PARTYINFO

 

PLANET ALFA 2.0 THE RETURN

Datum konání:
05.10.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
Audiojack (uk), Tyree Cooper (usa), Ladida
 
 
Páteční Planet Alfa 2.0 The Return v klubu Radost FX
Ještě dávno předtím, než začal v Roxy fungovat legendární Shake, běžela v klubu Radost FX party, kam jezdili zahrát ti nejznámější světoví DJs - party Planet Alfa. Během této zlaté éry se mu do Radosti FX podařilo dovézt jména jako Carl Cox, Laurent Garnier, Westbam, Jeff Mills, Derrick May, Tyree Cooper, Jaydee, Josh Wink, Roger Sanchez, DJ Rush, Mark Spoon, Dr. Motte a mnoho dalších. Tato velkolepá jízda skončila v roce 1998, kdy se Chrisovi narodil první syn a čas divokých mejdanů pro něj skončil. Nyní se rozhodl k velkému návratu těchto akcí.
 


První party pod názvem PLANET ALFA 2.0 THE RETURN se pod taktovkou Djky Ladidy rozjede v pátek 5.10.2007 samozřejmě v klubu Radost FX. Po letech opět přijíždí duchovní otec stylu, kterému se říkalo hip-house Tyree Cooper a také dvojice Audiojack, která patří k tomu njezajímavějšímu, co nabízí současná ostrovní scéna. Je opět na co se těšit. Nezmeškejte velký návrat!



TYREE COOPER (Chicago, USA)

Tyree Cooper je na poli house music skutečným pamětníkem. Začínal s poslechem starých R&B kapel ze 60.let. Ve 13 letech hrál na flétnu ve školní kapele a v místním basketbalovém týmu. Obě tyto aktivity ho dovedly k Miku Dunnovi, který ho zasvětil do umění Dingu. Tyree se školil na mixech lidí jako Farley „Jackmaster“ Funk, Frankie Knuckles, Ronny Hard a měl tedy ty nejlepší učitele. Během chvíle se z něj stává „the hottest DJ“ v Chicagu. V roce 1986 podepisuje smlouvu s DJ International Records a vydává první skladby. Z těch nejznámějších je nutné zmínit především „I Fear The Night“, „Turn Up The Bass“ a „ Lets Get Hype.“ Jeho styl si získává označení hip-house a Tyree Cooper se stává i velmi žádaným remixérem, což dokázal na skladbách pro Pet Shop Boys, Destiny´s Child, Fast Eddie aj. Dnes žije v multikulturním Berlíně, kde má i svoji residenci a odkud vyráží na své djské výlety do celého světa.

www.tyreecooper.com



AUDIOJACK (20:20 Vision, Renaissance, UK)

Jeden z nejzajímavějších aktů, který se na taneční scéně v posledních letech objevil. Jejich styl je jen velmi těžko specifikovatelný a balancuje na hraně house, progressive, minimalu, techna, electra, breaků a tribalu. Singl „Robot“, který vydali je letos nominován na cenu pro nejlepší britský singl podle časopisu DJ mag a o jejich tvorbě se pochvalně zmiňují Sasha, Carl Cox, Deep Dish, James Zabiela, Timo Maas, Erol Alkan a např. Black Strobe. Smlouvu na své první album podepsali s labelem 20:20 Vision, který patří Ralphu Lawsonovi, u kterého vydali i svůj první singl, který se záhy stal nejprodávanějším singlem z řady, které na 20:20 Vison vyšly. Jejich další věci vyšly i na labelech Renaissance, CR2 a např. Leftroom Limited. Jejich umění mohli slyšet fanoušci v Austrálii, Číně, Francii, Chile, Švédsku, USA, Portugalsku a např. Jiží Korei. Premiérově se konečně představí projekt Audiojack i v České Republice.

www.audiojackmusic.com

myspace.com/audiojackmusic
 

Reporty

 
Report z Planet Alfa 2.0 The Return od Myclicka
 

Fotoreporty

 
dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016