PARTYINFO

 

ERIK TRUFFAZ

Datum konání:
19.09.2007 - středa
Místo konání:
Brno - Fléda
Live:
Eric Truffaz (fr)
Info:
http://www.fleda.cz
jakub@levelb.cz
Popis:
start 20:00, vstup 300/350 czk
 
 
Miles Davis acid jazzu přijíždí se svým novým albem podruhé na Flédu

 
Respektovaný francouzský trumpetista Eric Truffaz (1960, Švýcarsko)  příjíždí v září do klubu Fléda se svou porcí charismatického acid jazzového zvuku. Všestranný hudebník, který svou koncepcí navazuje na progresivní zvuk trumpetisty Milese Davise. Na koncert zveme nejen milovníky jazzu. Truffaz se svým kvartetem oslovovuje příznívce reagge, rock’n’rollu, instrumentálního hip – hopu, drum’n’bassu, world music, a velejemného éterického popu. Co se týče kombinování různých stylů a vlivů Eric Truffaz patří k nejkreativnějším hudebníkům současnosti.

Špičkoví hudebníci tvoří spolu s trumpetistou všestranné hudební těleso. Po jeho boku vystupuje hráč na elektrické piano Patrick Muller, jazzový bubeník Mark Erbetta a basista a hráč na klávesy Marcello Giuliani. Častým hostem je i zpěvák, kytarista a klávesista Mounir Troudi, který vyniká svým jemným měkkým avšak hluboce zabarveným hlasem. Truffaz prorazil až svým druhým albem The Dawn, které vyšlo u labelu Blue Note. Ke kvartetu se tu připojil i raper Nya, který se tak vlastně stal pátým členem skupiny. Další úspěšné album, které ve Francii dokonce získalo stříbrnou desku, se jmenuje Bending New Corners. Na Flédě se ale bude hrát zřejmě především z nového alba Arkhangelsk, které vyšlo letos na jaře.

Zveme Vás na jeden ze zásadních a očekávaných koncertů na začátku klubové sezony. Erica Truffaze a jeho acid jazz live koncert jste mohli slyšet v červenci na festivalu Pohoda v Trenčíně, kde nadchl několika tisícové publikum svým nekompromisním projevem. „Jazz se šťávou i duší, a spoustou otevřeného prostoru,“ napsal o něm časopis Rolling Stone. „Inteligentní, nekompromisní hudba současnosti, kterou hrají virtuózní hráči s bohatou fantazií a odvahou,“ hodnotí Truffaze pro změnu magazín JazzTimes.

Poslechněte si: myspace.com/truffaz
Navštivte: www.eriktruffaz.com

Vstupné:
Předprodej 300,-
Na místě 350,-

Předprodejní místa: www.ticketstream.cz , www.ticketportal.cz , bar klubu Fléda , Dům pánů z Lípé , Indies , Wolf Music , Brněnské kulturní centrum
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016