PARTYINFO

 

DIGITAL SUN

Datum konání:
30.06.2007 - sobota
Místo konání:
Velká Hleďsebe - areál bývalých kasáren
DJs:
Ed Rush (uk), Error (mex), Philip TBC, Koogi, Mc Turner, Mc Leed, Akira, Davsan, Mc Adrenalin, Honey, Killa, Hanzall, Ko-Jacques, TMX Sound System
Live:
Afrodisiak (usa/cz), Ohm Square, 100°C, Peter Mackay (aus), Natálie Kocábová & Gang ala Basta, Lus3, Zajíc Company, Kofe-In, Space Jam Group, Positive Mind, My Music, Záviš, Basta Fidel, Volant, Karel Kryl rock band, Ghost on Tuesday, Pure Poison, Hey Baby, Stan and Tony revival, Dva a půl cvrčka, Ivan Hlas, Plectrum, Šem Ham Foraš, Řetězová reakce, Těžko soudit motýla, Kokrhell Band
Info:
http://www.digitalsun.cz...
pepajasicek@seznam.cz
Popis:
start 14:00, vstup 200/250 czk, 4 stages
 
 
Známe vítězného DJe, který si zahraje s Ed Rushem Digital Sun: průběh soutěže DJ Championship
Rozhovor s frontamen kapely 100°C
K nadcházejícímu benefičnímu festivalu Digital Sun si pořadatelé vzali do parády Jakuba Johánka, frontamana 100°C - vítěze prvního ročníku Coca Cola Popstar. O tom jaký má kapela podíl na festivalu a mnohem více se dočtete uvnitř článku.
 
Rodáky z Mariánských Lázní asi netřeba představovat. Ale jen tak pro začátek, řekni mi Jakube jak dlouho jako kapela hrajete a v jaké sestavě?

Hrajeme od roku 1996. Původní sestava byla trojčlenná: já, Ondra a Filip. Potom postupně přicházeli ostatní až do dnešního kompletu 6 členů: já, Ondra Urbanec, Filip Johánek, Kája Vaněk, Martin Špalek a Michal Juřica.

Slyšel jsem, že vy jste takoví předchůdci pořadatelů DIGITAL SUN s pořádáním akcí pro mladé lidi na Karlovarsku. Co je na tom pravdy?
Přesně tak, DIGITAL SUN je taková naše konkurence(smích). S Filipem a Ondrou za sebou máme takové akce jako Psycho Projekt, NASA, Dj projekty či festival Trávník. Vlastně všechno vzniklo ze stejných důvodů jako teď u DIGITAL SUN, udělat něco pro mladé lidi. Psycho Projekt byli takové indoorové festivaly, kterých jsme udělali celkem 8 – všude možně po Mariánských Lázních: v Morisonnu, Dyleni a dokonce i v Eldorádu. NASA, to byli takové 2 velké techno akce a pro festival Trávník jsme se rozhodli, protože jsme chtěli udělat nějakou velkou akci v regionu. Nakonec se uskutečnil v roce 2003 v karlovarském lidovém domě.

Proč už potom nepokračoval?

Každý z nás začal studovat v jiném městě, stěhovali jsme se, ale hlavně jsme se pak více začali věnovat 100°C. Prostě už jsme v tom neviděli takovou důležitost jako dřív. Když si to tak vezmeš, za 3 roky jsme tu udělali více jak 15 kulturních akcí. Dneska už bych do toho asi nešel, vadil by mi ten stres.

Jak byly úspěšné?

Samozřejmě ze začátku to nebylo nic moc, ale postupem času si to získalo řadu fanoušků a poslední akce Psycho Projekt měl návštěvnost přes 700lidí, stejně jako NASA a na festival Trávník přišlo přeš 1100 posluchačů. Hráli tu třeba Tatabojs, Polemic, Monkey Bussines, Švihadlo, Khoiba či Sky Line. Takže myslim, že to bylo úspěšný. Ale možná v budoucnu uspořádáme Psycho Projekt 10 (smích).

Když se bavíme o úspěchu, jak moc velký to pro vás byl skok, když se z regionální kapely stal vítěz 1.ročníku Coca Cola Popstar.

Díky tomu, že jsme pořádali akce, o kterých už jsme se tu bavili, tak jsme do Mariánek zvali většinu českých nejznámějších hudebních projektů, které v té době „jeli“. Na oplátku nás oni zvali zase k nim, takže díky tomu jsme se svezli po řadě festivalech, pražských klubech atd.. takže už jsme vlastně nějakou tu zkušenost měli. Jenže vítězství v této soutěži znamená pro hodně lidí v branži oficiální potvrzení kvality. Navíc se o nás začali zajímat média, měli jsme novou smlouvu, díky které jsme předskakovali Support Lesbiens a s nimiž jsme hráli republikové turné. Ale pak samozřejmě záleží na kapele, jestli jí ta náhlá sláva změní či ne. Svoji kvalitu pak už musí dokázat sama.

Jak se těšíte na DIGITAL SUN?

Minulého ročníku jsme se bohužel nemohli zúčastnit kvůli už dlouho dopředu naplánované dovolené, ale jsem hodně zvědavý na novou mariánskolázeňskou produkci.:) Doufáme, že festival bude mít úspěch, a že se přijde podívat co nejvíc lidí, taky z toho důvodu, abyste pak nemuseli prodávat vaše byty(smích). Zároveň mi přijde dobrý nápad, že se tam objeví řada regionálních kapel, protože to by mohlo podpořit zdejší klubovou scénu. Hlavně přejeme štěstí všem organizátorům při pořádání, protože jsou to naši kamarádi. A nejvíc se těšíme na lidi.

Když si mluvil o těch regionálních kapelách, je nějaká místní skupina, která se ti opravdu líbí a myslíš si o ní, že má "našláplou" budoucnost?

V poslední době jsem sledoval dění kolem skupiny My Music, protože byli ve finále Coca Cola Popstar. To je hodně dobrá kapela a navíc tam mam kamarády. Také moc fandím Albionům, kteří tedy momentálně mají pauzu, protože její členové odcestovali do Anglie. No a samozřejmě nesmím zapomenout na Bow Wave, kteří mě teda trošku naštvali, že na Digital Sun nepřijedou, ale muziku hrají dobrou:) Také jsem v poslední době začal sledovat scénu kolem sound systémů, hlavně teda reggae. Tady bych vyzdvihl Royal Hi-Fi a Herb Junkies.

Co vlastně Jakub Johánek dělá, když má volno?

Protože mě reggae hodně baví, tak jsem si začal kupovat vlastní desky. Pak jsem začal hrát v reggea kapele Ilam a nyní hraji jako resident v klubech Neutral a Buena Vista v Plzni. Jinak bydlím v Plzni, už nestuduji, a dělám pořad Dubový High (mimochodem ho vymyslela moje přítelkyně Zuzanka) na Radiu Wave každou středu od 20:00 do 22:00

Ještě poslední otázka, jak vidíš nejbližší budoucnost 100°C?

Teď chystáme CD našich remixů a uzavíráme soutěž Remix Contest. Vše o soutěži mohou fanoušci dozvědět na oficiálním webu kapely www.100c.cz. Návštěvníci Digital Sun budou mít možnost slyšet jeden remix naživo. Jedná se o předělávku písně One in A Million, kterou produkoval Petr Míkovec. Dále pracujeme na novém materiálu. Do konce roku by měla být venku i třetí řadová deska. No a pak možná vyrazit někam do ciziny. Uvidíme...

Děkuji za rozhovor

Taky

 
Co nabídne letošní ročník festivalu Digital Sun Soutěž - který DJ zahájí festival Digital Sun? Ed Rush a Ohm Square headlinery Digital Sun Stáhněte si promo mix k festivalu Digital Sun

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016