PARTYINFO

 

MAKE A CONNECTION

Datum konání:
01.09.2007 - sobota
Místo konání:
Jičín - Valdštejnská lodžie
Live:
United Flavor, Support Lesbiens, Khoiba, Ohm square, Sunshine, Hypnotix, Prowizorium, One nigt band, Cale, Calathea, Six In, Cantio Antiqua Praha, Tua Borta, King Banana, Budoár staré dámy, Jazzykolam, Waklaf, The Pervers Animals, První pomoc, Crazy Drummers
Info:
http://www.pripojse.cz...
Popis:
start 10:00, vstup zdarma
 
 
Unikátní festival Make a Connection v Jičíně
Prvního září v deset hodin ožije Valdštejnská lodžie v Jičíně zcela originálním jednodenním multižánrovým festivalem s názvem Make a Connection. Návštěvníky kromě hudebních zážitků láká i bohatý doprovodný program.
 
Návštěvníky festivalu neláká „pouze“ hudební zážitek v podobě předních českých a zahraničních kapel jako například Support Lesbiens, United Flavour nebo Sunshine, ale také divadelní představení a improvizace, výtvarné dílny, žonglování a fireshow, soutěže a hry (nejen) pro děti, sportovní exhibice a taneční a hudební vystoupení. Prostě celodenní zážitek, kde si každý najde to svoje. Vstup na festival je zdarma, stejně jako možnost stanovat přímo v prostoru Valdštejnské lodžie

Festival nese stejný název jako program Make a Connection – Připoj se, který v České republice realizuje už od roku 2002 Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) a společnost Nokia. Tento program je zaměřený na mladé lidi – na podporu jejich dobrovolnictví a vztah ke komunitě, ve které žijí. „Mlaďoši“ mohou z programu získat finanční podporu na své vlastní projekty, kterými nějako pomohou svému okolí. Během festivalu Make a Connection se různou formou představí právě tyto projekty, kterých bylo od r.2002 podpořeno na 300. Festival má  být odměnou pro mladé dobrovolníky, kteří se do programu zapojili a zrealizovali své skvělé nápady, tak také zajímavou zkušeností pro širokou veřejnost, která bude mít možnost osahat si projektové aktivity „na vlastní kůži“.

Ve skutečnosti to znamená, že návštěvník bude mít možnost například ochutnat lahůdky africké kuchyně a na workshopu poznat něco z afrického života, bude se také tančit, hrát divadlo a improvizovat, žonglovat. Příchozí budou moci poznat a vyzkoušet různé výtvarné techniky od sprejů až po výrobu koláží, malování kamínků nebo se třeba zvěčnit svou kresbou na vzpomínkovou zeď. Připravena je také ukázka z multimediálního a 3D umění. Další část programu bude z oblasti living history a fantasy, jejíž příznivci najdou v rámci areálu historický stan s vlastním programem, semináři a exhibicemi v historickém šermu a mnoho dalšího. Pro sportovce bude k dispozici U rampa, kde budou navíc celý den probíhat exhibice na bruslích. V programu nechybí ani čtyřnozí miláčci, představí se canisterapeutičtí psi a hypnoterapeutičtí koně. 

I dětí mají v rámci festivalu své místo. Je pro ně připraveno tajemné sklepení s pohádkovými bytostmi z knížek, maňáskové divadlo nebo cirkus. Hudba bude hrát celý den, celkem na dvou stagích. V programu festivalu nalezneme opravdu různorodé kapely jako United Flavor, Support Lesbiens, Khoiba, Ohm square, Sunshine, Hypnotix, Prowizorium, One nigt band, Cale, Calathea, Six In, Cantio Antiqua Praha, Tua Borta. Přivítáme také zahraničního hosta, reggae orchestru z Německa -  King Banana. Představí se i kapely, které byly podpořeny v rámci projektů mladých lidí z programu Make a connection jako například Budoár staré dámy, Jazzykolam, Waklaf, The Pervers Animals, První pomoc nebo Crazy Drummers.   

Tento festival je v ČR unikátní a první svého druhu.“ uvedla Hana Šilhánová, ředitelka NROS. Jeho cílem je ukázat široké veřejnosti jaké různé konkrétní podoby může mít dobrovolnictví a představit skvělé a mnohdy velmi inovativní nápady mladých lidí podpořených programem Make a Connection – Připoj se.“

Chceme ukázat, jakými způsoby mohou mladí lidé pomáhat ostatním, a seznámit je s myšlenkou dobrovolnictví,“ vysvětluje Šárka Baronová, manažerka marketingu a komunikace společnosti Nokia Česká a Slovenská republika. „Lidem od 16 do 24 let nabízíme možnost zrealizovat svůj vlastní projekt, na který jim poskytneme podporu až 50 000 korun. Jedinou podmínkou je, že projekt musí být zaměřen na pomoc nebo pozitivní změnu v komunitě, v níž mladí lidé žijí. Festival je určen jak pro samotné účastníky a absolventy programu, tak pro širokou veřejnost,“ doplňuje Šárka Baronová a dodává, že festival dává zároveň absolventům a účastníkům programu příležitost, aby navzájem poznali sebe i své realizované projekty.

Takže připojte se i Vy a přijeďte se podívat prvního září do Jičína – Valdštejnské lodžie, užít dobré hudby, bohatého doprovodného programu a zážitků. Více informací se dozvíte na www.pripojse.cz/festival.
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016