PARTYINFO

 

MATTAFIX - KONCERT PŘESUNUT NA JARO 2008!

Datum konání:
03.10.2007 - středa
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
Mattafix (mattafix.com, uk)
 
 
Koncert Mattafix v Roxy přesunut na jaro 2008
Britské duo Mattafix zahraje začátkem října v pražské Roxy
Do Prahy míří další zajímavá kapela - britské duo Mattafix, známé hlavně díky hitu Big City Life. Projekt, kombinující ve své tvorbě prvky hip hopu a reggae se představí v Roxy 3. října.
 
Britské duo Mattafix přijede 3. října 2007 představit svoji novou desku do pražského klubu Roxy. Koncert je součástí turné, které od 14. září do počátku listopadu zahrne kromě Prahy i Ženevu, Vídeň, Paříž či Amsterodam. Nové album vychází 12. listopadu na labelu EMI, bude se jmenovat „Rhythms & Hymns” a nabídne jedenáct písní. V současné době již vzniká videoklip k prvnímu singlu s názvem „Listen“, který bude od srpna nasazen do rádií. Hudba Mattafix spojuje hip hop, reggae, dancehall a pop do stylu, kteří někteří nazývají britským městským blues pro 21. století – písně s texty o skutečných lidech se skutečnými životy.

Odráží se v ní zároveň vlastní zkušenosti obou muzikantů z multikulturního Londýna - Marlon Roudette prožil navíc mládí na ostrovech v Karibiku a Preetesh Hirji se v Londýně narodil indickým rodičům. Z Karibiku také pochází jméno kapely, které je zkratkou výrazu „Matter fixed“, který tam uslyšíte neustále – „no problem“, „vše je OK“. Kapela se zapsala do povědomí posluchačů především dvěma hity „Big City Life“ a „To and Fro“, které bodovaly v hitparádách po celém světě. V České republice koncertovala s úspěchem na festivalu Rock for People v roce 2006.

Předprodej vstupenek již probíhá v síti Ticketpro. Cena do 1. září je 450 Kč včetně poplatků, od 2. září pak 490 Kč včetně poplatků. Koncert začíná ve 20 hodin a uvádí jej Transmusic Booking East Europe ve spolupráci s Roxy Promotion. Více info: www.roxy.cz

Marlon Roudette na webových stránkách kapely prozrazuje, že „důležitým tématem, které se objevuje v jejich textech, je motiv kořenů a pocit sounáležitosti“. Oba hudebníci mají, jak bylo uvedeno, blízký vztah k cizím kulturám: rodiče Preeteshe se narodili v Indii. Po dlouhém putování se usadili v Londýně, kde se také Pre narodil. Díky tomu má tento hudebník cit pro nejrůznější typy hudby – od tradičních indických rág a bollywoodských soundtracků přes bangru k hip hopu a taneční hudbě. Marlon Roudette se také narodil v Londýně, vyrostl ale v Karibiku na ostrovech Sv. Vincenta a Grenadin. Na prahu dospělosti se přestěhoval zpět do Londýna ovlivněn reggae, dancehallem a hip hopem. Historie kapely pak začala náhodným setkáním v londýnském nahrávacím studiu.

První řádný singl Mattafix „Big City Life“ vydaný EMI se stal hitem, který se ve Velké Británii vyšplhal v hitparádě na 15. místo, v řadě zemí (Německo, Rakousko apod.) obsadil v žebříčcích nejvyšší pozici, v ČR byla skladba několik týdnů č. 3 v IFPI National radio chartu. V roce 2005 vydali debutové album „Signs of a Struggle“, které se dá charakterizovat jako „moderní městská poezie zabalená do přitažlivých aranží, melancholická muzika s emotivním zpěvem či srdceryvný pop s duší“. Odráží se v něm obvyklé pocity mladých lidí na prahu 21. století – bouřlivé vztahy, spory v rodinách apod.

www.mattafix.com
www.myspace.com/mattafix
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016