovat.
 

Ahoj chlapi, jak se máte? Už je to docela dlouho, co jste naposledy navštívili Českou republiku... co je za tu dobu u vás novýho?

Ralph: Kromě našich djských vystoupení jsme hlavně připravovali veškerý materiály k desetiletému výročí Euphonicu. A taky jsme vydali náš nový singl na vinylu Always A Fool ve zbrusu novém club mixu. Na druhé straně singlu je extended album verze, kterou mnoho djů hrálo už v době, kdy vyšlo album “Worldvibe”.

Dobře, ale pojďme zpátky ke kořenům. Jste zakladatelé labelu Euphonic, když se podíváte zpátky do minulosti, jak to všechno začalo?

Steven: Euphonic začal jako docela malá věc, vlastně to byla taková platforma pro naši vlastní produkci a nejen pro naši, ale i pro mladé producenty, které sháněli label. Nejdříve jsme si naše CDčka distribuovali sami, první rok jsme vydali jen 4 singly. Dneska spolupracujeme s největším německým distributorem Sony BMG a taky s nejlepším distributorem vinylů Discomania.
Ralph: Málo lidí v Čechách ví, že jsme vydali track jedněm českým producentům na našem prvním CD Positive Ways v roce 1999. Ten projekt se jmenoval Aural Unit a byla to taková ambient věc. Ani nevím, jestli ještě pořád dělají hudbu.

Založili jste Euphonic vedle Paul van Dykovýho Vanditu. Nemyslíte si, že jste v Německu konkurenty?

Ralph: Naopak! Máme skvělý vztahy s lidmi od Vanditu. Není tu žádná konkurence, protože trh je dostatečně velký. Když plánujeme Euphonic night v Berlíně, ptáme se vždy Vanditu, jestli tam taky v tu dobu něco nedělají, nikdy nejsou v Berlíně dvě tranceové akce najednou.
Steven: Minulý týden nás pozval Paul van Dyk do své radioshow, abychom mluvili o deseti letech v Euphonicu. Paul van Dyk vlastně podpořil první velký releasy Euphonicu jako “Glass Garden” od Sonorouse, “Epic Monolith” od Mirco de Govia a náš singl “Outside”, což Euphonicu hodně pomohlo. Loni taky Paul van Dyk v DJ Magu zařadil Euphonic spolu s Vanditem a Itecem mezi své 3 nejoblíbenější labely. Takže o konkurenci se nedá vůbec mluvit.
Ralph: Vlastně Giuseppe Ottaviani z Vanditu zremixoval track “Super Nature” od Stoneface & Terminal, který můžete slyšet na EP k deseti letům Euphonicu.

Já mám dneska pocit, že už dnes není možné o djovi říct, zda hraje čistý trance, techno, nebo house. Hudební styly se stále více prolínají. Ale střejně, kdybyste přeci jen měli charakterizovat zvuk Euphonicu dnes a před deseti lety...

Steven: Po roce 2000 se Euphonic stal známým hlavně jako trance label s klíčovými producenty jako Ronski Speed, Mirco de Govia, Sonorous a Kyau & Albert. Ale v začátcích jsme vydávali i techno, ambient a house. Dneska se zvuk releasů z Euphonicu hodně prolíná a v podstatě závisí pouze na producentovi. Ten, kdo zná desky z Euphonicu ví, že tady je rozdíl ve stylu produkce mezi Sonorousem, Stoneface & Terminal a Kyau & Albert. Když se nám track líbí, tak ho vydáme.
Ralph: Například album Mirco de Govia “Chronoscale” bylo z 50 procent elektronika a stalo se docela populární na poli klasický taneční scény. Toto album byl přechod mezi scénami, což na něm bylo právě to skvělé. V červnu vydáme první album Stoneface & Terminal s názvem “Wide Range”. To album se mi opravdu líbí, ale myslím, že mnoho lidí překvapí. Toto album bude dalším velkým krokem Stoneface & Terminal a hodně je zviditelní. Už jsme prodali licenci do USA a Ruska a právě jednáme s asijskými nahrávacími společnostmi, což je velmi dobrý na debutové album.

Euphonic se stal jedním z nejdůležitějších nezávislých tranceových labelů a ovlivňuje hodně lidí po celém světě. Jaké jsou vaše plány do budoucnosti? Jakým směrem chcete label posunout?

Ralph: Chceme pokračovat ve skvělé práci s našimi producenty. Ronski Speed a Mirco de Govia v tuto chvíli pracují na svých nových albech. Snažíme se vyvíjet Euphonic krok za krokem, protože to je velmi důležité, abychom přežili dalších deset let.
Steven: Pracujeme také pro nové umělce, ale problém je, že mnoho mladých producentů se snaží pouze udělat track tak, aby zněl jako produkce jejich idolů. Nepřichází mnoho nových nápadů, ale spíše hodně sraček. Nás zajímá čerstvá, neokoukaná hudba. Samozřejmě, že by demo mělo mít tranceový pozadí, ale může být ovlivněno i jinými styly, ne?

Chystáte se vydat kompilaci s názvem 10 Years of Euphonic Records compilation. Bylo těžký vybrat skladby na tuto kompilaci? Dali jste tam všechno co jste zamýšleli?

Ralph: Ta kompilace je dvojtý CD. Jeden disk namíchal Ronski Speed a druhý jsme míchali my. Seděli jsme spolu s Ronskim a udělali jsme dlouhej seznam potenciálních tracků, který bychom tam chtěli. Pak jsme se dlouho bavili nad tím, kdo chce jakou skladbu použít. Bylo to ale super poslechnout si všechny ty věci znova ve všech možných verzích, protože jsme tak moc zaměstnáni novými věcmi, že už nám nezbývá moc času poslouchat ty starý. Bylo to taky super proto, protože se nám vrátily všechny vzpomínky. Euphonic je opravdu velký kus našeho života a být v tomto businessu deset let, to už je nějaká doba.
Steven: Na té kompilaci je teď 39 skladeb, což si myslím, že je dobrý ohlédnutí za deset let. Když se na to tak dívám, vydali jsme na Euphonicu opravdu hodně dobrých skladeb, na což jsem fakt hrdej.

Připravili jste si nějaký speciální retrospektivní set pro své fanoušky v Čechách nebo budete hrát nový věci?

Steven: Ještě nevíme, co budeme hrát. Myslím, že to bude obojí, nějaký nový věci a samozřejmě klasiky z Euphonicu.

Super! Přejeme vám do dalších deseti let jen to nejlepší a těšíme se na vás na všechny v Mostě!

Ralph: Děkujeme za rozhovor a uvidíme se všichni v Duplexu!

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016