PARTYINFO

 

G2 JOYRIDE TOUR 2007

Datum konání:
21.07.2007 - sobota
Místo konání:
Hlučín - open air
Info:
http:// www.joyride.cz
Popis:
start 14:00, vstup zdarma, afterparty s djs na pláži
 
 
3. zastávka G2 JoyRide tour před největším sportovním festivalem v Evropě
 
 
Štěrkovna v Hlučíně  bude třetí zastávkou G2 JoyRide Tour a zároveň druhým závodem českého poháru ve wakeboardingu. Nejlepší jezdci se utkájí o další body do celkového hodnocení. Petr Hlava, vítěz prvního závodu se bude snažit udržet před úřadujícím Zdeňkem Šefčíkem - mistr republiky 06.

Několik zajímavostí:
- Tažný motorový člun MasterCraft Star má motor o objemu 5,8L – osmiválec o výkonu 330koní.
- Závodníci jedou cca. 35km/hod na vodní hladině.
- Jezdec jeden a laně cca. 16 metrů za lodí.
- Při dobrém nájezdu do vlny za lodí dokáže závodník vyskočit až do 4m nad hladinu.

Ředitel G2 JoyRide Lubor Kos o této sezóně:
Na tento rok jsme připravili několik zajímavostí a doufám, že je návštěvníci ocení. Zvýšili jsme servis pro diváky a rozšířili jsme počty koncertů. Diváci uvidí opravdu českou sportovní špičku, která bude v rámci G2 JoyRide prezentována ať již v podobě závodů ve wakeboardingu nebo jednotlivých exhibic. Těšíme se na divácký zájem a věříme, že nám bude přát počasí.

Mottem G2 JoyRide tour je přiblížit zajímavé sporty široké veřejnosti a ukázat, jak se dá trávit volný čas.

Vznik wakeboardingu
Koncem 80. let bylo v Kalifornii, na místě zasvěceném surfování, divné počasí – téměř nebyly vlny. Surfaři ale nezačali nudit, vymysleli že je může táhnout motorový člun. Najednou zjistili, že žádné vlny nepotřebují, že si vystačí jen s vlnou, kterou dělá loď před nimi. Postupem času přišli i na to, že je mnohem lepší jezdit na umělých kanálech a řekách, kde je klidná hladina. Největší revoluce ovšem přišla v roce 1985, to si totiž wakeaři začali na prkno přidělávat vázání, podobné tomu na snowboardu. Divoká jízda po vodní hladině tím dostala zcela jiný rozměr, před jezdcem se otevřela široká škála všech možných triků. Netrvalo dlouho a wakeboarding se dostal i do Česka. Dnes už se mu u nás věnuje skoro tisíc lidí, z toho zhruba padesát na závodní úrovni, ale pouze sedm z nich jezdí na evropské úrovni. V několika závodech, jež se čeští borci účastnili, potvrdili že patří k širší evropské špičce.

G2 JoyRide je největší sportovně hudební festival v Evropě, který se bude konat 9. září v Praze na smíchovské Císařské louce. Široká veřejnost se na něm bude moci seznámit s novými, netradičními či málo rozšířenými sporty, jako jsou wakeboarding, freestyle na vodních skútrech, kiteboarding, poweriser, footbag, dračí lodě, freestyle BMX, trial, streetball cup, breakdance battle, freestyle motocross – FMX, airsoft nebo sportovní paintball a další. Jednotlivé sporty představí ti nejlepší z daných oborů, většina z nich jsou mistři republiky, ale i mistři světa. Některé sporty si navíc budou moci návštěvníci sami vyzkoušet.

Fotocredit: Lubor Kos / joyride.cz
Popis foto: Wakeboarding/Petr Halva

G2 JOYRIDE TOUR 2007
30.6.2007 – Pardubice (Mělice) - 1. závod Českého poháru ve wakeboardingu & párty
21.7.2007 –  Hlučín štěrkovna - 2. závod Českého poháru ve wakeboardingu & párty
18.8.2007 – Máchovo jezero - Mistrovství republiky ve wakeboardingu & koncerty & párty
9.9.2007 – Praha - Císařská louka - Praha 5 Smíchov - největší sportovní festival v Evropě
6.10.2007 – Plzeň - BMX&SKATEBOARD mega show + koncerty

Aktuální informace naleznete na www.joyride.cz.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016