PARTYINFO

 

VNV NATION

Datum konání:
06.09.2007 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
Live:
VNV Nation (irl/uk), Head-Less (de)
Popis:
start 21:00, vstup 250/300 czk
 
 
Drážďanští Head-Less vystoupí tento čtvrtek v Lucerna Music Baru před VNV Nation
Head-Less je název německé kapely, která se snaží produkovat svou vlastní verzi elektronické popové muziky. Ve svých písních sázejí především na tanečnost a moderní elektronické zvuky. Pokud bychom se je měli pokusit zaškatulkovat, zařadili bychom je mezi elektro/futurepop ovlivněný dalšími formami elektronické hudby. 
 
Po několika obměnách je od roku 2001 kapela v sestavě:

Rene Hentzschel (vokály)
Matthias Marko (klávesy)
Markus Otto (samply)

Na podzim roku 2000 vydali debutové EP/CD “Friendship”, které produkovali ve svém vlastním studiu. Jejich singl se úspěšně uchytil v rádiích doma i v zahraničí a získal pozitivní ohlasy ve specializovaném tisku i u samotných dýdžejů. Na konci roku 2002 vydali head-less svoje debutové album “Transponder”, na kterém se nachází skladba “Licht im Grau”, která se dokonce v některých saských klubech stala hitem.



Jako kapela naživo si udělali jméno svými vystoupeními v mnoha klubech a na open-air festivalech, když předskakovali skupinám jako E-Craft, Beborn Beton, Blind Passengers, DE/Vision, S.P.O.C.K., Funker Vogt, Camouflage, Mesh, Covenant a Project Pitchwork. Head-less byli zároveň předkapelou formace Melotron během jejího “Cliché” turné v Německu a hráli také před nadšeným publikem v Polsku, České republice a na Slovensku. Díky charizmatickému zpěvákovi a frontmanovi kapely Rene Hentzschelovi, který předvádí na pódiích skvělou show, jsou koncerty této skupiny skutečným zážitkem a vyvrací zažité představy o statických syntetických vystoupeních.

V roce 2004 se head-less úspěšně zúčastnili soutěže “Battle of the Bands”, kterou sponzoroval magazín Sonic Seducer. Head-less soutěžili se skladbou “Ship of Agony” a v konkurenci 500 kapel z evropské gothic a elektro scény se probojovali až do Top 5. Následující rok se jim podařilo dostat se do soutěže znovu. Inspirováni svým úspěchem se head-less pokusili vytvořit více skladeb s Koljou Trellem, jedním z top-producentů v elektro/industriálním žánru. Tvrdá práce v jeho KOLTRON studiu vyústila v EP “Ship of Agony”, které nejenže obsahuje nové skladby, ale také několik remixů od známých a mezinárodně úspěšných kapel, mezi které patří např. američtí Assemblage 23, švédští Colony 5 nebo německé kapely Accessory, Cephalgy a Rector Scanner. Díky značné podpoře dýdžejů a tisku se head-less stali pevnou součástí klubové scény a získali příznivé recenze doma i v zahraničí. Navíc byli po několik týdnů v Top 10 žebříčku German Electronic Web-Charts.

V roce 2006 navštívili head-less opět studio Koltron a vyprodukovali ve spolupráci s Koljou Trellem nové album “Rouge Et Noir”, které je hudebně očividným krokem kupředu. Díky smlouvě s Icare-Media byly vytvořeny podmínky k tomu, aby bylo “Rouge Et Noir” oficiálně dostupné v celém Německu. Mezitím head-less odjeli na turné a v polské Lodži otevírali “Gothic pl Festival”, který headlinovala kapela Covenant.

Na jaře letošního roku head-less absolvovali turné po Německu jako support pro Colony a Melotron a v současné době supportují irsko-britskou EBM kapelu VNV Nation na jejich evropském turné.

Vstupenky na koncert VNV Nation a Head-Less zakoupíte v sítích Ticketpro, Ticketstream, Ticketportal a pokladně LMB za 250,- Kč, na místě za 300,- Kč. Start ve 21:00.

Více info:
www.head-less.de
www.myspace.com/vnvnation
www.musicbar.cz
www.dsmacku.com
 
VNV Nation + Head-Less = EBM masakr v Lucerna Music Baru

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016