PARTYINFO

 

MILLENIUM II

Datum konání:
12.10.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Preach (can), Schimek (sk), Agent, Martin Trax, Deepdance

2nd stage - Bon Finix & Saša, Roman Rai, BB Mike aka Michal Poliak, BonTrip (Bon Finix vs. Tripmain)
Popis:
vstup předprodej 180 czk, na místě do 22:00 200 czk, poté 250 czk
Line-up:
Mattoni techno stage:

21:00 Martin Trax
23:00 Schimek
01:00 Preach
03:00 Agent
05:00 Deepdance
06:00 END

Kick da Night stage:

21:00 Roman Rai
00:00 Bon Finix +Saša
00:45 Bon Trip
02:45 Michal Poliak
05:00 END
 
 
Poslední informace k druhému dílu Millenia Rozhovor s j.s. laboratoires k akci Millenium II.
Preach: "Vždy si hraní u Vás maximálně vychutnávám"
12. říjen se nám blíží a s ním také Millenium v pražském Abatonu, na druhém dílu Millenia vystoupí jeden z předních techno Djs a producentů, kanaďan Preach, který k nám přijede představit své nové album v rámci svéhoTransatlantic album tour. Jedním z těch kteří po boku slavného kanaďana vystoupí, bude hradecký Dj a producent Martin Trax, jehož velkým oblíbencem je právě Preach a sám Martin nezastírá, že při své produkci čerpá inspiraci i z Preachovi tvorby. Pořadatelé tak dali jsme Martinovi možnost po boku svého oblíbence nejen vystoupit, ale také ho vyzpovídat z několika otázek…
 
Ahoj Phillipe, tradiční otázka na začátek: Jak jsi strávil festivalové léto?

Léto pro mě bylo tak dlouhé! Letos mi začalo opravdu brzo, protože jsem cestoval za sluncem okolo celé zeměkoule už od dubna. Vystupoval jsem na akcích jako BEB v Montrealu, 8.výročí Manga Rosa v Sao Paulu, na mnoha výborných festivalech ve Španělsku jako například Code Summer Festival, pak jsem odskočil do Kanady na Worl Electronic Music Festival a potom zase zpátky do Evropy na Dance Valley . . .  Bylo toho opravdu dost! Ale moje nejoblíbenější roční období jsou jaro a podzim. Léto je spíše na to vzít si volno z práce, odpočívat a prostě si užívat života co nejvíc. Oproti tomu jsem já v létě hodně pracoval na svém albu, i když práce ve studiu je pro mě spíš potěšení než nutnost.


Pověz nám něco o své tour Jižní Amerikou? Jaký sound se tam hraje? Jaký je tam nejoblíbenější styl a co latinskoameričtí partypeople?

Je zajímavé, jak se čeští lidé zajímají o Jižní Ameriku. Vždycky, když hraju v Česku, tak za mnou lidé chodí a ptají se mě na Brazíli, Kolumbii atd. Musím říct, že Jižní Amerika je naprosto odlišná zkušenost! Lidé jsou tam tak pohodoví a bezstarostní, ať se dějě cokoliv. Nejspíš je počasí daleko méně stresuje než nás ze severních zemí. Na party se chovají podobně jako většina z nás, ale reagují na nájezdy a energii z muziky, podobně jako lidé ze Španělska. Úplně šílí na nájezdy bubnů! Myslím, že mají rádi většinu stylů, ale chtějí mít v té hudbě více duše . . . . ani ne moc rychle ani moc tvrdě.

Hudební produkce je časově velice náročná záležitost. Jak zvládáš dohromady skládat, hrát a cestovat při tom po celém světě?

Ano, máš pravdu. Vždycky s sebou nosím svůj zvukový rekordér, takže pokaždé když dostanu nápad na melodii nebo dokonce koncept celého tracku nahraju si jej do svého rekordéru a později je jednodušší dát track dohromady. Jediné, co je trošku nepříjemné na produkování, je, že jsi po dlouhou dobu uzavřený v temném a velice tichém prostředí . . . . někdy to ovlivní mou náladu, a tak se snažím netrávit tam více než 12 hodin v kuse . . . . bláznivá práce.

V České republice je hodně talontovaných DJů/producentů. Ale člověk musí dělat víc než "jen" dobré tracky. Jaký je tvůj tip pro úspěch?

Management hraje klíčovou roli v úspěchu Dje a producenta. Někdo tě musí podporovat a propagovat, posouvat umělce dále a dále. Jeden člověk  nemůže dělat všechno, potřebuješ k tomu celý tým lidí, který se tomu věnuje, a který připraví svět na to, objevit nový talent.

Už hraješ pěknou řádku let. Jak se za tu dobu změnil tvůj styl? Co od tebe můžou fanoušci očekávat na Milleniu?

Hrával jsem hodně tvrdě, ale teď se snažím dělat více melodickou a přístupnější hudbu. Je to prostě evoluce mého soundu. Jednoduše miluju svůj současný sound a chci se o to podělit se všemi! Moje nové album odráží tento vývoj. Je to mix mezi různými styly, ale vždy si to zachovává ten originální Preachův vibe.

Mnoho DJů v současnosti dává přednost CD před klasickými vinyly. Jak je tomu u tebe?

Je to všechno o trhu. V současnosti je trh s vinyly opravdu na nejnižší úrovni v historii. Myslím, že CD je velice spolehlivé a efektivní medium. Hudba se tak prodává jednoduše a zasáhne daleko širší spektrum zákazníků. Myslím, že digitalizace jednoduše zpřístupňuje elektronickou hudbu všem. Nyní je zde možnost koupit si hudbu odkudkoliv, kdykoliv a samozřejmě za mnohem lepší cenu.

Jaký je tvůj nejoblíbenější track?

Momentálně je to Jedidja, Dancing Water z Tiestovy ISOS new mix compilation. A z mé produkce je mou nejoblíbenější Universe ze svého současného autorského alba Transatlantic (FBI).

Jaké máš koníčky vedle Djingu a produkce?

Miluju turistiku. Procestoval jsem přes 210 měst a už se moc těším na své cesty do Austrálie, Kataru, Libanonu a Malajsie. Vedle cestování ještě zbožňuju vaření a filmy. Pochutnám si na hodně ostrém jídle!!

Jaké 3 věci by sis vzal na opuštěný ostrov?

Svojí holku, mořské jídlo a laptop se satelitním připojením. Nic víc nepotřebuješ . . . můžeš se celé dny koupat, strávit dlouhé noci milováním a připravovat si dary moře kdykoliv se ti zachce . . . tohle vypadá jako výlet do Thajska.

Aktuální top 5?

1 - Dj Preach - needin’ you around (club mix / transatlantic album) - FBI
2 - Miko - Relic Recordings
3 - Phatzoo – Poop n Loop (Marco V Remix) – In Charge
4 - Dj Link – Nebu – Amigos Recordings
5 - Tiesto – Carpe Noctum (Dj Preach remix) – Magik Muzik


DJ PREACH   (Relic Recordings)

„Vždy si hraní u Vás maximálně vychutnávám“

Majitel legendárního labelu Relic rec. DJ Preach občanským jménem  Philippe Babin hraje od roku 1997, kdy poprvé zahrál na rave akci v Quebec City. Stal se členem velkých quebeckých promoterských organizací Delphinus a Old School, které mu záhy umožnily ukázat za gramofony svůj energický styl techna a trancu. Býval rezidentem legendárního klubu SONA v Montrealu, ale po úspěšném turné po Kanadě a USA se stal rezidentem největšího klubu v Montrealu – ARIA. Záhy začíná velmi úspěšně vydávat své vlastní tracky na labelech Default rec., Symbolism, Addend, Edit, MB Electronics a dalších. Jako producent se inspiroval Ben Simsem, Marco Baileyem, Tim Xivierem, Andrei Morastem a dalšími.

Hudba Preache živí, věnuje jí největší část svého volného času, což nese i své ovoce. Stránky jeho diáře obsahují spoustu menších i větších parties, nejzvučnějšími jsou legendární Turnmills v Anglii nebo Dance Valley v Holandsku. Je tedy respektovanou osobností světové taneční scény. S reputací likvidátora tanečního parketu a používáním vlastní produkce jako mocné zbraně, se jeho energické sety šíří v mnoha zemích a čistý mixing ze tří gramofonů vyvolává údiv a respekt všech promotérů a clubberů.

Jeho tracky si do svých kompilací licencují Djské hvězdy jako Ben Sims, Mistress Barbara nebo Carl Cox, který o něm řekl „he is a man to watch“. Jeho největší počin v produkci “No war in the summer“ na labelu Iturnem, byl popsán jako „zabiják plnící parket“ právě Carlem Coxem a Rogerem Sanchezem. V časopise DJ Magazine TOP 100 byl nazván “future DJ hero“, hrál po boku všech velkých DJských star téměř po celém světě.

Preachovy poslední kompilace GLOBAL WARMING, na které spolupracoval s Valentinem Kazyanim a Darrenem Kayem, BROKEN INSIDE na labelu Black Hole a RELIC Oxygen jsou nynějšími bestselery.
Během roku 2007 se chystá vydání jeho prvního sólového alba, které podporuje jeden z nejvýznamnějších světových labelů, zastupující i DJe  Tiesta, Black Hole Recordings.

DJ Martin “funky”Trax

“Precizní výběr desek, přesné mixy, gradující nájezdy a především kontakt s publikem, který tvoří neopakovatelnou atmosféru!”

Přestavení

Martin má svou „základnu“ v srdci Evropy, v univerzitním městečku Hradci Králové. Zde se narodil, vyrůstal a odtud také vyráží na všechna svá vystoupení. První kontakty s elektronickou hudbou proběhly v roce 1998, kdy začal pracovat s sequencery typu Fruity Loops, Reason atd.

V roce 2004 získává Martin rezidenturu v nejlepším hradeckém klubu Event, kde pravidelně vystupuje na měsíční akci s názvem Eventech, později MilkShake.

Styl:

“Set musí být pestrý, barevný, našláplý – plný energie!”


•    Funky house, tech-house

-    energie, svěží rytmus, barevné melodie a vokály – tak by se dal charakterizovat styl, kterým plní Martin svůj kufr s vinyly.


•    Funky Techno

-    Funky,  pumpin, energic coloured techno! Ve vodách evropské techno scény pluje parník plný těchto prvků. Techno musí být inteligentní, musí nám vyprávět svůj příběh…

Od svých počátků Martin zabrousil do vln progresivu, minimalu i tvrdšího techna. Tímto získal široký rozhled v oblasti elektronické hudby a je jasné, že u jednoho stylu nezůstane. Proud taneční hudby se stále mění a s ním i Martinův výběr desek.


Úspěchy:

”Trénink dělá mistra”
       
-    Mistrovství České a Slovenské republiky v djingu, rok 2005. Ze stovek velmi kvalitních djů z celé České i Slovenské republiky se Martin Trax umístil na prvním místě v prvním kole! V druhém kole obsadil úžasnou 3.pozici.

-    Na svém kontě celkem 5 namixovaných kompilací s desítkami tisíc kopií.

-    Za svou kariéru si Martin zahrál s po boku hvězd jako např. holanďan dj San, Quintin, nejlepší slovenský progressive dj Tomas Haverlik, česká housvá jednička Chris Sadler nebo legendární dj Miquel atd.


“Dj a producent – Martin Trax”

V současné době má Martin na svém kontě 3 vlastní tracky, které se těší úspěchu.


„… - Teď“

Martin Trax si zahrál v klubech po celé České republice. V současné době tráví svůj volný čas povětšinou ve při práci ve studiu. Mezi oblíbené producenty a djs patří jednoznačně DJ Preach, Joey Beltram, Bryan Cox, Umek, Dave Clarke nebo Eric Prydz.


”…bringing light into the music!”


TOP5

Julian Liberator & Henry Cullen - Funeral Songs
Axel Karakasis - Aeroplano
Marco V - The Funk Battery
Ummet Ozcan - Chica Good (Hertz rmx)
Paul Mac - From Below

www.millenium-party.cz
www.djpreach.com
www.relic-rec.com

TOP 5 DJs
Preach
Ian Void
Dave Clarke
Jisaan
Axel Karakasis
 
Co vás čeká na druhém dílu Millenia v Abatonu

Reporty

 
Report z Millenium 2 od Heapa
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016