PARTYINFO

 

AGAINST ME!

Datum konání:
16.10.2007 - úterý
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
Live:
Against Me! (usa), Future Of The Left, Steriogram
Popis:
start 22:00, vstup 200 czk
 
 
Against Me! vyrážejí na evropské turné a v Praze odehrají koncert v Lucerna Music Baru
Po dvou letech zavítá do Česka americká kapela Against Me! a to 16.října do Lucerna Music Baru. Kapela pochází z floridského města Gainesville a budeme-li pátrat po stopách vzniku kapely, nachytáme AGAINST ME! na svém začátku tedy před 10-ti lety jako folk-punkové duo, kdy vedle sebe stáli zpěvák vybaven španělkou a bubeník obdařen paličkami.

 
Časem se parta rozrostla o další dva hráče, kytary zapojily do elektrického proudu a na světě je současná podoba AGAINST ME! Jeden z největších zlomů přichází, kdy kapela po pár singlech vydává velkou desku „Reinventing Axl Rose“ na labelu No Idea, který má z větší části zaměřeno na floridskou scénu a na kterém zakotvily takové party jako HOT WATER MUSIC, STRIKE ANYWHERE nebo LESS THAN JAKE. Kapela se stává rázem velmi populární a album začíná získávat všemožné i nemožné ocenění, mnohými je považováno jako nejlepší punkové album roku 2002.



Není se čemu divit, že po krátkém čase se ke spolupráci hlásí jeden ze dvou největších a také nejlukrativnějších punkových vydavatelství – FAT WRECK CHORDS, který je šéfován frontmanem megapopulárních NOFX - Mikem Fatem. Následuje ohromné album „As The Eternal Cowboy“ u kterého je jasně vidět, že AM! to má pevně v rukách. Protože kapela tráví více jak 8 měsíců na turné otázka natočení live-DVD se nabízí úplně sama a tak vzniká povedený film „We´re Never Going Home“, který nahlíží po dobu jednoho měsíce trvajícího turné po USA do kuchyně jménem AGAINST ME! a jasně tak představuje kapelu která to zkrátka na koncertech dokáže pěkně rozjet. Hudební mix dravého melodického punku a HC plného sborových popěvků a také patřičně okořeněného o nutnou dávku folku, country, ale také starého blues, působí na diváky a posluchače jako silná exploze.

Snad díky své hudební nezařaditelnosti si vysloužily zajímavou charakteristiku, kdy jsou označováni za kapelu, která své vlivy čerpá od Bruce Springsteena, Hot Water Music, The Clash a Crass. Za celou dobu je kapela proslulá svými chytrými údernými texty, ve kterých nechybí nadhled, humor a také upřímná lyrická poetika. Je až k nevíře jak dlouho se AGAINST ME! dokázali bránit nájezdům nejrůznějších lovců objevů z major labelů, kteří viděli v kapele dobrý obchod. Kapela letos neodolala a podepsala smlouvu se Sire Records patřící Warner Music poté, co jim loni vyšel záznam živého vystoupení z Londýna nazvaný "Americans Abroad!!! Against Me!!! Nové album Against Me!, které u Warner Music letos vyšlo má název „New Wave“ a právě toto album nám Against Me! představí v Lucerna Music Baru.

Kapela vystupuje ve složení:
Tom-Guitar/Vocals
Andrew-Bass
James-Guitar/Vocals
Warren-Drums

Koncert začíná ve 20:00. Vstupenky za 200,- Kč k dostání v sítích Ticketpro, Ticketstream a Tickeportal.

Více info na:
www.againstme.net
www.myspace.com/againstme
www.musicbar.cz
www.dsmacku.com
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016