PARTYINFO

 

SUMMER CLOSING

Datum konání:
31.08.2007 - pátek
Místo konání:
Sušice - Sokolovna Music Club
DJs:
Orbith, Adam Cloud, Jarda Beck, Buben, Jeffry Heart
Live:
PFX vs. EL. B.
Popis:
vstup 100 czk
Line-up:
Semtex Stage

21:00 – 23:00 EL.B.
23:00 – 01:00 Jarda Beck
01:00 – 03:00 ORBITH
03:00 – 05:00 Adam Cloud
05:00 - ??:?? Jefry Heart

Tradiční Chill Out Stage

21:00 – 22:00 Buben
22:00 – 01:15 Jeffry Heart
01:15 – 02:15 Jarda Beck
02:15 – 05:00 PFX vs. EL. B. (live)
 
 
Jarda Beck: "Chci dostat lidi do extáze bez extáze."
 
 
Čau Jardo! Tak ti právě vychází nové, respektive první CD. Už jsem ho poslouchal a je výborný!! Jak ti trvalo dlouho dát to do kupy?

Ahoj. Děkuju moc. No vlastně ani nevím… Ale všeho všudy asi tak 3 měsíce.

To není moc. Proto mi nedá nezeptat se, kolik času jsi denně věnoval hraní a téhle desce?

To bylo opravdu různé. Díky tomu, že mám právě prázdniny, tak denně jsem tomu průměrně věnoval tak 5 hodin, ale byly i dny kdy jsem skládal a mixoval 23 hodin v kuse nešlo se od toho odtrhnout. Další den jsem si připadal jako“ Mozart před mrtvicí“.

No páni, děláš ještě vůbec něco jiného než elektronickou muziku?

Ač se to možná nezdá, dělám toho víc než dost. Touhle dobou se mám přeškolovat na nový typ větroně a následně dělat zkoušky na plachtařského instruktora, ale kvůli neustálému hraní jsou výkendy docela plné. Jinak rád hraju tenis, plavu,lezu po skalách, jezdim na snowboardu, skotačim a dovádim. Jinými slovy nedokážu sedět a nic nedělat.

Nebo také jinými slovy hyperaktivní jedinec. Pověz nám, co na tvém novém CD najdeme?

Vlastně jsem ještě neřekl, že spánek je moje nejoblíbenější činnost) takže s hyperaktivitou… nevíím. Na CD najdete ukázky z mých nových, (prvních) tracků a jeden live set.

Live set?

Ano dělal jsem takový pokus s gramofony a Abletonem. Takže to vlastně není čiste liveko, ale taková spolupráce dvou technologií a mojich volšových ručiček.

Teď jsi mi připomněl, že si snad nejnespokojenější Dj české hudební scény, co se týče vlastní produkce. Je to pravda?

No tak opravdu nevím jak jsi na to přišel jestli nejnespokojenější, ale je pravda, že se na svá díla dívám kritickým okem, asi jako každý producent. Vždy je co zlepšovat a u mě je toho hooodně přehodně moc, co ještě bych měl vyšperkovat a doladit, popřípadě vymyslet. A jestli někdy dostanu pocit, že ne, tak okamžitě s Dingem a produkcí končím.

Směruješ někam své počínání nebo svou produkci?

Samozřejmě. Nechci hrát jen tak, rád bych vypracoval svůj vlastní styl a to na nějakou úroveň a rád bych, aby tu po mě něco zůstalo) ale to je asi ještě dlouhá budoucnost… Prostě a jednoduše... Chci dostat lidi do extáze bez „extáze“ to je moje motto.

A co negativní reakce? Vím, že pozitivních máš více než dost. Nebojíš se, že ti můžou překazit tvé odhodlání?

Jeden chytrej pán mi vždycky řikal, ať mam z negativních reakcí větší radost, něž z těch pozitivních. Zdá se to jako nesmysl, ale opak je pravdou… Negativní reakce tě posunou o ohromný kus dál, kdežto pozitivní moc ne, ale zato potěší a jsou důleřitý. Já jsem negativních reakcí ještě moc nesklidil, ale za každou UPŘÍMNOU připomínku jsem moc rád a snažím se z ní vzít co možná nejvíce. Bohužel je dneska hodně lidí, kteří neví co s časem, tak jako anonymové si krátí dlouhou chvíli nesmyslným plácáním do větru za účelem, udělat rozruch, ale jsou to taky lidé, tak se s nimi musíme naučit v klidu žít aspoň tak to beru.

Jasný. Jakým stylem skládáš svoje tracky? Kde bereš inspiraci?

Tak inspiraci beru všude kde se dá. Většinou se úplně uklidním a nebo se zas úplně usportuju do němoty většinou po těhle chvílích mám plnou paměť v mým mobilním diktafonu. Jednou mě napadla opravdu krásná melodie ve větroni 2000 metrů nad zemí a svůj telefon sem u sebe zrovna neměl, tak sem si jí musel broukat celé dvě hodiny do přistání) Popravdě si ji pamatuji do dneška, ale realizace té melodie, aby zněla tak, jako v mé hlavě, je pro mé dnešní možnosti dosti nemožná

Už jsi hrál některé své nové tracky na akcích?

Ano na pár akcích už zazněly. Teď naposled v Pražském clubu inside.. a lidi nevypadali, že by je to zrovna nudilo takže z mé strany aspoň takhle na začátek spokojenost.

Už jsi hodněkrát říkal, že hraješ pro lidi. Vážně jen pro lidi?

Z 95% pro lidi z 5% pro mě. Hraji taky z nějakého vnitřního důvodu a to je tich 5%. Jinak v tom nic jiného není. Nedokážu si představit nic lepšího než skotačící lidi s úsměvem na tváři a rukama nad hlavou… Je to pro mě hroznej motor.

Jinak často hraješ s ručníkem, to je ti opravdu takové horko?

Hehe. No jistě… Za moje vystoupení stačím propotit snad všechno co na sobě mám. Začalo to asi v Sušický sokolovně kde bylo docela teplíčko… a pak, jak jsou předemnou lidi, tak prostě na začátku Jarda Beck udělá velkej bum a už jen padne... prostě Hirošima hadr.

No jako resident sušické sokolovny máš určitě zase připravený zajímavý set pro blížící se akci Summer closing, kde se určitě ten ručník bude hodit... nemáš chuť si tam třeba dát s Orbithem ping-pong?:-) to by spoustu lidí určitě rozsekalo napadrť!

No, Když k tomu budou okolnosti nakloněny, tak bych se tomu asi nebránil.

Nehraješ s ním poprvé, máš pro Aleše připravené nové CD samozřejmě výměnou za jeho novou desku Videolover, která určitě v sušici zazní?

Jelikož tam budu mít CD asi dost, tak se k němu určitě dostane.

Jasný, ještě aby ne. A nedá mi se nezeptat, co různé podpůrné prostředky?

Na to nevím co bych ti řek, v životě jsem nekouřil ani nic jiného. Nemám chuť s tím ani začínat, protože to k životu nepotřebuji, takže je to pro mě takový trochu tabu. Každopádně mě docela mrzí, že kvůli tímhle věcem určité televize vyvolávají takový humbuk… jak ty říkáš podpůrné prostředky jsou všude.. na rockových akcích, na folkových, i na elektronické muzice… proč tedy v televizi se mluví o elektronické muzice jako o ráji feťáků, kdž ten samí „ráj“ je všude jinde?? asi proto, že ten co dělá zprávy zrovna poslouchá rock nebo metal?? Pro mě je to teda docela vtipné, tenhle princip informování lidí.

A co plánuješ do budoucna?

Do budoucna bych chtěl pořád na sobě pracovat, dostat se i za hranice a rád bych dělal tracky na lepších a lepších úrovních. Nebylo by vůbec na škodu to tady trošku víc rozhejbat takže taky cíl… prostě je toho hodně moc.

Tak ať už se to tu hejbe. Za hranice?

Ano, už se něco plánuje, je to docela dálka, ale nebudu předbíhat a raději si to ještě nechám pro sebe.

Tak to jsem zvědav. Děkuju ti za rozhovor a přeju hodně štěstí ve tvém hraní ;)

Taky děkuju měj se.
 
Rozhovor s Orbithem před Summer Closing party Summer Closing party v Sokolovně Sušice

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016