PARTYINFO

 

STŘELÁK 2007

Datum konání:
19.07.2007 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Střelecký ostrov
Live:
Tara Fuki, Vertigo Quintet
Info:
http://www.strelak.cz
Popis:
start 19:30
 
 
Tara Fuki vystoupí v rámci festivalu Střelák 2007
 
 
Hudba z pavoučích vláken země snů tiše rozplétá melancholický eros krajiny... v něm odkrývá hlasy, které konejší...

Letní festival Střelák připravil pro vyprahlé obyvatele a návštěvníky Prahy další hudební lahůdku. Ve čtvrtek 19. července se na Střeleckém ostrově představí duo violoncellistek TARA FUKI, které doprovodí mladá jazzová krev Vertigo Quintet. Koncert začne v 19:30 v areálu Letního kina na Střeleckém ostrově.



Obě violoncellistky se hudbě věnují od malička (konzervatoř, studium muzikologie, různé hudební projekty), ale až jejich společným setkáním v Brně v roce 2000 mohlo vzniknout duo Tara Fuki... Hudba Tara Fuki je naprosto svébytná (své kořeny má ve společných improvizacích, které jsou postupně hlouběji propracovávány), křehce dynamická a výrazově nesmírně bohatá. Obohacená o otisky různých hudebních stylů s příchutí dálek, vytváří originální krasohled ženského nitra. Subtilních, křehkých písní se střídmými aranžemi přitom dosahuje dvojice Andrea Konstankiewicz a Dorota Blahutová jen za použití jednoho druhu akustického nástroje a zpěvu zajímavých polských textů.

Od svého vzniku slaví Tara Fuki koncertní úspěchy po celé Evropě (ČR, Slovensko, Francie, Německo, Itálie, Rakousko, Švédsko, Polsko, Rusko, Ukrajina, Jugoslávie, Rumunsko, Holandsko, Anglie...atd.) a střední Americe. Za svou hudbu obdržely dvě ocenění české Akademie hudby v kategoriích "Alternativní hudba-World music" a "Objev roku" za rok 2001. Obě umělkyně žijí ve Francii a tak je bude jejich pražský koncert mimořádnou akcí. Tara fuki se do čech vracejí po delší pauze. Naposledy je bylo možno slyšet ve vyprodaném Švandově divadle.

Večer zakončí ve 22:00 jihokorejský film Čas. Film pojednává o mileneckém páru, kde dívka najednou začne pochybovat o lásce svého přítele a neváhá podstoupit dokonce plastickou operaci obličeje a úplně pozměnit svůj vzhled, aby byla pro něj pořád atraktivní a neokoukaná. KIM Ki-duk se zabývá opět svým oblíbeným tématem mezilidských vztahů, lásky a lidské přirozenosti, které vyhrotí tentokrát až k tématu změny fyzické podoby (pro zajímavost – v Koreji podstupuje plastickou operaci až polovina mladých lidí ve věku kolem 20 let).

www.strelak.cz
www.tarafuki.eu
www.vertigoquintet.com
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016