PARTYINFO

 

GAIN

Datum konání:
01.09.2007 - sobota
Místo konání:
Plzeň - Alfa
DJs:
Chris Sadler, Molczik, Majkl
Popis:
start 21:00, vstup 70 czk
Line-up:
21:00 – 22:30 Molczik
22:30 – 24:00 Majkl
00:00 – 02:00 Chris Sadler
02:00 – 03:00 Molczik
03:00 – ??:?? Majkl
 
 
Love Parade 2007 na party Gain Rozhovor Majkl a Tutor: Co chystá Dancemedia na podzim? Chris Sadler: „Miluju auta, tuning a rychlou jízdu.“
Chris Sadler na plzeňské noci Gain - znáte jeho biosku?
V sobotu 1.9. se bude plzeňská Alfa otřásat pod prvními beaty klubové noci Gain. Jako host tohoto premiérového dílu přijal pozvání všem dobře známý matador, DJ Chris Salder. Každý asi ví o koho jde, ovšem detaily jeho kariéry se dozvíte až v tomto článku. Víte třeba, že hraje taneční muziku už 15 let, nebo že vystudoval biomedicínu?
 
CHRIS SADLER

DJ since:
1992
Resident: ROXY, Praha (Climax), LIQUID, Liberec (Resonant)
Style: House, Progressive House, Tech-house, Funky Techno

Chris je původem z Nottinghamu. Poprvé se setkal s taneční hudbou při pravidelných návštěvách klubu Cream ve Velké Británii a Atomic Jamu a zanedlouho si přinesl pár levných gramofonu a mixážní pult a pokud zrovna nebyl v klubu, piloval v ložnici svůj DJing. Poprvé veřejně vystoupil v Liverpoolském baru Baa v roce 1992 a během svých studií na univerzitě si na své konto připsal příležitostné účinkování na parties, v barech a klubech ve Wolverhamptonu a v Liverpoolu. V té době začal provozovat malé, ale populární páteční party Recycle v průmyslovém prostoru nad Wolverhamptonskou hospodou.



V roce 1996, když ukončil studia na univerzitě s vyznamenáním v oboru biomedicíny, se Chris odstěhoval do Prahy, aby poznal místní životní styl a získal zkušenosti s DJingem. Během prvních několika měsíců v Praze chodil od klubu ke klubu a nabízel své demo nahrávky, což melo za výsledek pravidelné osmihodinové sety v klubu Újezd na gramofonech a pultu, které si musel obstarat sám. Po pár měsících přinesla tvrdá práce ovoce - agentura Lighthouse ho požádala o účast na prestižních akcích, kde hrál po boku Davea Clarka, Davida Holmese, Nicka Warrena a Darrena Emersona.

Na počátku roku 1997 se Chris dal dohromady s promotérem Klubu X Nigelem Demonem a začal spolupořádat a hrát na pravidelných sobotních akcích v klubu opět pod názvem Recycle. Party zaznamenala již od prvního uskutečnění nečekaný úspěch a Chris tam každou sobotu hrál spolu s nejlepšími českými DJs až do roku 1998, kdy byl klub uzavřen. Během té doby se Chrisovo jméno začalo čím dál tím častěji objevovat na plakátech největších a nejlepších parties v Praze. Chris hrál pravidelně pro obrovské davy lidí po boku tak uznávaných umělců jako je Josh Wink, Colin Dale Bushwacka a Luke Slater a jednou si dokonce zahrál speciální jungle set s Roni Size. Mezitím se Chrisova pověst rozšířila i mimo Prahu a začaly přicházet nabídky z celé země. Chris tak najezdil tisíce kilometru napříč Českou Republikou a hrál téměř ve všech větších a také v mnoha menších městech.

V roce 1998 nejlepší pražský klub Roxy, Mecca a světoznámá Radost FX jej začali pravidelně bookovat na své parties; dále hrál po celé republice a začal hrát i v zahraničí - v Německu, Rakousku a na Slovensku - na jedné stagi se jmény jako Paul Oakenfold, Derrick May a C.J. Bolland. Dále také experimentoval jako promotér a na jednorázové vyprodané akci v Praze dovezl DJs Kenny Hawkese, Iana Pooleyho a Petea Hellera. Konec roku 1998 zastihl Chrise jako rezidentního DJe na měsíčních parties Climax v Roxy, kde hraje před zaplněným sálem dodnes, což dělá z Climaxu nejdelší fungující klubovou noc v historii českého tanečního scény.

V roce 1999, Chris poprvé začínal produkovat vlastní hudbu. Výsledek bylo „Take This“ na C.D. Trans-Atlantic Sessions. V Roce 2000 bylo vydáno jeho skladbu „Come“ a pak „2 Fukt 2 Funk“ na Beeswax Records, což podobně jako jeho oficiální mix C.D. na labelu Next Era, vyprodal všechny kopie. Samozřejmě nebylo to naposled co Chris byl ve studiu a dále skládá tracky a remixy pro různé labely a kompilace. Pravděpodobně největší úspěch zaznamenala jeho skladba „Attack Of The Grok“, která byla podepsána u proslulého labelu Ericka Morilla – Subliminal Records, a teď čeká na oficiální vydání.

Za ty léta, si Chris upevnil svou pozici nenahraditelné součásti české taneční scény, hraje nespočet vystupení ročně a to jak v malých klubech, tak na těch největších parties a festivalech. Výsledky různých anket jsou důkazy o jeho popularitě. Mezi výjimečné momenty v jeho kariéře patří hraní v Tokiu nebo v Chorvatsku, nebo s umělci jako jsou Basement Jaxx, Danny Rampling, Sasha nebo Chemical Brothers. Chris Sadler si již získal své stálé příznivce a o jeho povznášející, působivý a funky techhouse je nyní vetší zájem než kdykoli předtím. Přijďte se o tom přesvědčit i vy 1.9. do největšího plzeňského klubu Alfa.

Discography:

Dream Masakr Vol. 1 mixed by DJ Chris Sadler (Dreamedia)
Chris Sadler presents Citrax - "Take This" (on Trans-Atlantic Sessions C.D.) (Wax)
Chris Sadler presents Citrax - "Come" (Wax 12")
House Party Vol. 14 mixed by DJ Chris Sadler (Next Era C.D. + M.C.)
Rock Scissors Paper - "Father" (Stephunk and Chris Sadler remix) (on Hot Connection C.D. and Radost Classics C.D.) (Wax)
Chris Sadler presents Citrax - "Rising Sun" (on Global Connection C.D.) (Wax)
Chris Sadler presents Citrax - "2 Fukt 2 Funk" (Beeswax 12")
Chris Sadler - “5 Miles High” (on Log In To The World C.D.) (Wax)
Chris Sadler - “The Prophecy” (Promo)
Chris Sadler - “V’s Theme” (on Unity presents Feel 3 C.D.)
Begin Of The End - “Fuckin’ Control” (Chris Sadler’s Control Freeq Remix) (Feel The Beat 12”)
Blow - “Catch The Light (Chris Sadler Remix)” (U Merkura 12”)
Chris Sadler - “Attack Of The Grok” (forthcoming on Subliminal Records)
Perez O’Neal – “How 2 Continue (Chris Sadler Remix)” (Promo)
 
Plzeň má novou klubovku Gain

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016