PARTYINFO

 

GAIN

Datum konání:
03.11.2007 - sobota
Místo konání:
Plzeň - Alfa
DJs:
Michael C, Molczik, Majkl, Acidflash
Info:
http://www.dancemedia.cz
dancemedia@seznam.cz
Popis:
start 21:00, vstup 70 czk
Line-up:
21:00 – 23:00 Acidflash
23:00 – 01:00 Molczik
01:00 – 03:00 Michael C
03:00 – 05:00 Majkl
 
 
Sobotní Gain – line up
Michael C: „Škatulkování DJům svazuje ruce."
V sobotu 3.11. se uskuteční třetí díl pravidelné taneční noci GAIN v plzeňském klubu Alfa, tentokrát ve stylu trance, progressive, electro. Jako hlavní host přijal pozvání stále populárnější pardubický DJ Michael C. Rozhovor s ním vám právě nabízíme.
 
Ahoj Michale, začnu klasickým klišé.. Jak se máme a co právě děláme? :)

Mám se myslím docela fajn, a zrovna teď řeším jeden příjemný rozhovor k jedné party, kam se moc těším ;).

Nějaké novinky na poli tvého DJingu a potažmo i tvojí produkce?

Tak doufám, že můj styl hraní se stále vyvíjí tím správným směrem, určitý posun v hudbě, co hraju, je určitě znát. A pokud jde o produkci, pracuji na ni, dá se říci každým dnem. Dokončen je track Ghostship, který by měl vyjít po novém roce. Do soutěže labelu Euphonic jsem dodělal taky remix singlu Last Sunday od německého producenta Sonorouse – na tuto skladbu mám zatím z klubů a od djů velmi pozitivní ohlasy. No a než nám začne rok 2008, mám v plánu dodělat nový autorský Michael C počin a ještě 2 nové remixy.

Ty jsi hrál na západě Čech naposledy letos na SUNDANCE v Příchovicích. Jak na tento open-air festiválek vzpomínáš?

Byl to velmi příjemný festival s hodně přátelskou atmosférou, kde se mi hrálo opravdu skvěle! Doufám, že něco podobného zažijeme i na začátku listopadu v Alfě. Kolem Plzně i v ní samotné se mi vždycky hrálo výborně, takže na Sundance mám samozřejmě jedině ty nejlepší vzpomínky.

Co tvoje další letní štace? Je něco, co jsi letos v létě prožil a na co už nikdy nezapomeneš?

Léto bylo letos myslím opravdu úžasné, hodně dlouho teplo – ideální na letní party, festivaly, grilování u bazénu a další podobné skopičiny. Jestli ale mám vyzdvihnout jen jednu jedinou věc, na kterou nezapomenu, tak to bylo hraní na Summer Of Love, v mém rodném městě, když mi uprostřed setu přímo za zády začalo svítat. Nádhera, díky všem, kteří tam udělali takovou atmosféru, na jakou budu ještě dlouho vzpomínat!

Pojďme k muzice. Ty v poslední době hraješ jakousi směsici stylů trance, electro, techno. Napadá mě, že něco podobného prezentuje tady u nás třeba Molczik, který do toho ovšem dává namísto trancu jakýsi „melodický minimal“, dnes nazývaný neotrance nebo nutrance. Jak ty vlastně vidíš toto vždy zatracované škatulkování? Není to pro DJe spíše otravné vysvětlovat někomu co vlastně hraje, když to dost dobře ani nejde?

Přesně, skvělá otázka, protože to škatulkování opravdu nemám rád. Já o sobě tvrdím, že hraju právě styly trance, electro, techno a house. Ovšem ono nejde pořádně rozdělovat některé skladby, když mají v sobě tolik prvků z tak početných různých hudebních žánrů. Rád kombinuju všechny hudební odnože (i prvky minimalu mi nejsou cizí), rád mám v setech akustické kytary, různé nástroje, originální zvuky a mnoho dalšího. To se snažím přenášet i do své hudební produkce. Škatulkování DJům svazuje ruce a to rozhodně není dobře. Dříve se mi kolikrát stalo, že za mnou přišel člověk a pronesl něco ve stylu, že proč hraju tenhle track, když to není trance. Nebo se na internetu dočtu, že jsem hrál špatně, jen proto, že jsem měl ve svém setu i electro nebo tvrdší věci. Nemám rád to detailní rozlišování, že člověk musí hrát přesně ten stejný styl a opravdu to dost ani nejde. Jsem příznivec dynamických setů, které samozřejmě ale musí mít takový „vnitřní“ smysl, vývoj. Tohle je na delší debatu, ale doufám, že aspoň základní smysl ta moje odpověď dává.

Ty používáš gramofony nebo CD playery? Nebo obojí?

Už hraju pouze z CDček, ale rád bych si i z desek někdy opět zahrál nějaký lehce retro set, uvidíme. Důvod jen CD je jednoduchý, aktuálnost hudby. Věci digitálně i promo verze, které dostávám, vycházejí kolikrát i několik měsíců předtím, než vyjdou (a to jestli vůbec) na vinylu.

Teď možná trochu zafilosofujem. Co ty myslíš, že je na úspěšné party to „nejdůležitější“ a proč?

Nejsem promotér, takže spíše vám řeknu, co na úspěšné party ocením já. Pro mě je nejdůležitější zvuk a atmosféra. Atmosféru dělají lidé, ale bez kvalitního zvuku se těžko vytvoří ta správná atmosféra. Osobně nepotřebuju, pokud se jdu na party bavit, 10 laserů, úžasné efekty a podobně, ale samozřejmě pokud party obsahuje kvalitní opravdu všechno, od služeb na barech, přes security, zvuk a světla až k výborným djským výkonům, je to samozřejmě to nejlepší.

Pořádáš, nebo pořádal si nějakou party ty sám? Mám tušení, že Sunshine, je to tak?

Ano, na Sunshine jsem spolupracoval, staral se o lineup a částěčně i o promo. Také jsem spolupořádal dřívější noci re:fresh live! v OK Centru Pardubicích.

A když se ty jako velice úspěšný DJ podíváš na českou taneční scénu. Co ti nejvíce vadí a naopak co nejvíce oceňuješ?

Oceňuju lidi, kteří na party chodí, kvůli nim hraju a oni vlastně celou scénu tvoří, i když si spousta vlivných myslí opak. Vadí mi pomluvy, lži a další podobný „prasárny“, ale já tvrdím, že každý doplatí na to, co dělá. Nějaká spravedlnost přece musí existovat :).

Zpátky k muzice a k samotnému GAINu. Koncept této party spočívá v tom, že každý díl je zaměřen na trochu jinou odnož taneční muziky. Tentokrát to tedy bude převážně trance, progressive a electro. Vejdeš se do tohoto „zadání“ nebo se máme připravit na nějaké koření navíc?

Určitě budu i částečně vykukovat ze zadané množiny :), neboť v mnou prezentované hudbě najdete i jiné, i když ne tak časté prvky ostatních hudebních stylů.

Tvoje poslední vystoupení v Plzni byla loňská Tranceparade, pokud se nepletu a předtím to byla ještě Palm Night Fever v Celle. Co ty a plzeňské publikum? Těšíš se na atmosféru Gainu?

Samozřejmě! Plzeň je pro mě jedna z nejoblíbenějších českých destinací, tak doufám, že opět nezklame! Plzeňské publikum bylo zatím vždycky naprosto skvělé.

No…blížíme se ke konci tohoto povídání. Takže skončím ještě jedním klišé. :) Co by si vzkázal lidem, kteří třeba ještě nejsou rozhodnuti, zda na tento Gain jít nebo ne.

Nebudu nikoho přemlouvat, měli by se sami rozhodnout, zda za to party Gain stojí nebo ne. Ovšem jelikož mám s plzeňskými party jedině ty nejlepší zkušenosti po všech možných i nemožných stránkách, tak si myslím, že nedorazit by možná byl i velký hřích :).

Díky moc za rozhovor a těším se 3.11. v Alfě.

Já samozřejmě taky a doufám, že se tam potkáme co v možná největším počtu!


ptal se: anyrok
 
DJ Michael C – kompletní biografie Další Gain klepe na vrata

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016