PARTYINFO

 

UNITED ISLANDS OF PRAGUE 2007

Datum konání:
23.06.2007 - sobota
Místo konání:
Praha - Střelecký ostrov
Live:
Monika Načeva & Michal Pavlíček & DJ Five, Stability, On Air, The Beautiful Cantine Band (a), Electric Fans (nl), Fish! (maďarsko), All Stars Grey (bělorusko), Skarface (fr), Sestry Steinovy, Jan Budař & Eliščin band, Trojka Zuzany Homolovej (sk), Veronika Padilla (swe), Tam-Tam Orchestra & Batucada, Ruchadze band - Amsterdam Beyond (nl/cz), Madioko et Rafika, Socalled Orchestra (can/usa/fr), James Harries (uk)
Info:
http://www.unitedislands.cz
Popis:
start 11:45
 
 
Festival United Islands začíná již tento čtvrtek
Festival United Islands proběhne už tento čtvrtek 21. června – Svátek hudby - a v sobotu 23. června v pražském centru na Janáčkově nábřeží a na Střeleckém, Slovanském a Dětském ostrově.
 
United Islands of Prague – Svátek hudby

„Svátek hudby se slaví ve Francii už od roku 1982, v dalších zemích se začal slavit v roce 1985 a dnes už probíhá ve více než 110 zemích a 340 městech,“ popisuje vývoj Svátku hudby jeho koordinátorka Nathalie Frank z Francouzského institutu, který se podílí na organizaci této události. Letos se organizátoři rozhodli tento svátek rozšířit i po Praze a ve spolupráci 20 klubů například Rock Cafe, Lucerna Music Bar, Cross, Futurum a dalších institucí jako Slovenský institut, Rakouský kulturní dům nebo Maďarské středisko, které otevřou dveře pro návštěvníky právě tuto noc úplně zdarma, připravili hudební přehlídku, které se zúčastní přes 60 hudebních interpretů a hudebních uskupení mnoha hudebních žánrů. V rámci přehlídky vystoupí třeba Václav Koubek s The Hogs, kteří pokřtí svou novou desku, písničkářka Feng-yűn Song a její TRIO PUO, duboví Molekule nebo Tam-Tam Orchestra a další.



United Islands of Talents


Hudební fanoušci měli možnost hlasovat o obsazení jedné scény. Jednalo se o Filter Talents Stage, která bude umístěna na Janáčkově nábřeží v sobotu 23. června. „United Islands of Prague kladou důraz vedle zavedených hudebních projektů na představování nových kapel,“ říká dramaturg festivalu David Gaydečka. Organizátoři chtějí dávat prostor i hudebním fanouškům, aby spolurozhodovali a podpořili své oblíbence. Prvních deset kapel už je známo, neboť hlasování skončilo v pátek 16. června. Absolutním vítězem se stali Bomberos. Další hudební skupiny, které budou na této scéně ke slyšení, jsou The Roads, Dětské nápady, Začátek Konce, Bundy Tad, Pankix, Kalvádos, MaleeDivy, 3FACES a Něco Chybí.



United Islands of Prague - 23. června

23. června bude znít hudba ze Střeleckého, Slovanského a z Dětského ostrova. Některé scény vyrostou i na Janáčkově nábřeží, které bude pro tento den uzavřené pro auta, a stane se tak festivalovým bulvárem. „United Islands of Prague jsou nejen pestrou hudební procházkou, ale jsou také procházkou skutečnou, a to pražským centrem při řece Vltavě mezi mosty Jiráskovo a Legií, které se v den konání promění ve veselou a odpočinkovou zónu s mnoha hudebními i dalšími scénami,“ vysvětluje koncept festivalu David Gaydečka.



Mezi největší zahraniční jména letošního festivalu patří bezesporu hip-hop s klezmer mísícího Socalleda z Kanady, skapunkové Skarface z Francie, kultovní bluesrockovou kapelu z Kalifornie Ford Brothers Band. K českým interpretům, které není třeba příliš představovat, náleží Big Band Milana Svobody, Monika Načeva a Michal Pavlíček, kteří vystoupí společně s Djem Five, nebo hip-hopoví veteráni PSH. Za pozornost rozhodně stojí dvě festivalové premiéry: kapela čím dál výraznější zpěvačky Markéty Foukalové Lanugo nebo projekt zkušených hudebníků Oldřicha Krejčovese, Miroslava Chyšky, Jana Jakubce a Štěpána Smetáčka, který si říká Stability.


Doprovodný program

21. června - Americké centrum
18:00
Projekce filmu: Heaven Come Down ve spolupráci s festivalem MOFFOM

22. června - Muzeum hudby
18:00 – 20:00
Performance, instalace a workshop: Tanec a poezie na pomezí světů (Berrak Yedek - Turecko, Jan Komárek a hosté)

Muzeum hudby
17:00 vernisáž
Výstava fotografií Noela O'Briena (Irsko): Týden ve West Clare

NoD - Roxy
20:00 – 21:00
Přednáška Joshe Dolgina alias „Socalled“ (CAN) o skládání, třídění a rozkládání různých prvků tradiční židovské hudby v současné hudební tvorbě.

23. června - Janáčkovo nábřeží
12:00
Automat – půjčovna, servis kol
Rainbow Bridge Carneval
Výstava fotografií: Ivan Prokop

Muzeum hudby
9:00 – 18:00
Výstava fotografií Noela O'Briena (Irsko):: Týden ve West Clare

Muzeum hudby
18:00 – 20:00
Performance, instalace a workshop: Tanec a poezie na pomezí světů (Berrak Yedek - Turecko, Jan Komárek a hosté)

Dětský ostrov
12:00 – 18:00 Výtvarné a polytechnické dílny pro děti
12:00 – 18:00 Divadelní stan – představení pro děti a jejich rodiče
19:00 – 21:00 Hudební klipy z celého světa festivalu MOFFOM www.moffom.org

Střelecký ostrov 12:00 – 22:00
Živá knihovna – projekt organizace OPIM (Organizace pro integraci menšin)
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016