PARTYINFO

 

EUROCONNECTION

Datum konání:
27.09.2007 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Akropolis
DJs:
vstup 290/330 czk
Live:
Nouvelle Vague (fr), Miou Miou
 
 
První vystoupení Nouvelle Vague v České republice
 
 
NOUVELLE VAGUE
Francouzská skupina, které již její debutové album přineslo celosvětový úspěch (prodalo se více než 200 000 kusů), se nejvíce vryla do povědomí české veřejnosti coververzí hitu Dance With Me, známého z televizní reklamy na jednoho z mobilních operátorů. Svým originálním konceptem – předěláváním hitů nové vlny (odtud název kapely) 80. let – se snaží zodpovědět otázku, co je to pravá nefalšovaná píseň. Akustickými kytarami, perkusemi, sametovými hlasy a aranžmá ve stylu bossanova posouvají post-punkové písničky do nové dimenze.

Na své první desce Nouvelle Vague I (2004) vzdali hold kapelám jako jsou Dead Kennedys, The Cure, The Clash, Killing Joke, Joy Division či Sisters of Mercy. Druhé album Bande a Part obsahuje předělávky od Blondie, New Order, Billy Idola či hit německých Bauhaus Bela Lugosi´s dead. Za vším stojí dva muži - Marc Collin a Olivier Libaux, kteří se na francouzské hudební scéně pohybují již od přelomu 80. a 90. let, a potkali se náhodou (ale náhody neexistují, že) u svého známého roku 1998 a od té doby spolu spolupracují.

www.nouvellesvagues.com


MIOU MIOU
Kapela Miou Miou vznikla na jaře roku 2003. Po poměrně krátkém čase vydala na vlastním labelu Purrr Records minialbum nazvané 6 chants pour les chats. Stylově se Miou Miou pohybují kdesi na pomezí francouzsky zpívaného indiepopu s retroelektro příchutí a alternativní hudby, ale nechávají si pootevřená vrátka i do ostatních žánrů. To dokládá i další nahrávka kapely, singl Analogue & Acoustique, který vyšel začátkem roku 2005.

Zvuk Miou Miou je založen na prolínání repetitivních kytarových linek s analogovými klávesami (Farfisa, Vermona, Crumar, Delicia), dynamických kontrastech, hravosti a něžném dívčím zpěvu. Francouzštinu si kapela jako vyjadřovací prostředek vybrala pro její křehkost, jemnost a nonšalanci. V srpnu vydává Miou Miou své debutové album La La Grande Finale v licenci pro Japonsko na nezávislé značce Rallye/Klee Label.

www.miou-miou.cz

Vstupenky v ceně 290,- (předprodej) 330,- (místo) lze zakoupit v kavárně Akropolis & v sítích TICKETPRO (+poplatky)
 

Reporty

 
Report z Nouvelle Vague od Niky 77
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016