PARTYINFO

 

BULVA FABULA - LICHTPIRATEN EDITION

Datum konání:
05.09.2007 - středa
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Nailer & Abu aka Machine Funck (machinefunck.info), Cryoworks Showcase, VJ Lichtpiraten (de)
Popis:
start 20:00, vstup zdarma
 
 
Zítřejší Bulva Fabula v pražské Roxy
Další díl atraktivní audio - vizuální show Bulva Fabula se odehraje zítra v pražském klubu Roxy. Hrát se bude stylově opravdu pestře, od minimalu po poslechový trance a techno.
 
Hudebně půjde zejména o představení ne úplně mainstream muziky v několika stylových blocích. A nejenže nemainstream, ale navíc ještě v poslechovějších formách toho kterého stylu.



Konkrétně by se jednalo o následující škatule:
1) ambient - djs set+hw
2) glitchhop - laptopový djset
3) IDM (intelligent dance music) - liveset
4) - 6) electrofunk, electro, electrobreaks / dubstep / minimal, méně taneční a více poslechové (minimal techno, více dream&trance:) - djsets + hardware
 
3. slot odprezentují naživo v čistě autorském setu frohikey a _clean v cryoworks showcase (cryoworks.com) ostatní sloty mají na starost Nailer a Abu aka Machine Funck (www.machinefunck.info) a pujde o směs desek, hw, laptop, autorské tvorby atd.



ambient - Spíše směs zvuku, nálad, barev, ploch a poloh stylů - offbeat, soundtrack, listening, noise.

dubstep - Poměrně čerstvý a u nás neetablovaný styl, kterému se v současnosti ve světě dostává čím dál tím masivnější odezvy. Viz celá stage na festivalu Sonar, atd. Jedná se o styl založený na minimalistické formě, mystické atmosféře a base, která vaším tělem rozhodně neprojde bez zanechaní následků :)

electro - Bude pravověrné, lámané a dle původní myšlenky - no disco.
  
glitchhop – Rozbitý hiphop a downtempo, rytmy rozložené na střípky a slepené znovu dohromady lepidlem, co moc nedrží a ještě k tomu děsně smrdí. Náznaky melodie předvádí interference mobilního telefonu, takže je to ještě navíc i taková past na zvukaře. Od poklidnějších starších věci Amona Tobina nebo Talvina Singha, přes breakbeatem ovlivněného Tippera až po aktualní tvorbu rozpadlých Funkstörung, Modeselektor či Kraddy... Semtam nasaklý breakcorem, jazzem a rapem.

IDM (intelligent dance music) – Žánr elektronické hudby, který vznikl z taneční hudby a používá podivné zvuky, vyžívá se v oporu k zavedeným hudebním konvencím a težko se na ni tancuje. Tento žánr zavedli projekty jako FSOL, Orb, Orbital, Richard James (aka Aphex Twin), Black Dog, B12 a další.
  
minimal - By měl být skutečně o "někdy méně znamená více" a ne o electrohousu, který se tak jen tváří :-P
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016