PARTYINFO

 

PEPSI FESTIVAL FINAL PARTY

Datum konání:
07.07.2007 - sobota
Místo konání:
Karlovy Vary - Lázně I
DJs:
Michael Burian (michaelburian.com), Loutka (djloutka.com), Bo.dan (solstice records/roxy)

2nd stage - Lumiére feat Bára Černocká & Manda
Live:
X-Press 2
Popis:
start 22:00, vstup festival pass 100 czk, ostatní 150 czk
 
 
X-PRESS 2 už zítra na závěrečné party v Karlových Varech!
Doslova na poslední chvíli přišla zajímavé zpráva od promotérů Vodafone Fér Klubu, který vznikl při MFF v Karlových Varech. Na zítřejší závěrečné party se totiž představí i známá britská formace X-PRESS 2, která v programu doplní již ohlášeného Michaela Buriana a Loutku.
 

X-PRESS 2 vtrhli na mezinárodní klubovou scénu v roce 1993 se singlem Muzik Express, který se v klubech stal okamžitým hitem. Oblíbili si ho i tak vlivní DJs jako Pete Tong nebo Newyorčan Junior Vasquez. Clubbeři celého světa si skladbu ihned zvolili za svou hymnu.


Všichni tři DJs, kteří tvoří triumvirát X-Press 2, Ashley Beedle, Rocky a Diesel, pocházejí z nudných londýnských předměstí, zazářili však na mnohem módnější a vlivnější klubové scéně britské metropole. Z této zkušenosti pramení jejich přesvědčení, že v house music je nejdůležitější být na očích. A pokud se to udělá dobře, je to pop ve své nejdokonalejší a nejčistší formě.
Po Muzik Express následoval vibrující, funky London X-Press s výzvou "raise your hands!", který sklidil stejně kolosální úspěch jako třetí singl Say What.
Když jejich nahrávky začaly být "trochu scestné", jak to nazval Ashley, rozhodla se trojka odsunout X-Press 2 stranou a rozjet jiné projekty. Beedle fungoval pod hlavičkou Black Science Orchestra a Rocky pěstoval své alter ego pod názvem Problem Kids; v rámci formace Ballistic Brothers trojice nenuceně vplula do jazzovějších, melancholičtějších a funkovějších sfér. A právě svým novým stylem přitáhla pozornost David Byrnea, frontmana legendárních Talking Heads.


Poté, co si Byrne poslechl Ballistic Brothers, jim nabídl prostor na svém evropském turné. Výsledkem spolupráce byl singl Lazy, který se zařadil mezi nejlepší singly roku. Lazy pochází z debutového alba Muzikizum vydaného v dubnu 2002 a je prvním "opravdovým" singlem X-Press 2. Předchozí tři, AC/DC (říjen 2000), Muzikizum (duben 2001) a Smoke Machine (říjen 2001), vyšly pouze na vinylu, a to bez jakékoli propagace prostřednictvím klipů nebo v rádiích. Přesto každý z nich prodal přes 25 000 kusů - což v novodobé historii taneční hudby patří mezi rekordní čísla.
Mezi dalšími, kteří se na albu Muzikizum podíleli, je brilantní a excentrický Dieter Meier, frontman švýcarských elektro-popových experimentátorů Yello, a to ve skladbě I want you back, a vokalista Presence Steve Edwards v plánovaném singlu Call It Love.
Pokud jde o živá vystoupení, dobývá X-Press 2 v posledním roce kluby se svými šesti gramofony a stejný nářez předvede i v létě na festivalech. DJské výkony na šesti decích s využitím Ashleyho efektních mikrofonových výstupů, CD-přehrávačů a základních samplerů vracejí do DJingu napětí a přivádějí do varu publikum v londýnském Fabric i v klubu Pacha na Ibize.

 
Co nabídne Vodafone Fér Club a Café na MFF Karlovy Vary Lázně 1 opět ožijí během FF Karlovy Vary
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016