PARTYINFO

 

GAIN

Datum konání:
01.09.2007 - sobota
Místo konání:
Plzeň - Alfa
DJs:
Chris Sadler, Molczik, Majkl
Popis:
start 21:00, vstup 70 czk
Line-up:
21:00 – 22:30 Molczik
22:30 – 24:00 Majkl
00:00 – 02:00 Chris Sadler
02:00 – 03:00 Molczik
03:00 – ??:?? Majkl
 
 
Love Parade 2007 na party Gain Rozhovor Majkl a Tutor: Co chystá Dancemedia na podzim?
Chris Sadler: „Miluju auta, tuning a rychlou jízdu.“
Již příští sobotu 1.9. se opět po delší době rozezní plzeňský klub Alfa to pomocí zcela nového soundsystému, který v místních klubech nemá obdoby! V tento den do Plzně navíc dorazí přední česko-britský DJ Chris Sadler a my jsme ho při té příležitosti řádně vyzpovídali.
 
Ahoj Chrisi, tak co…jak probíhá u tebe letošní léto?

No parádně. Už jsem si zahrál na pár festivalech a ani na jednom nepršelo. A hlavně jsem letos byl poprvé po 5 letech na dovolené. Musel jsem to kvůli hraní o víkendu zkrátit a původně jsem ani zas tolik o dovolenou nestál, ale jsem rád, že mě přítelkyně přemluvila. Byli jsme na Kypru a bylo to luxus. Čistý moře, velmi přátelský lidi, všude upraveno, akorát i na Kypru neobvykle vysoké teploty – každý den kolem 40 stupňů. Přišel jsem zpátky s barvou podobné červené řepě.

Jak je to dlouho co si hrál v Plzni… vzpomeneš si? Byla to nějaká Discovery party minulý rok? Nebo se pletu?

Pleteš. Od té doby jsem hrál dvakrát v klubu PH+, naposled v únoru. Vůbec mám s Plzní samé dobré zkušenosti. I na akci, kde bylo málo lidi, což se v Plzní stane jen zřídka, atmosféra byla vždycky skvělá.

Asi nikdo takový v Plzni není, ale kdyby se náhodou objevil někdo, kdo neví co hraje Chris Sadler. Co bys mu řek? Jak bys popsal svůj styl?

Nejvystižnější popis mého stylu co jsem slyšel je „Sadlerovina“, což se dá volně překládat jako funky, „pumping“ klubova muzika. Já, ale to škatulkování moc neřeším. Koupím desky, které se mi líbí bez ohledu na styl. Může to být house, může to být techno nebo cokoliv mezí tím (s výjimkou trancu, který mě vážně nic neříká), hlavně aby to bylo pozitivní a mělo náboj.

Ty ses přistěhoval z Británie. Nestýská se ti náhodou po domově? Rodina, zázemí, staří přátelé… A co třeba tamní taneční scéna? Stýská se ti?

Ani ne. Zázemí mám tady v Čechách, s rodičema mluvím každý týden a minimálně jednou za rok oni přijedou do Prahy nebo já do Nottinghamu. S pár starýma kámošema jsme stále v kontaktu a mám tady taky spoustu dobrých kamarádů. Po tamní taneční scéně nestýskám tolik, jako po možnosti jít do klubu, zapařit a užívat si hudbu aniž bych v podvědomí nerozebíral jak ten DJ mixuje, co hraje, který tracky by se mě hodily do setu a který ne, jaký je zvuk atd. Tohle zná asi každý DJ, že jakmile začneš hrát v klubu před lidma, tu hudbu už vnímáš jinak. Takzvaná profesionální deformace.

V Česku působíš na taneční scéně skoro od jejího počátku. Co považuješ za největší změnu? Myslím tím, co je dnes asi nejvíc jiné, když to porovnáme třeba s rokem 1996? Jsou to lidé? Hudba? Atmosféra akcí?

Hudba se mění furt. I zvukově jsou ty desky teď úplně jinde než před 11 lety. Většina mých starých desek se nedá dnes hrát vedle aktuálního materiálu, protože ta dynamika zvuku je hodně slabá oproti novějším deskám. Atmosféra je taky jiná. Na začátcích to bylo všechno nové a neokoukané, lidi byli ze všeho nadšení a uvítali každou party. Teď lidi hodně vybírají kam chodí a jen tak s něčím je nepřekvapíš. Největší změnou je však velikost scény. Tenkrát DJs hrající z vinylu bylo snad ani ne 20 v celé zemi, žádné taneční pořady na televize ani v radiu, žádné taneční festivaly, vlastně s výjimkou Radosti žádné vyloženě taneční kluby. Na mojí první větší akce, kde jsem hrál s Davem Clarkem v Ládví, přišlo nějakých 800 lidi a to bylo považováno za obrovský úspěch. O pár měsíců později do Ládví na Nicka Warrena přišlo 1200, což bylo naprosto nevídané a ještě o pár měsíců později na Darrena Emersona jích už bylo tak 2000. Dnes je to záležitost přímo masová. Teď na akce chodí až 15000 lidí, taneční servery vyrostly jako houby po dešti, taneční hudbu uslyšíš na radiu a v televizi každý den, jen v Praze je tanečních klubů přes 10 a DJů jsou v Čechách tisíce (i když většinou se bohužel zase vrátí k CDéčkám).

Pojďme se teď přenést sem k nám do Plzně. Já o tobě vím, že máš moc rád pivo. Je to tak? To se musíš do Plzně docela těšit, ne? :)

Kéž bych tam mohl chlastat, ale jelikož musím všude na akcích řídit, a tomu nejspíš nebude ani jinak v Plzni, tak si dám vychlazenou Plzničku až pak doma.

A co party holky? Jako populární DJ se kolem tebe musí na akcích jenom točit, co?

Hezký holky potěší oko, ale já jsem spokojenej s tou, co mám doma.

Bavíme-li se o Plzni, ženách a dalších věcech… napadá mě otázka.. jak tráví Chris Sadler chvíle volna? Jaké má hobby, samozřejmě krom muziky?

Jako hobby mám auta, tuning a rychlou jízdu. Miluju řízení – je opravdu málo věcí, které dělám oblečený a přináší mi tolik potěšení. Což je dobře, protože cestování po Republice na hraní je fakt hodně. Na své Tigře jsem vylepšil podvozek, brzdy, výkon motoru jsem zvýšil o nějakých 50 koní a na cestách si užívám každý kilometr. I když... ta mrcha nevděčná mi teď trochu zlobí takže příspěvky na přestavbu motoru mi klidně posílejte na obvyklou adresu :)

1.9. vystoupíš v Plzni na prvním díle nového party seriálu Gain. Když se řekne „Gain“, co se ti vybaví?

Otáčkoměr „Gain“ na mixpultech, kterým se ovládá hlasitost. Zase ta profesionální deformace.

Na co se můžeme v tvém podání připravit? Svítící brýle a mohutná nálož techhouse?

Tech-house ne – to podle mého názoru nehraju. Podle mě je rozdíl mezi tech-housem jako hraje třeba Tráva a hudbou na rozmezí houseu a techna co hraju já. A s těmi brýlemi to taky nevypadá moc růžově. Teď se mi rozpadly už druhý brýle. Objednával jsem další z Anglie, jen doufám, že přijdou včas. Ale až přijdou, kamarád mi nabídnul, že je předělá na diody což by byla docela slušná frajeřina! :)

Jsme skoro u konce, takže poslední otázka. Chelsea nebo Manchester United? :)

Ani jeden. Je to sice u Angličana celkem zvláštní ale fotbal vůbec nesleduju, nepiju čaj a nejsem ani vlastenec. Vlastně se ani nepovažuju za Angličana ale za dítě světa.

Zajímavé. Já ti děkuju Chrisi za rozhovor a 1.9. se moc těšim.
 
Chris Sadler na plzeňské noci Gain - znáte jeho biosku? Plzeň má novou klubovku Gain

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016