PARTYINFO

 

PROJEKCE 16 MM FILMU A BUDE HŮŘ

Datum konání:
11.09.2007 - úterý
Místo konání:
Praha - houseboat U Bukanýra
 
 
Projekce 16 mm filmu "A bude hůř" na houseboatu U bukanýra
Na úterý 11. září je pro vás v rámci pravidelné filmové projekce na houseboatu U bukanýra připravena opravdová lahůdka, kterou je český film z roku 2007 s názvem „A bude hůř“, který byl natočen režisérem Petrem Nikolaevem na motivy stejnojmenné knihy od exilového spisovatele Jana Pelce.
 
Velkou specialitou tohoto filmu je, že se jeho tvůrci rozhodli nepromítat jej v kinech ani multiplexech, ale pouze v různých hospodách, kavárnách a klubech, kde si projekci tohoto filmu objednají. Atmosféru nevázaného života po hospodách a všechny další aktivity ve snaze o svobodný život mladých lidí v nesvobodném totalitním Československu tak ještě víc pocítíte, když si s nimi můžete zapálit cigaretu nebo dát si pivo či jiný drink.



V tomto měsíci se jen tak v Praze nesetkáte s projekcí tohoto filmu, který se bojí srovnání s Pelíškama jako čert kříže a proto vám vřele doporučujeme jeho návštěvu na houseboatu U bukanýra. Dalším důvodem je vstupné zdarma, zajištění dostatečného vytápění na naší terase v případě nepříznivého počasí a také přislíbená účast některého z tvůrců tohoto skoro již kultovního snímku s možností diskuse o filmu.

Krátké info o filmu:
Román Jana Pelce ...a bude hůř dosáhl během posledních patnácti let na Českou republiku nebývalého nákladu (více než 120 000 kusů). Román se stal kultovním a zásadně ovlivnil několik generací. Předlohou filmu je část Děti ráje, která vyšla první (ještě v exilovém nakladatelství Svědectví 1983). Popisuje konflikt hrdiny románu Olina a jeho přátel s konzumní společností, která jim nabízí leda pronásledování policií a snaží se je násilím změnit k ideálu měšťáctví. Příběh se odehrává v severních Čechách v krajině povrchových dolů, elektráren, paneláků. Důležitým prvkem je také hudba osmdesátých let v podání kapely DG 307.

Na video upoutávku mrkněte zde.

Více informací o tomto filmu a ostatních filmových projekcích na lodi máte zde: www.bukanyr.cz/files/kino.doc
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016