PARTYINFO

 

BUBBLES – SKATESHOP.CZ EDITION

Datum konání:
27.09.2007 - čtvrtek
Místo konání:
Olomouc - Envelopa Dance Hall
DJs:
Filterheadz (be), Orbith, Michal Poliak aka BB Mike, Michael Scuberman, Orbith, Jiga, Zygy, Revolt, Dixent

2nd stage - No Money (C.Phone vs Limitedd), Shade, Paolo Mercy, Shede, Gotia vs AHZ, Hr.nec

3rd stage - Orbith, Bon Finix, Tripmain, Wolscha, Ibe, Andrey, Hatori
Info:
bubblesinfo@seznam.cz
Popis:
start 20:00, vstup 100/120 czk
Line-up:
World Republic stage:

20:00 - 21:30 Bubbles talent dj – Jiga
21:30 - 23:00 Revolt
23:00 - 24:00 Zygy
24:00 - 01:05 BB Mike aka Michal Poliak
01:05 - 02:35 Filterheadz
02:35 - 03:30 Orbith
03:30 - 04:30 Michael Scuberman
04:30 - 06:00 Dixent

Warm up Elektra stage:

21:00 - 22:30 Bubbles talent dj Andrey
22:30 - 23.30 Hatori
23:30 - 01:00 Orbith
01:00 - 03:00 Wolscha
03:00 - 06:00 Bon Finix + Tripmain
06:00 - ??:?? Ibe

Zlomená YTP.cz stage:

21:00 - 22:00 Bubbles talent dj Hr.nec
22:00 - 24:00 Gotia vs AHZ
24:00 - 01:30 No Money
01:30 - 03:00 Shede
03:00 - 04:30 Paolo Mercy
04:30 - 06:00 Shade
 
 
Rozhovor s výherci souteže Bubbles Talent DJ
Zatímco naprostá většina promotérů sází hlavně na co nejprovařenější jména, pořadatelé party Bubbles se nebáli pozvat i pár nadějných DJů, kteří stojí teprve na počátku své dráhy. Přečtěte si o nich víc!
 
Jak dlouho hraješ a jak jsi se ke hraní dostal?

Andrey: Ahoj, hraji bezmála šest let. A jak jsem se dostal ke hraní? Jednou jsem to chtěl zkusit a od té doby jsem tomu absolutně propadl! Ten pocit, když je plný parket s tebou na jedné vlně a vrací ti energii, kterou do hraní dáváš, se dá přirovnat jen k jednomu…

Jiga: K hraní jsem se dostal díky kamarádům, kteří mi donesli nějaká cd (tuším mixované cd k apokalypse 6 od Jerryho). Na poprvé mě to nijak nechytlo, ale pak mi kamarád přinesl cd udělané ještě v CoolEditu a já chtěl vědět jak to udělal. Tímhle to začalo. Takže někdy v 16ti jsem pořídil první gramofony, dvě desky a začal zkoušet. Byl jsem  samouk, takže dalo spoustu dřiny zjistit co a jak, ale zase o to větší z toho byla radost. Na začátku jsem spíše hledal svůj vlastní styl. Skončil jsem u industrial techna, které ještě občas hraji pod nickem Gawyss. Dvě desky mi po nějaké době přestali stačit, takže jsem do toho začal přidávat další kanál z notebooku (Traktor). Před dvěma roky jsem se přestěhoval z malé vesničky kousek od Brna do Prahy. Tady jsem poznal nové lidi a mezi nimi i kamarády, kteří si dělali pravidelné „privátní“ party pro cca 60 lidí. Tady přišla další příležitost, zahrát jiné věci, které mám rád, takovou směs electro minimal techna (Guy Gerber a podobní), progressive house a electra pod nickem Jiga. Tady jsem úplně přesedlal z gramců na notas + midi controller, protože mi to dává úplně nové možností si se zvukem hrát, vytvořit si jakýkoliv efekt, samplovat atd.. Najde se spousta lidí, co bude křičet, že z komplu to umí každý, ale tak jednoduchý to zase není, navíc na gramce jsem hrál 4 roky a stále hraji, pokud chce někdo slyšet industrial, takže to umím i s plackou. Na druhou stranu s vinylem v ruce je člověk přeci jen klidnější, protože na compu nikdy nevíš, kdy se něco pokazí, odejde zvukovka, přestane pracovat midi nebo nedej bože se seknou okna.


Co myslíš, že by měl DJ udělat proto, aby se stal známým?

Andrey: Vydávat vlastní produkci, hrát často a hlavně hrát originálně. Nesmí chybět i trocha toho charizma.

Jiga: Takových, kteří jenom hrají např. jako já, je spousta a je těžké se někde prosadit, navíc pokud zrovna nehraješ to, co je zrovna v oblibě. Lidi jsou docela hodně rozmlsaní a přijde mi, že i málo vstřícní a ochotní přijmout něco jiného, než „to svoje“. Způsobů jak se stát známým je několik, od začínání od piky a vymetání všeho možného až po asi nejjednodušší způsob a to vyhrát nějakou soutěž. To je možnost jak se z neznámého staneš trochu známým. Pokud už někdo známý je (tady v ČR) a chce být ještě víc a taky se podívat do světa, tak asi jedině přes vlastní produkci.

Kdyby jsi měl možnost udělat párty bez omezeného rozpočtu, koho by sis pozval za dj?

Andrey: Dobrá otázka. Jak bych jednotlivá jména poskládal za sebe, o tom bych musel ještě přemýšlet, ale jednoznačně bych chtěl jako DJe Tigu a Erola Alkana a jako live vystoupení Digitalism, Boys Noize a Anthony Rothera. Třešnička na dortu by mohl být hodinový koncert Daft Punk. To by byl úlet! Bubbles team se k odpovědi připojuje :)

Jiga: Záleží z jakého pohledu se to bere. Pokud bych to vzal ze strany mojí, koho bych chtěl v jednu noc slyšet, tak jelikož jsem začínal na industrialu, tak bych určitě pozval duo British Murder Boys, dále určitě v poslední době hodně se producentsky prosazujícího Deadmau5 nebo třeba Stephana Bodzina. Nejsem nějak zvláště náročný a party by byla spíš různorodá, navíc k dobré akci není potřeba mít megastar. Pokud by to bylo z pohledu promotéra a mělo by jít o to, co nejvíc nalákat lidi, tak bez nějaké megastar typu Cox, Dyk či Tiesto by to asi dneska už nešlo.

Jak je to s tebou a vlastní produkcí?

Andey: Zatím na bodu mrazu.

Jiga: Na začátek bych řekl, že produkce je snad největší žrout času, jaký může být. Mám docela časově náročnou práci, takže času se mi nedostává. 1-2 hodiny jsou skoro nic a není možné u toho sedět každý den od 8 večer třeba do jedný do rána, to by mě přítelkyně moc ráda neměla. Ale abych se dostal k podstatnýmu, tak produkci se věnuji už nějaké 2-3 roky a pár věcí už mám. Nabídnout můžu ještě industriální věc „Kdesi daleko“ (2005) nebo o něco novější „Live_7“ (2006). Samozřejmě toho mám víc, ale spíš tunu loopu a různých rozdělaných věcí, které se snažím postupně dokončovat. Jsem spíše ve fázi hledání a zkoumání, než že bych přišel a hned věděl co a jak.

Vyhrál jsi soutěž na párty BUBBLES, slyšel jsi už o ní? A co bys vzkázal lidem kteří si tě přijdou poslechnout?

Andrey: O Bubbles vím, že je to velká a známá párty v Olomoucké hale Envelopa. Nikdy jsem tam zatím nebyl, a tak jsem moc zvědavý a samozřejmě se na hraní moc těším. Jinak jsem měl párkrát tu čest hrát na Moravě a musím říct, že vstřícnější obecenstvo jsem zatím jinde v naší zemi nepotkal. Takže všem Moravákům co dovalí (a nejen jim): Když podpoříte, uděláme z toho společně opravdu vypečený mejdan!

Jiga: O párty Bubbles slyším prvně. O soutěži jsem se dozvěděl z rave.cz a na poslední chvíli se rozhodl, že zkusím něco poslat a ono to vyšlo. A vzkaz pro lidi? Přijďte a uslyšíte :)


Na stage Warm up Elektra se kvalifikoval svým setem Dj ANDREY
www.myspace.com/andrey_cz

Biografie:
Andrey je zástupcem nové nastupující generace DJs. Za gramofony působí téměř pět let. Od svých prvních začátků ve Východních Čechách se v roce 2006 propracoval například až k vystoupení na festivalu Summer of Love. Taneční underground hudbu objevil v roce 1998. Ve svém mladém věku má potřebu objevovat stále něco nového a proto si prošel i různými styly. Skrze techno, electro clash a house, našel nakonec vášeň v electru, s prvky house, techna a současného zvuku minimalu.. Během své dosavadní kariéry stačil sjezdit kluby po celých Čechách a vždy se setkal s nadšenými reakcemi publika. Velmi citlivý hudební sluch a kvalitní mixovací technika dodávají jeho setům lehkost a ojedinělý feeling. Sám Andrey si pak zakládá na tom, aby dokázal vytvořit až hypnotickou klubovou atmosféru..

Andrey není ovšem jen DJ, elektronickou hudbou žije denně. V minulosti přispíval recenzemi pro pardubický časopis BE Bassline, nyní je redaktorem časopisu Xmag. Kromě toho píše ještě pro několik internetových serverů, snaží se pomáhat začínajícím DJs a dřív si na vlastní rizika zkusil dělat i pár menších tanečních akcí. V současnosti se podílí na chodu internetového a kamenného shopu pro DJs djshop.cz.


Na hlavní stagei se představí Dj JIGA
www.djgawyss.com

Biografie: Vlastním jménem Jindřich Gavenda, který hraje od roku 2001. K hraní se dostal díky náhodnému poslechu této hudbu od svých přátel. Zanedlouho kupuje potřebnou techniku a jako samouk se učí první kroky. S postupem času nachází osobitý styl mixu, klade důraz na skladbu setu a pečlivý výběr desek. V současné době zdokonaluje hraní ze 2 gramofonů + notebook. Jeho sety by se daly charakterizovat jako směs electro minimal techna (Guy Gerber a podobní), progressive house a electra. Jako samouk se dostáva i k prvotní tvorbě. V současné době se zdokonaluje a pracuje v programu Ableton..

Dj ANDREY, sety k poslechu: zde, zde
Dj JIGA, set k poslechu: zde
 
Rozhovor s projektem Bon Trip k akci Bubbles Bubbles talent DJ - soutěž Velká soutěž na party Bubbles Skateshop.cz edition o oblečení za 2000,- a dalších devět hodnotných cen Světově uznávané belgické duo Filterheadz míří do Olomouce

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016