PARTYINFO

 

MOVE FESTIVAL

Datum konání:
11.10.2007 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Laurent Garnier & live band (fr)
Popis:
vstup 390/450 czk
 
 
Laurent Garnier je tu. Naživo a s tunami energie
Festival Move 2007 začíná již 11. října
Propojení sedmi pražských klubů během šestnácti hektických dnů jedním evropským festivalem! Move European Festival vznikl v roce 2005 coby reakce na potřebu propojení pražské klubové scény a reflektuje evropské trendy „městské kultury“. Letošní 3. ročník kromě hvězdy elektronické hudby Laurenta Garniera představí kapely Vanilla Sky z Itálie, hiphopové Masala Sound System z Polska či německý elektro-jazz-dubový projekt Tied & Tickled Trio a mnoho dalších hudebních lahůdek včetně hudebního workshopu v klubu Matrix.
 
LAURENT GARNIER & live band (F)
čtvrtek 11.10. 19:00

Koncert pořádá Palác Akropolis ve spolupráci s Francouzským institutem v Praze, Gato Loco Production za podpory Hlavního města Praha a Culturesfance.

For the love of music – Laurent Garnier a jeho první živé vystoupení v Praze.

Francouzský hudebník, producent, Dj a zásadní osobnost elektronické scény Laurent Garnier předvede svou nenovější živou show založenou na spojení stylu elektro a jazzu. Už patnáct let je Laurent Garnier součástí slavného tažení elektronické hudby. Jeho umění za mixážním pultem z něj okamžitě udělalo hvězdu světového formátu, která dokáže kluby a scény proměnit v pohanské chrámy, kde je vše výstřední povoleno, včetně divokých pohybů a ztráty sebeovládání. Jako DJ neúnavně jezdí po světě, ale přesto si vždycky najde čas na vydání alba, které rozšíří jeho už tak bohatou diskografii.

Respektovaná osobnost francouzské taneční scény přijede do Paláce Akropolis s živou kapelou čítající 7 členů. A pozor, chybět nebude ani saxofonista Philippe Nadaud, který vdechl život hitu „The Man With The Red Face“.

Vstupenky v ceně 390,- v předprodeji v kavárně Paláce Akropolis a sítích TICKETPRO (+poplatky) – na místě 450,-.

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER KONCERTU WWW.POSLOUCHEJ.NET


Tied & Tickled Trio (de) + Lesní zvěř (cz)
středa 24.10. 19:30

Tied & Tickled Trio přiváží Goethe-Institut Prag ve spolupráci s Palácem Akropolis, Francouzským Insitutem v Praze a Hlavním městem Praha.
Koncert se uskuteční v rámci Move Festival 2007 a projektů Paris-Prague-Berlin a EuroConnections.

Elektro-jazz-dubový projekt členů The Notwist, Lali Puna a Ms. John Soda poprvé v Praze!

Kolektiv Tied & Tickled Trio, vzniknuvší již v roce 1994, tvoří proměnlivá sestava hudebníků kterých počet navzdory názvu daleko přesahuje tři. Srdcem sestavy jsou sourozenecké duo Markus Acher (Lali Puna, The Notwist) a Micha Acher (Ms. John Soda, The Notwist) společně s Christophem Brandnerem (Lali Puna) a Carlem Oesterheltem (F.S.K., Ms. John Soda), ke kterým se příležitostně přidávají další studioví i koncertní členové. Hudebně se T+TT hlásí k odkazu jazzových hrdinů jako John Coltrane, Herbie Hancock nebo Miles Davis, čerpá ovšem také z indie-elektronického zvuku svých domovských kapel, takže výslednou „post-jazz“ fúzí bývají často bývají přirovnáváni k americkým Tortoise.

S vydáním své již páté desky „Aelita“, nazvané podle němého ruského sci-fi filmu z roku 1922, se kolektiv ve své rozšířené koncertní sestavě konečně představí také pražskému publiku.

Tied & Tickled Trio přiváží Goethe-Institut Prag ve spolupráci s Palácem Akropolis a Sperm Festivalem.

Přečtěte si více o T+TT:
www.tiedandtickledtrio.com
www.myspace.com/tiedandtickledtrio
musicserver.cz/clanek/19173/Krehky-spolecnik-z-Bavorska


Gong Gong (fr) + multimediální představení ez3kiel (fr)
čtvrtek 25.10. 20:00

Gong Gong a ez3kiel přiváží Francouzský Institut v Praze ve spolupráci s Gato Loco Productions, Palácem Akropolis , Goethe-Institut Prag a Hlavním městem Praha.Koncert se uskuteční v rámci Move Festival 2007 a projektů Paris-Prague-Berlin a EuroConnections.

Gong Gong
Jejich hudba zní jako ze sna... Duo Gong Gong se volně pohybuje mezi lyrickými tóny akustické hudby, nevázaným postrockem a euforickými sférami elektronické hudby. Z pečlivě komponovaných rytmů, akustických a elektronických tónů skládají tito hudební mágové melodie hravé a důvtipné i abstraktní. Čerpají z imaginace vybraných skladeb a vytvářejí odvážnou směs. Na scéně se Gong Gong díky umění
dvou video - specialistů noří do neskutečného prostoru a neustále proměnlivé prostředí zahrnuje smysly záplavou vjemů.

Skupina EZ3kiel
ve svém nejnovějším albu Naphtaline, vydaném v dubnu 2006, přidala k hudební a grafické oblasti novou dimenzi interakce. Výsledkem je hybridní projekt, který propojuje album, DVD video a interaktivní DVD-ROM, který je rovněž jejich vlastním výtvorem. EZ3kiel tak otevírají nové cesty do svých sfér, kde se technika setkává s poezií. Instalace Naphtaline představí divákům DVD-ROM a četné obrazy, které obsahuje. Součástí projektu budou také instalace s různými snímači, které dodají multimediální práci skupiny interaktivní rozměr.


Masala Soundsystem (pl) + Prago Union (cz)

pátek 26.10. 19:30

Koncert pořádá Palác Akropolis ve spolupráci s Polským Institutem a Hlavním městem Praha.

Masala Soundsystem je formace, která byla nejprve postavena jen na DJích. V roce 2002 ji založili Max Cegielski (Max) – známý polský cestovatel a spisovatel, Rafał Kołaciński (Praczas), Tomek Szczeciński (Que Sabroso) a Maciek Szajkowski (Szaja). Hlavní myšlenkou byla chuť ukázat lidem, jakou energií je může nabít hudba posbíraná ze všech koutů světa. MS v Polsku razí zcela novou hudební cestu, díky čemuž slaví úspěchy i za hranicemi Polska. Alba začaly postupně zpestřovat nejrůznější exotické nástroje a MCs. Jen výjimečně se však na deskách objevují samply exotických zvuků, většina z nich je nahrána živě, dokonce I tradiční hrdelní zpěv. Fůzování mezi world music, drum´n´bassem, dubem a hip hopem, by sneslo srovnání s jejich slavnějšími kolegy Asian Dub Foundation. Dokonce by se stejně jako oni dali označit jako politická kapela, která rapuje na velmi ožehavá témata.

V rámci festivalu Move přijede Masala Soundsystem v 6ti členné sestavě představit svoje nejnovější album nazvané „Obywatele IV Świata“


VSTUPENKY NA FESTIVALOVÝ PROGRAM V PALÁCI AKROPOLIS LZE ZAKOUPIT V KAVÁRNĚ PALÁCE AKROPOLIS A SÍTÍCH TICKETPRO !
 
For the love of music – Laurent Garnier a jeho první živé vystoupení v Praze

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z vystoupení Laurenta Garniera od Myclicka
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016