PARTYINFO

 

KOSHEEN

Datum konání:
07.11.2007 - středa
Místo konání:
Brno - Fléda
Live:
Kosheen (uk)
Popis:
vstup 590/690 czk
 
 
Kosheen poprvé v klubu v Brně
Britská taneční kapela Kosheen, která letos vystřihla v Česku několik parádních vystoupení, se chystá poprvé do Flédy. V dubnu dvakrát po sobě vyprodali pražský klub Roxy, kdy se na hostovských vstupenkách a akreditacích sešlo 61.500Kč, které poté předali o.s. Múzy dětem, jako headlineři vystoupili na letošním Sázavafestu a navíc se koncem srpna kytarista Mark Davies oženil na zámku ve Štiříně se svou přítelkyní, kterou poznal na jednom z jejich koncertů v Roxy.
 
Britští Kosheen mají od svého vzniku v roce 1998 na kontě dva velice úspěšné studiové počiny, z nichž zvláště prvotina "Resist" (2001) přinesla na (nejen) taneční parkety potřebnou živou vodu. Debut „Resist“ přišlo se záviděníhodným spřažením do té doby undergroundového drum’n’bassu a breakbeatu s popovými melodiemi a třaskavá nálož byla na světě. Chytlavý breakbeat, popíkářská melodičnost a vykleštěný drum'n'bass udělaly z desky žádané zboží a Kosheen tak dočasně odložili nástup mladých kytarových kapel. Skupina vyhrála dvě ocenění britského časopisu The Knowledge Drum 'n' Bass Awards v roce 2001 – Nejlepší nováček a Nejlepší singl ("Hide U"). O pop-rockovou verzi sebe samých se nicméně pokusili už na následujícím materiálu "Kokopelli" (2003). Nejednoho starého fanouška překvapilo album představující kapelu ve zpomaleně popovém hávu, kde se pro šestiminutové balady nechodilo daleko. Kupodivu tímto "kopernikovským obratem" nikoho neurazili.



Album si oblíbili jak skalní příznivci, tak ti skupiny dosud neznalí. Stalo se zatím nejvýše umístěným albem Kosheen v britských hitparádách a vyneslo jim take nominaci na Brit Award. Problém je, že jen stěží dokázal někdo rozluštit, s čím se tahle trojka vytasí příště. Nakonec to dopadlo tak, že do nádoby s označením "Damage" byly přimíchány nejdůležitější příměsi z jedničky i dvojky a to zhruba pade na pade. Že by tedy vrcholný kus od Kosheen? Letošní deska „Damage“ odvrhuje výrazné kytary desky předchozí a vrací se do náruče temnějšího syntezátorového království s kořeny v dnes fičících osmdesátkách. Po šesti letech a třech deskách zůstal v kompozicích přehlednější rytmus, po drum’n’bassu ani vidu, ani slechu. Co deska, to radikálně odlišný vzorec, kde z mnoha proměnných zůstala jediná konstanta v podobě vokálu Sian. Decoder a Substance se na nové desce znovu projevili jako zruční hitmakeři, kterým není zatěžko přijmout nové hudební impulzy.

Vstupné: 590 / 690.-

Předprodeje: Fleda bar, DPzL, Indies, BKC
www.ticketstream.cz / www.ticketportal.cz
 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016