PARTYINFO

 

BASSDACASTLE VOL.3

Datum konání:
24.08.2007 - pátek
Místo konání:
Hustopeče nad Bečvou - zámek
DJs:
Brooklyn (subtitles rec.), Yadel (dvoika.troika), Elwira & Lobotomia (redrum), Shade aka Gasmask 71 (basstards), Legi (drumncode), Petyk (olympia), Zub (soundsquare), Mc Was (cyberfire)

2nd stage - Fractal liveact (surface tension), Loudspeaker (uz-back), Djane Keila (uz-back), Shpack, Aiko, Kubura, Casper (planet blue society)

3rd stage - Tchunhas (tchunhas.cz), Developing Artists live act (developingartists.cz), Vik (perpetuum), Gyd (youngprimitive), Brainscan feat Rastalien (playing live ethnic drums/godai)



Info:
http://www.bassdacastle.com....
info@bassdacastle.com
Popis:
start 19:00, vstup 100 czk, v případě deště kompletní zastřešení, 7kW sound by Alienic sound system, profi lights by Cyberlights, VJ projekce na 2 plátna, fotbálky, čajovna, čepované pivo, opékané dobroty, možnost stanování, spřízněná akce - Disco show v 50m vzdáleném zámeckém parku - muziku pouští Jarda, orientální tanečnice, dárečky, soutěže
Line-up:
Drum’n’bass Main Stage:

19:00 Petyk
19:30 Zub
20:15 Legi
21:15 Yadel
23:00 Brooklyn
00:45 Elwira&Lobotomia
02:15 Shade aka Gasmask 71
03:45 Petyk

Zámek Psytrance 2nd stage:

19:30 Keila
21:00 Loudspeaker
22:30 Aiko
23:30 Fractal (live)
01:00 Casper
02:00 Kuburo
03:00 Shpack
04:00 PlanetBlue in da mix

Zámecký park Chillout/House Stage:

20:00 Tchunhas
21:30 Brainscan ft. Rastalien
23:00 Gyd
00:30 Developing Artists
03:00 Vik
 
 
Brooklyn: "Snažím se dělat osobitou hudbu – na stylu nezáleží."
U příležitosti blížícího se tanečního openairu BassDaCastle vol.3, který proběhne tento pátek na nádvoří zámku v Hustopečích nad Bečvou, vyzpovídali jeho pořadatelé headlinera hlavní D'n'B stage Brooklyna. 
 
Po jeho boku se pod nádhernými arkádami představí též Yadel, duo Elwira & Lobotomia, Shade, Legi nebo MC Was. Další stage se ponese ve znamení psytrance za účasti Fractala, Loudspekaera či Planet Blue Society crew, kteří dodají též vychytané UV dekorace. Prostorný stan v zámeckém parku obslouží chillout/house stage za účasti Developing Artists, Vika, Brainscana či Gyda, součástí bude též čajovna s posezením. VJ Pet.ta přímo na nádvoří rozjede hned dvojitou velkoplošnou projekci, k dispozici bude též zastřešení pro případ deště, fotbálky nebo stanový plácek, jako bonus mají účastníci volný vstup na nedalekou tradiční venkovskou diskotéku. Podrobné info najdete na webu www.bassdacastle.com    



A teď už k interview BassDaCastle teamu s Brooklynem:


Ahoj, co sis představil, když si poprvé uslyšel název akce BassDaCastle?

Zvolenský zámek! V létě jsem odehrál čtyři akce – a dvě z nich na hradě, resp. zámku. Zdá se, že jedu mini tour po česko-slovenských památkách.

Jaké pak bylo srovnání Tvých představ s fotkama z minulého ročníku?

O vašem festivalu jsem neslyšel – fotografie mě potom příjemně překvapily: vypadá to na profi podnik.

Jak často jezdíš hrát na Moravu? Je vidět rozdíl mezi moravskýma akcema a těma v Čechách?

Schválně jsem se podíval do seznamu, abych zjistil, že na Moravě jsem tenhle rok hrál čtyřikrát. Rozdíl znát určitě je – konkrétně Praha a Ostrava podle mě představují hudebně-dramaturgicky úplně jiný svět:] Tím spíš jsem rád, že se k vám zase vracím.

Co ty radši, open-airy nebo klubíky?

Hrady & zámky!

Mužou Tě místní ogaři na něco pozvat (po Tvém setu samozřejmě :-)? Máš svůj oblíbený drink nebo ochutnáš naši domácí slivovičku?

Je známo, že alkoholu moc neholduju. Ale nejsem asketa, takže rád ochutnám.

Pojďme k muzice. Dala by se nějak bez použití cizích slov charakterizovat muzika, kterou skládáš a hraješ?

Záludná otázka, připomněla mi dotazník na Red Bull Music Academy. Snažím se dělat osobitou hudbu – na stylu nezáleží. Rád bych dělal skladby, které nezapadnou.

Jako Juanita Juarez si produkoval spíše volnější muziku, co Tě přivedlo k drum'n'bassu?

D&B pro mě byl vždycky styl #1. Máš pravdu, dělal jsem (a pořád produkuju) i jiné styly hudby. Když přišla první nabídka, vydat vinyl v celosvětové distribuci, oddělil jsem Juanitu a přidal Brooklyna. Co konkrétně mě přivedlo k drum and bassu…? Tuším že před lety pražské Radio 1, asi jako spoustu mých vrstevníků.

Tvoje tracky do svých setů zařazují i taková jména jako Pendulum nebo Teebee. Jaký je to pocit? Neřešíš to nebo to přece jen s Tebou nějak vnitřně hýbe?

Jsem rád – lidi jako oni jsou reference, a to je ohromně důležitý. Ať už hrají cokoliv, lidi zbystří a poslouchají. Pro mě osobně to funguje víc než cokoliv jako motivace.

Tvé úspěchy se nedostavily ze dne na den. Co bys doporučil mladším kolegům, kteří třeba začínají s vlastní produkcí a chvilkama si říkají, že prostě nikdy nebudou tak dobří jako "hvězdy" scény?

Jak říká Teebee: „If you never give up, failure is not an option“. Asi je třeba počítat s tím, že nějakou dobu se člověk musí zahnízdit u sebe doma v pokoji, omezit kamarády a čas věnovat hudbě. Když k sobě budete upřímní a hudbu nebudete šidit, úspěch se dostaví. A zapomeňte na výmluvy, že nemáte vybavení – pro začátek stačí běžný počítač a dobrý odposlech.

Tvůj dramík se snad dá charakterizovat slovem "pohoda". Co opačný pól DnB scény, totální polámaniny a tvrdé tracky téměř bez hudebních tónů? respect k téhle muzice nebo už je to na tebe moc?

Líbí se mi dobrá hudba, cokoliv, co má groove. A hraju i tvrdě. :] Příklad za všechny: Break. Jeho hudba má groove, je přitom tvrdá a taneční. Jeden z nejlepších producentů scény.

Nejbližší plány na hudebním či osobním poli?

Tenhle měsíc vyšel můj nový singl. Plánuju další, a taky bych rád udělal (asi nedrumandbassové) album. Osobní život? Asi bych měl dokončit školu.

Čím a kým bude Brooklyn za 10 let?

Neodvažuju se předvídat, důležitá je přítomnost.

Kde bude DnB příp. taneční scéna za 10 let?

Určitě nebude pod drnem, jak se před pár lety vytrubovalo. A určitě půjde ruku v ruce s novými technologiemi. Poslední roky všechno směřuje k živému vystupování.

Jak se těšíš na páteční akci?

Těším, myslím, že jste připravili hodně vyspělý lineup. Poslechnu si psytrance, který jsem naživo (věřte nebo ne) nikdy neslyšel.

Co bys vzkázal těm co určitě přijdou?

Teple se oblečte!

A co vzkážeš těm, kteří ještě váhají?

Takoví jsou?

Díky za rozhovor a těšíme se v pátek na zámku.
 
Taneční open air BassDaCastle už potřetí na nádvoří zámku

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016