PARTYINFO

 

REMEMBER HOUSE

Datum konání:
26.10.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
Loutka, Eric D Clark (usa), Mc Miss Bunty (defected, nl), Gen Dilini
Popis:
start 22:00
 
 
Eric D Clark: "Nedělám žádné žánrové rozdělení."
V pražské Radosti FX s velkým úspěchem rozjeli novou noc "pro pamětníky". Jejím dalším hostem bude Eric D Clark, autor nezapomenutelného hitu From Disco To Disco, který poskytl pořadatelům i zajímavý rozhovor.
 
Vloni vyšly nové remixy tvé “From Disco To Disco.” Jak jsi s nimi spokojen?

Hans a já jsme měli možnost nade vším dohlížet a především vybírat interprety, kteří se na těchto remixech budou podílet. Bylo i pár takových, které se nakonec nevydaly. Nejlepší na tom všem bylo, když label Great Stuff, kde celá věc znovu vyšla požádal o remix Justuse a ten řekl, že “ano, za 500 Euro to nebude problem.” Říkal jsem si, že je to fakt pohoda, když mu zaplatili za to, aby zremixoval svoji vlastní skladbu!

Pamatuješ si ještě na své tehdejší vystoupení v Radosti FX? Jaké to bylo?

Bylo to skvělý, ale z celého večera mám poněkud rozmazané vzpomínky. Fantastická je i restaurace!!!

Jsi takový „DJ traveller“ a žil jsi již v mnoha městech. Tvoji poslední destinací je Berlín. Jak se tady cítíš?

Skvěle. Jsou tu umělci každého kalibru. A město samo? Je pro mě trochu neestetické po tom, co jsem žil v San Franciscu a Paříži. Určitě má svůj šarm, ale kolikrát se musíš koukat hodně přes rameno, což zde mnoho lidí nedělá, abys tyto malé a krásné věci nacházel. To jsem ve městech, kde jsem žil předtím dělat nemusel.

Rozhodl jsi se pro Berlín kvůli svému aktuálnímu zvuku, který je hodně podobný tomu, co se dnes nazývá “Berlínským house soundem?”

Tak to je úplná blbost. Nedělám žádné žánrové rozdělení. Zavánělo by to pak různými omezeními dané scény limitovanými k danému městu nebo scéně same a já tahle omezení nesnáším. Nejsem nic, co by se dalo zařazovat ani bylo nějakým způsobem limitováno.

Přemýšlel jsi někdy o tom, že by jsi žil v Praze?

Dokonce jsem zde před několika lety 2 měsíce žil. Měl jsem zde někoho, za kým jsem jezdil. Praha je opravdu překrásné město. Obvzláště se mi pak líbí způsob provádění rekontrukce historických budov. Vypadají pak jako by byly znovu postavené ve své původní době. Berlínští renovátoři by se měli od těch vašich hodně učit.

Jací jsou tví oblíbení berlínští umělci?

Zarah Leander, Fassbinder…..Fakt nikdy nevím, kdo je vlastně z Berlína.

Na jedné z akcí klubu Radost FX vystoupil vloni i Adam Sky. Také žil v té době v Berlíně, později se měl stěhovat do Barcelony. Znáte se?

Jo, jasně. Myslel jsem, že ještě žije v Berlíně…

Ve tvé biografii je uvedeno, že miluješ dlouhé sety. Jak dlouhý by takový set měl být?

Tak to takhle nemohu říct, protože nemám žádný concept času v některé z jeho populárních definicí. Nicméně můžu hrát i vice, než 13 hodin, pokud mám dobré publikum.

Máš nějaký vzkaz pro své publikum v Praze?

Oblečte se pohodlně, obvzláště pak věnujte péči své obuvi, aby to celé vydržela a nemluvte na mě, když pracuji. Já se nepletu do vaší práce, tak se vy nepleťte do mé. ……předtím nebo po tom můžeme kecat třeba celé dny.

Díky za rozhovor.

Tobě taky díky.


MC MISS BUNTY (Amsterdam, NL)

Miss Bunty je jednou z předních evropských vokalistek, vládnoucích jedním z nejsilnějších hlasů, se kterými se na parties a festivalech vůbec můžete setkat. Je neuvěřitelnou bavičkou, která si svým uměním získá skutečně každého v davu. Začala jako vokalistka v punk rockových, funkových a soulových kapelách. Jedním z jejich prvních freestyleových vystoupení jako MC se odehrálo v legendárním amsterdamském klubu RoXY společne s drum´n ´bassovým djem Carltonem. Postupně se spojila s velkými jmény jako Roog, Joe T Vanelli, Erick E, Tom de Nerv, The Soulproviders, Junior Sanchez, Laidback Luke a dalšími.

Její flexibilita a skvělý hlas jí umožnily zpívat s mnoha různými umělci. Jejim dalším úspěchem byl i duet s uk top vokalistou Omarem v roce 2001. Poptávka po ní a jejím umění ve studiích byla vždy velká. Významnou měrou se prosadila i jako autorka písní. Takto spolupracovala např. s Project 2000, Bonobem, Aphrodite, Sanderem Kleinenebergem, The Soulproviders aj.

Důležité je i zmínit celou řadu ocenění, které obdržela během své kariéry: “Grote Prijs van Nederland” best Vocalist(1999), nomination Best Vocalist Lucky Strike Dance Awards (2001), Golden Gnome Best Vocalist / MC (2002). Miss Buntyje velmi vytížená osobnost. Na pódiu ji můžete slýchávat i několikrát během jednoho týdne. Joost van Bellen o ní kdysi prohlásil : Miss Bunty je jednou z nejlepších zpěvaček na taneční scéně. Vždy vám nabídne ještě více, než by jste čekali.“

www.missbunty.com
 
Remember House v pražské Radosti FX

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016