PARTYINFO

 

ELECTRONIC BEATS FESTIVAL

Datum konání:
09.02.2008 - sobota
Místo konání:
Praha - Veletržní palác
DJs:
Josef Sedloň, Ladida

2nd stage - Stanzim, Andels
Live:
Underworld (uk), Alter Ego, The Man no.9, Modeselektor + Pfadfinderei
Info:
http://www.electronicbeats.cz
Popis:
Poslední lístky na festival jsou v prodeji a již zakoupené lístky se kvůli přesunutí termínu mohou vracet na pobočkách Ticketpra do 31. 12. 2007
Line-up:
19:30 Josef Sedloň
21:00 The Man No. 9
21:30 Josef Sedloň
21:45 Modeselektor/Pfadfinderei
22:30 Josef Sedloň
22:45 Alter Ego
00:15 Underworld
02:15 Ladida
04:30 konec
 
 
Festival Electronic Beats s headlinery Underworld se uskuteční 9. února
Festival Electronic Beats, jehož hlavní hvězdou se stane britská skupina Underworld, se uskuteční již tuto sobotu 9. února. Festival, který měl proběhnout už v říjnu roku 2007 a byl pro nemoc jednoho ze členů Underworld přesunut právě na toto datum, je již od října 2007 vyprodán. 
 
Ve Veletržním paláci v Praze vystoupí už zmiňované legendy taneční scény Underworld ve společnosti berlínské electro formace The Man No. 9 nebo dua Alter Ego, které je také známé díky své spolupráci s legendárním Svenem Väthem. Alter Ego v Německu mimo jiné provozuje tři hudební vydavatelství (Ongaku, Klang Elektronik a Playhouse) zaměřené na elektronickou hudbu. Zástupce frankfurtské klubové scény Booka Shade nahradí na festivalu aktuální dvojice německého labelu BPitch Control Modeselektor, která nedávno vydala album Happy Birthday!. Vystoupení Modeselektor umocní vynikající Vjské uskupení Pfadfinderei. Line-up doplní čeští DJové Ladida a Josef Sedloň.



Druhá scéna, připravená v podzemním prostoru Veletržního paláce ve spolupráci s portálem Stage.cz, bude nejprve patřit ostravskému drum'n'bassovému producentovi Andels, jehož doménou je predevším osobitý liquid funk. Zbytek večera bude podzemní prostor v režii Dje Stanzima, který nabídne drum'n'bass až do ranních hodin.

Portál Stage.cz je určený pro prezentaci amatérských i profesionálních muzikantů a mezi hudebníky si získal dobré jméno. Za 6 měsíců jeho existence si na stránkách vytvořilo svůj profil přes 1 000 kapel či interpretů. Nejpopulárnějším žánrem je rock, hned v závěsu je ale hip-hop či alternativa. Méně známým či začínajícím interpretům Stage.cz navíc poskytuje možnost zahrát si vedle domácích či zahraničních hvězd, vyhrát věcné ceny a nahrávací dny zdarma v profesionálních nahrávacích studiích.

Festival Electronic Beats otevře své brány v 19.30 hodin, Underworld začnou své dvouhodinové vystoupení po půlnoci, jejich fanoušci se mohou těšit na materiál z jejich nové desky Oblivion with Bells, jak prozradili Karl Hyde v nedávném rozhovoru pro Českou republiku: „Co se týče skladeb, zahrajeme něco z nového alba, ale návštěvníci našeho pražského koncertu nepřijdou ani o starší skladby.

První hudební CD Electronic Beats je k dispozici v České republice poté, co na podzim vyšlo v Německu a v Rakousku. Kompilace s názvem The Electronic Beats Collectables Volume, kterou sestavil Dj Beware z Rakouska, obsahuje skladby od intepretů, kteří vystoupili v rámci Electronic Beats festivalů: například Groove Armada, Klaxons nebo Modeselektor. Kompilace vyšla 28 ledna u Warner Music a stojí 449 Kč.

KDY: v sobotu 9. února od 19.30 hodin
KDE: Veletržní palác, Veletržní, Praha 7

www.electronicbeats.cz

Electronic Beats je mezinárodní program společnosti T-Mobile zaměřený na hudbu, životní styl, módu či design, který přináší účastníkům inspiraci a emocionální zážitek. Nejrůznější akce organizované v rámci projektu po celý rok umožňují lidem s podobným životním stylem a názory setkávat se, poslouchat hudbu a sdílet své zážitky. Živá hudební vystoupení, jako jsou festivaly elektronické hudby a klubová turné, lákají tisíce návštěvníků v evropských zemích, kde T-Mobile působí. Zájemcům jsou rovněž k dispozici média zaměřená na Electronic Beats, jako je speciální magazín, internetové stránky či DVD „Slices“, přinášející poslední novinky a informace o blížících se akcích a všem, co se týká elektronické hudby, související módy a designu.
 
Organizátoři festivalu Electronic Beats upřesňují line-up Underworld přijedou do Prahy začátkem února Festival Electronic Beats se uskuteční v náhradním termínu Festival Electronic Beats je vyprodán Underworld se chystají do Prahy Na festivalu Electronic Beats vystoupí kromě Underworld také Alter Ego, Booka Shade a THE MAN no.9 Underworld vystpupí na podzim v Praze v rámci festivalu 'electronic beats'

Reporty

 
Report: Underworld v Praze dokázali, že i z jedné písničky se dá žít několik let
 

Fotoreporty

 
MHD
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016