PARTYINFO

 

IAMX

Datum konání:
05.10.2007 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
Live:
IAMX (uk), Lakeside X
 
 
Lakeside X jako host kapely IAMX ve Flédě


 
Lakeside X je indie-electro rocková formace, která svou tvorbou přesahuje hranice země, odkud pochází. Od roku 2005 ve složení Janne Marvannen (zpěv), Robbie Broj (klávesy), I.G. Dvorsky (bicí) a Vito Hayek (kytara) představuje své temné vize zahalené do moderního electro soundu okořeněného živými nástroji. Na desce hloubka, smyslnost a výlety do zákoutí mysli, na koncertech pak energie, sex-appeal a hypnotická uhrančivost.

Koncerty kapely jsou vždy zážitkem jak díky energii, kterou kapela rozdává po hrstech, tak i projekcím z dílny kapely samotné dávajícím písním další rozměr. Od roku 2004, kdy vyšel u ceněné značky X-production (vydává např. M.P.and the Nihilists, Skyline, IAMX) zasněný debut „Sunrise“ se kapela vyvíjí a posunuje mílovými kroky, sbírá další a další fanoušky a ke konci roku 2007, po úspěšné sérii koncertů k albu „EXIT:NOWhere“ (vychází v květnu 2007) se díky věrnosti svého obecenstva a atmosférou, která kolem kapely vzniká, začíná nenápadně etablovat na tuzemské nezávislé scéně a posouvat se do kategorie kultovních kapel.

Lakeside X jsou možná více než doma známější v zahraničí. Jejich desky jsou prostřednicvím žánrových obchodů k dostání např. ve Velké Británii (deska „Sunrise“ byla v polovině roku 2005 po 2 týdny na 5. místě prodejnosti obchodu Musicnonstop.co.uk), v USA (A Different Drum) nebo v Německu (Epopland, IndieTective). Díky internetu se hudba Lakeside X dostala i do těch nejneuvěřitelnějších končin světa (rádio KOOL ROCK z peruánské Limy ocenilo LX v srpnu 2007 jako „kapelu týdne“), příznivé recenze se mimo jiné objevily v belgickém prestižním časopisu Side-Line a na hudebních serverech po celé Evropě (Španělsko, Řecko, Finsko, Polsko).

Kapela v roce 2007 pilně koncertovala. V rámci turné "EXIT TOUR 2007" čítajíci 20 zástavek po celé republice kapela odehrála koncerty jak v známých pražských klubech (Palác Akropolis, Roxy, RockCafe), tak i na několika tuzemských festivalech (Hrachovka, Žlutý Fest, Sázavafest - jako jedna z vítězných kapel Bitvy o Sázavafest). Jako třešničkou na dortu po úspěšné sezoně bude pro kapelu i pro její fanoušky koncert 5.10.2007 v brněnském klubu Fléda, kde budou LX vystupovat jako host kapely IAMX a dále poslední samostatný koncert roku 2007 v Paláci Akropolis. Poté se kapela hodlá zavřít do studia a pracovat na novém materiálu, který by mohl spatřit světlo světa už na jaře 2008.

Aktuální koncerty do konce roku:

5.10. Fléda, Brno společně s IAMX
10.10. Nokia Open Air, klub 007, Strahov, Praha
17.10. Palác Akropolis, Praha

Více informací a novinek naleznete na:

www.lakesidex.com
www.myspace.com/lakesidechurch
www.xproduction.cz
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016