PARTYINFO

 

STEAM!

Datum konání:
05.10.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Občanská Plovárna
DJs:
Chris Sadler (www.chrissadler.com, uk), Pete Walk Vs. Adam Cloud, Texx (look better naked), ), Pete Walk (www.petewalk.com), Adam Cloud (housexit/www.myspace.com/djadamcloud)
Info:
info@steamparty.cz
Popis:
start 21:00, vstup 150/200 czk, vip 400 czk, Oficiální Steam After Party v klubu Studio 54
Line-up:
20:00 – 22:00 Open & Warm Up
22:00 – 23:00 Adam Cloud
23:00 – 00:30 Pete Walk Vs. Adam Cloud
00:30 – 01:30 Pete Walk
01:30 – 03:30 Chris Sadler
03:30 – 05:30 Texx
05:30 - ??:?? Pete Walk & All DJs
 
 
Poslední informace k mejdanu Steam
Chris Sadler: "Ani to, že člověk dělá vlastní produkci není záruka úspěchu."
Hlavní hvězdou páteční houseovky Steam bude DJ Chris Sadler. Při té příležitosti však vznikl velice zajímavý rozhovor, ve kterém Chris vypráví, jak kdysi lepil plakáty pro Lighthouse, jaká nová trička připravuje a jak ho napadlo nosit své typické svétící brýle. Pozor - na Steamu se chystá jejich velká premiéra...
 
Ahoj Chrisi, Léto a čas dovolených je nenávratně za námi a nastává sychravý a deštivý podzim. Proto nám nezbývá než si na čas slunných dnů, pohody a zábavy zavzpomínat. Rád bych se s odstupem času zeptal i tebe, zda-li jsi si v létě našel v tvém nabitém programu místo na odpočinek a dovolenou…??? Pokud ne, jaká by byla tvoje ideální dovolená???

Já nejsem ten typ, který musí nutně každý rok vypadnout někam na dovolenou. Přijde mi to tak trošku jako zbytečná ztráta času a peněz. Hlavně, ale moje práce mě baví a necítím potřebu si od toho odpočinout. Přesto jsem se nechal ukecat abych letos jel na Kypr. Vůbec toho nelituju a na konec mě mrzelo, že kvůli hraní jsem to musel zkrátit. Kypr je sice hodně drahý a i na místní poměry tam bylo neskutečný vedro (každý den 40 stupňu a 80% vlhkost vzduchu), ale parádně jsem si to užil. Moře bylo teplý a čistý, všude bylo krásně upraveno a ti lidi, na rozdíl od Chorvatů, byli velice příjemný.



Je to necelý měsíc, kdy uzavíral letní festivalovou sezónu závěrečný SEMTEX CULTURE festival. Od té doby se všichni příznivci elektronické hudby přesunuli do klubů, kde jim v rámci pravidelných nocí servírují to nejnovější jejich rezidenti. Sám jsi rezidentem několika klubů tak nám prozraď, co na nejbližší měsíce připravuješ???

V současném době jsem rezidentem jenom v Roxy na Climaxu. Už příští měsíc slavíme neuvěřitelné 9té výročí tohoto večírku a jako speciálního hosta máme Holanďana Olava Basoského. Že se nám povedlo zabookovat Olava jsem opravdu nadšený, jelikož v tom hudebním stylu, který se na Climaxu hraje – tedy funky "pumping" house - je Olav nefalšovaná legenda. Jeho desky hraju velmi často na Climaxu, už od prvního díla a z velký části tvoří ten pravý Climax sound. Navíc potom, co jsme si spolu párkrát psali přes Myspace, můžu potvrdit, že je to opravdu příjemný a přátelský týpek. Na Climaxu v prosinci budu hrát speciální 4 hodinový retrospective set a na příští rok máme v planu velký hvězdy současnosti v Anglii, duo Hoxton Whores plus výborného kanadského DJe Hatirase, který se osvědčil letos na jaře.

Jsi předním zástupcem housové scény v České republice již pěknou řádku let. V této otázce bych rád zavzpomínal na tvoje začátky spojené s klubem Újezd až po přijetí do agilní agentury Lighthouse nebo vydání tvého legendárního mixovaného CD ,,House party 14´´. Jak na staré časy vzpomínáš???

Spousta lidí si myslí, že jakožto pro Angličana se tady stačilo jen objevit se sluchátkama a měl jsem nabídek na hraní plnou prdel:-). Ve skutečnosti jsem prvních pár měsíců jenom chodil od klubu do klubu a rozdával demo kazety (ach ty časy, když se nahrávala dema na kazety :). Teprvé pak přišla nabídka dělat pravidelnou noc v již neexistujícím klubu Újezd v Praze. Velkorysý rozpočet klubu na tyto večírky byl 1000kč. Z toho jsem musel platit DJs na celou noc, techniku, promo, prostě všechno. Techniku jsem tedy musel používat vlastní, letáčky jsem s pomoci kamaráda a místního copycentra vyrobil na vlastní pěst a následně sám rozdával a pokud jsem nemohl najít někoho, kdo by zahrál za pár stovek, musel jsem hrát celou noc sám, 8 nebo i více hodin v kuse. Potom co jsem platil taxík, aby mi vozil gramofony a mixpult na místo a zpátky domu na Barrandov, jsem byl rád, když mi zůstalo alespoň trochu peněz na pár drinků, jelikož v Újezdu mi nedali žádnou konzumaci na baru. Ani nabídky od Lighthouse nebyly zadarmo. Na začátku mě najali jako lepiče plakátu. Musel jsem za pár stovek chodit po Praze v zimě (a že ten rok byla krutá zima!) s těžkou taškou plných plakátu a kyblík s lepidlem a lepit plakáty na jejich akce po všech koutech Prahy. Byla to strašná práce, ale zůstal jsem u toho, abych byl klukům z Lighthousu na očích, abych stavěl s nimi dobrý vztah a doufal, že na konec mě pozvou hrát na jejich akci. Nakonec se to tak stalo a byl to zlomový okamžik v mé kariéře.

Přeci jen dnes to nemají začínající djové vůbec jednoduché aby se dostali na obdobné posty jako jejich starší kolegové. Co by jsi jim jako matador domácí scény poradil??? Mají se více zaměřit na vlastní produkci nebo se snažit být originální a tím se odlišit od konkurence???

Dnes je sice určitě větší konkurence, ale nejlepší způsob se prosadit není jiný teď než to bylo tenkrát, a to vybudovat si dobrý vztahy s promotéry. Nestačí jenom dobře a originálně hrát, rozdávat CD a doufat, že si tě někdo všimne. Mě samotnému dá tolik lidí jejich demo CD, že kdybych je poslouchal všechny nedělal bych nic jiného. Ani to, že člověk dělá vlastní produkci není záruka úspěchu. Pokud nemáš ty správné kontakty nejspíš to nikdo ani neuslyší. Takže začínajícím DJů bych radil, aby pří každé příležitosti kalili na párty s lidma z branže a byli jím co nejvíce na očích (aniž by jim byli vyloženě otravní samozřejmě, to pak má přesně opačný efekt).



V současnosti většina domácích i zahraničních dj´s používá ke svým vystoupením nejrůznější CD playery, a tak si pokládám otázku, jestli ten pravý smysl slova dj nepostrádá ono kouzlo baviče za gramofony, který roztáčí asfaltové placky…Jaký máš na tento relativně nový trend názor co by jeden z mála, kterého potkávám na parties s recordbagem a kupou novinek na vinylech???

To je pro mě teď zapeklité téma. Vždycky jsem přísahal, že zůstanu věrný vinylům. Jenže jelikož spousta mých oblíbených producentů už ani nevydává na vinylu, byl jsem nucen přejít z části na CD. Zatímco dřív nebylo problem najít týdně 10 nebo více dobrý desek teď jsem rád, když najdu 3 a to prostě nestačí. Nelibí se mi to, ale pokud chci hrát novou a aktuální hudbu nezbývá mi nic jiného než se stát "digi-DJem" a hrát z CD. Mám však stále trochu alergii na DJs, kteří hrajou z laptopu nebo Final Scratch a jím podobným. Přijdou půl hodiny než mají hrát a hrabou ti do mixpultu, aby zapojili jejich mašinky. Po hraní zase půl hodiny hrabání / odpojení, který má často za výsledek, že strčí do gramofonů nebo padne zvuk úplně.

Nedá mi to abych se tě nezeptal na tvé pověstné žluté svítící brýle, které jsou bezesporu také spjaty s tvojí osobou. Jak jsi k nim přišel??? Máš jich více???:)

Poprvé jsem je viděl nosit bratry Hartnollové na koncertu jejich kapely Orbital. Řekl jsem jednomu anglickému kámošovi bydlícímu v Praze, že by to mohlo být zajímavé zpestření je vzít jednou na hraní. On se pak stěhoval zpět do Anglie a zničehonic o pár měsíců později mi od něj přisel poštou balík obsahující právě tyto brýle. Nosil jsem je na Climax a ohlasy byly tak dobrý, že jsem se rozhodl si je nechat. Teď, jak říkáš, jsou se mnou spjatý a stali se stejně tak důležitou částí mojí výzbroje jako sluchátka a kufr s deskama. Mám je dvoje a oboje se mi rozpadávají. Jenže teď se ani nevyrábí, což byl pro mě docela problém. Prosil jsem rodiče jestli mi je můžou najít v Anglii. Poslali mi sice svítící brýle, ale s tlustým kusem plexiskla přes oči, což by asi nešlo. Na štěstí mi jeden šikovný kamarád nabídnul, že moje staré brýle spraví a, že je dokonce předělá na extra-svítivý diody místo žárovek, který mi stejně často praskaly. Právě teď na tom dělá a na Steamu by měla být jejich velká premiéra!!

Kromě djingu jsou tvé aktivity spojeny s módní značkou Lemon wear. Jsi jejím spoluzakladatelem a tak by nebylo na škodu, prozradit nám o ní pár slov…???

Značku LemonWear jsme rozjeli na konci roku 2006. Naše aktuální kolekce jsou trička a mikiny s vtipnýma sloganama převážně pro klubovou komunitu. Kromě klasickýho sítotisku používáme novou technologii jako takzvanou vyžíračku nebo 3D tisk a dáváme si záležet na kvalitě a bytelnosti materiálu. Máme v plánu časem rozšířit nabídku o tílka, košile, spodní prádlo a čepice. Naše zboží si můžou lidi prohlédnout a koupit na www.lemonwear.cz. Mimo to už můžu prozradit, že chystáme speciální Steam sérii triček, budete koukat!

Na dalším pátečním pokračování úspěšných a energií nabitých parties STEAM, se představíš jako headliner. Připravuješ si na tvé páteční vystoupení nějakou specialitu???

No přece premiéru mých diodových brýlí!

Jak by měla vypadat tvá stručná pozvánka nebo vzkaz pro party people aby v pátek na Občanskou plovárnu dorazili???

Ti, kteří na Steamu už byli vědí co je zač a nepotřebujou žádnou pozvánku a ti, kteří nebyli by měli už konečně zaplnit díru ve vzdělání. Steam je prostě pojem!
 
Mejdan Steam na začátku října na Občanské Plovárně

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z 26. Steamu na Občanské plovárně od Heapa
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016