PARTYINFO

 

TAKE CONTROL - DNAUDIO LABEL NIGHT

Datum konání:
27.09.2007 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Silent Witness (dnaudio, uk), Chris Impulse (shadybrain.de, de), Nitropank aka 2K & Nitrous (shadowbox.cz), Pixie (tele2beatz), Beast 67 (drumandbass.cz)

2nd stage - Adelight, Brada
Info:
http://www.takecontrol.cz
Popis:
start 22:00, vstup 150/200 czk
Line-up:
22:00 - 00:00 Nitropank aka 2K & Nitrous
00:00 - 02:00 Silent Witness
02:00 - 03:30 Chris Impulse
03:30 - 04:30 Pixie
04:30 - 05:30 Beast 67
 
 
Line-up čtvrteční akce Take Control v Abatonu
Nitropank v rozhovoru před čtvrtečním Take Control
Nitropank neboli Nitrous & 2K patří mezi drum & bassové stálice Shadowboxí DJské rodiny a znát je můžete i jako moderátorský tandem stejnojmenného rozhlasového pořadu na Radiu 1. Ve čtvrtek bude tato dvojka úřadovat v Abatonu na akci Take Control coby předvoj britského producenta Silent Witnesse, a proto je na místě ji trošičku proklepnout…
 
Jako Nitropank toho máte za sebou opravdu hodně. Co považujete za nejdůležitější momenty vaší společné kariéry?

Nitrous: Proboha já bych neoperoval s pojmem kariéra! Myslim si, že hudba by se neměla dělat pro kariéru, ale pro radost. A tý jsme si v rámci našeho sranda projektu měli dost. Důležitej byl každej moment, kdy jsme si my i publikum užívali hraní.

2K: Nic, nehraju kvůli kariéře, ale proto, že mně to baví a pořád mi to něco dává. Doufám, že to baví i lidi na druhé straně.

Poslední dobou se již spolu neprezentujete tak často jako dřív, čím to?

2K: Prostě jsme trošku ubrali...:), ale Nitropank můžete v nejbližší době slyšet například na nocích Rádia 1 One Night! v pražské Roxy.

Nitrous: Mně přijde, že jsme spolu jeden čas hráli nepřetržitě a to taky není dobrý, pořád hrát obíhačky. Teď bych zase chtěl víc hrát jako Nitrous, zkrátka mít 100% kontrolu nad selekcí. :) Navíc myslím, že nám to zvolnění jen prospělo :)



Co ve vašem životě momentálně hraje prioritu?

Nitrous: Láska a hudba. Celkově tedy láska k hudbě. :) Taky bych rád dostudoval a přiučil se nový jazyk.

2K: Spousta věcí... Jednou z posledních je například štěně výmaráka.

Berete DJing jako životní poslání nebo mladickou nerozvážnost?

2K: Ani jedno, ani druhé, jak jsem již psal, je to zábava a nic jiného za tím není.

Nitrous: Beru ho jako věc, bez který nemůžu být.

Už jste se někdy dostali do situace, kdy si říkáte "sakra, na to sem už moc starej..."?

Nitrous: Co blbneš, bude mi 25, jsem v nejlepších letech! :) Ale třeba bych si už nikdy nedával cestování za hraním veřejnou dopravou. S autem jsem hodně zpohodlněl. Vždycky když ráno nasedám do vyhřátýho autíčka, kterym si odvezu pozadí až před dům, říkám si, jak jsem dřív mohl cestovat půl dne, pak celou noc hrát a pít a potom zase půl dne cestovat nazpátek s třicetikilovým hebedem na zádech...A často bylo ještě hůř. Dneska, když nemám spaní, raději oželím alkohol, nebo škemrám na přítelkyni, která se na mě pak stejně vyprdne, takže prostě nepiju.

2K: Jako starej se rozhodně necítím, kdybych si to myslel, tak už dávno netrajdám v noci po klubech :)

Nitropank už není jediný DJský tandem v Shadowboxu, "novinkou" jsou Deadly Viperz. Co na ně říkáte?

Nitrous: Dlouho jsem ty zmije neslyšel.:) Ale myslim si, že se kluci hledali a úspěch jim z celého srdce přeju.

2K: Super!!!



Proč by měl vlastně čtenář navštěvovat Shadowbox a co všechno na něm najde?

Nitrous: Dostane se mu uceleného a fundovaného informačního servisu v oblasti drum & bassu, což není málo! Nezapomeňme, že Shadowbox má i svoje posluchače! Náš pořad můžete každou druhou neděli po 19:00 na frekvenci 91, 9 FM.

2K: K tomu, co řekl Ondra, bych navíc doplnil, že na stránkách Shadowboxu najdou čtenáři hodně kvalitní fotoreporty z nejrůznějších drum & bassových akcí.

Ve čtvrtek hrajete na Take Control, na které vystoupí Silent Witness - co na něj říkáte?

2K: Silent Witness dělá osobitou hudbu, ale nejraději mám jeho kolaborace s Breakem.

Nitrous: Podle mě patří mezi úzkou skupinu lidí, která dělá opravdu nápaditý, neprvoplánový drum & bass a dokáže překvapit. Jeho temný minimalismus se mi velmi zamlouvá a mám upřímnou radost z toho, že můžu hrát na stejný party jako on.

A co lze čekat od veselé "sabotážní" dvojky Nitropank coby předskokany tohoto slavného producenta?

2K: To se uvidí na místě, sety si dopředu nikdy nepřipravujeme, ale vzhledem k tomu, na jaké hrajem akci, přizpůsobíme i výběr desek.

Nitrous: Ještě jsme se o čtvrtku nebavili, ale rád bych, aby jsem nebyli tak veselí. Takže snad trochu více temnoty než obvykle.

Když tak koukám na přehledy nedrum & bassových akcí, vidím Laurenta Garniera, Underworld, Kosheen... láká vás něco z toho? Co vlastně posloucháte mimo drum & bass?

Nitrous: Je toho strašně moc. Od doby, co vysílám noční směny na Rádiu 1, se moje obzory začaly velmi rozšiřovat. Neni sranda selektovat šest hodin v kuse. Garnier samozřejmě ano, třeba jeho desku Unreasonable Behaviour poslouchám dodnes, Underworld taktéž, i když teď jsem slyšel novou věc a moc mě neba, ale koncert bude určitě zážitek. Kosheen, prosím, ne. :) Mimo drum & bass se dopředu nebráním ničemu. Takže ten seznam by asi byl pěkně dlouhej. Posledních pár dnů mi doma nejvíc hraje Cut Chemist a jeho deska The Audience's Listening, to je velmi chytrá a hravá hudba. Pořád mě baví poslední deska Groove Armady, relaxuju u nového Ulricha Schnausse atd. Poslouchám moře starších desek, který jsou pro mě nový, protože dřív byl pro mě jedinou hudbou drum & bass. Ta doba je naštěstí pryč. Konkrétní jména asi nemá cenu psát, pusťte si někdy v noci ze čtvrtka na pátek Rádio. :)

2K: Určite, Garnier i Underworld, ale nevím, jestli budu mít čas se na jejich koncert jít podívat. Nebráním se žádné hudbě, v každém stylu se dá najít kvalita, stačí jen hledat.

Je ještě něco, co vás na drum & bassu překvapí?

Nitrous: Samozřejmě, jinak už bych ho neposlouchal. Poslední dobou mě bohužel stále více překvapuje, do kolika debilit jsou DJové ochotni investovat svoje těžce vydřený peníze, a přitom vychází tolik kvalitního drum & bassu.

2K: No jasně, drum & bass má stále co nabídnout a pořád se někam posouvá, jinak bych ho už přeci nehrál.

A překvapíte ve čtvrtek vy?

Nitrous: Já doufám, že příjemně.

2K: Pevně věřím, že nikoho nezklameme.
 
Take Control má nový design webových stránek Drum`n`bassový Silent Witness headlinerem podzimního vydání Take Control

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016