PARTYINFO

 

PIG FEST

Datum konání:
17.11.2007 - sobota
Místo konání:
Plzeň - KD Peklo
DJs:
Miss Djax (nl), Agent, Paul Hawk, Home, Jack-R & Malda aka Jamal DJs, CZScream
Info:
http://www.pigfest.cz
Popis:
start 20:00, vstup 219/299 czk
 
 
Co prasata v Pekle čeká a nemine První prasečí SuperStar se stává... Miss Djax: "Vstávat před jedenáctou ranní? To u mě nehrozí..."
Anketa s DJi k jedenáctému Pig Festu
Nepříliš dlouhá doba nás dělí od jedenáctého dílu Pig Festu, který odstartuje v sobotu 17.listopadu v Pekle v Plzni. Prasečí mejdan s podtitulem The Last Chance poctí svou návštěvou mimo Holanďanky Miss Djax i několik výborných českých djs. Čtyři z nich ochotně odpověděli na naše všetečné otázky o letních radovánkách, zimním bilancování, hudebních choutkách a prasatech. Takže příjemné čtení a see ya there. Love, Peace, Pig
 
1. Ahoj jak sis užil letošní festivalovou sezónu? Je něco co bys vyzdvihl nebo tě překvapilo ať už v kladném či záporném smyslu?

2. Blíží se konec roku, bude se bilancovat a opět se bude hlasovat v anketě Dance Music Awards o nejlepšího DJe, party, klub atd. Jak ty se jako DJ díváš na DMA a nebo jinou podobnou anketu?

3. Co všechno musí mít track aby sis ho koupil aneb podle čeho vybíráš hudbu kterou hraješ?

4. Pig Fest se tímto dílem přehoupne do 2. dekády. Co od tebe můžeme na 11. díle čekat a proč by lidé měli na Pig Fest přijít?


Agent

1. Ja jsem se sezónou spokojenej. Užil jsem si všechny festivaly kde jsem hrál moc amoc. Určitě bych vyzdvihl festival Dance Valley a Monegros. To se nedá slovy popsat.

2. Nejsem pro podobné ankety, ale nijak zvlášt je neřeší a nevadějí mi.

3. Tak to je jednoduchá odpověd. Musí se mi líbit.

4. Pigfest je akce pro lidi, nejde jen o hudbu, ale celkově o zábavu. Děláme vše pro to aby nadcházející díl byl jiný než všechny ostatní párty v ČR. Záleží nám moc na doprovodných aktivitách a celkové vizualizaci prasečího festu. Takže kdo nebyl na Pigfestu jako by ani nebyl.

Home

1. Ahoj. Léto pro mne bylo celkově samé překvapení, takže festivaly určitě taky. Na konci jsem si dal hodně zvláštní Mácháč s Coxem, po dlouhé době jsem byl i někde jinde než v Pardubicích. Ale hlavně jsem hrál na SOL, to bych určitě vyzdvihl, protože jsem si to hodně dlouho přál. Nakonec vše dopadlo výborně, měl jsem končit technostage, ale nějak se stalo, že jsem tam stál v jedenáct večer a hrál. A jinak? Zápory ani klady bych neřešil, i když možná by to chtělo příště víc šetřit s minimalem.

2. Nedívám. Vážně, už několik let nechápu její smysl, je to zbytečnost. A myslím, že podobně to má hodně lidí, aspoň to tak vypadá podle počtu hlasů. Poslední rok snad ani nikdo nemohl brát vážně, protože těch afér kolem je tolik, že to ukazuje spíš na soutěžení v něčem jiném.. Možná to zní moc kriticky, ale nemám to tak jen z pozice dje. Nevím, jestli je způsob, jak dosáhnout objektivních výsledků, ale takhle to určitě neklapne. Navíc dobrého dje, klub, nebo kapelu přece nemůže určovat počet hlasů v nějaké anketě.

3. To kdybych věděl, teď mne napadá, že jsem to měl dřív jednoduší. Muselo to pěkně šlapat na 155, tím se výběr zúžil na několik producentů a labelů a pak už stačilo, aby mě deska něčím zaujala. Teď je to složitější, i když paradoxně výběr mám mnohem větší. Na rychlosti nezáleží, v podstatě hraju všechno, protože dobrého techna dnes moc není. Ale nesmí tomu něco chybět.

4. Protože je to Pig Fest. Jedna z mála akcí, které jsou od začátku dělané malinko jinak a je to vždy vidět. Navíc nemusel vůbec být, vím, že promotér sháněl dobrý prostor hodně dlouho, tak snad to lidi ocení. Co se týká mě, mám PF moc rád, začínal jsem na něm, zažil jsem na něm to nejlepší hraní a proto udělám všechno proto, aby to byl pro mne i tentokrát Pig Fest.

CZScream

1. Ahoj, letos jsem se opravdu těšil na spoustu festivalů ale osud mi to nepřál a tak jsem se nakonec podíval jen na dva a to na SOL a Mácháč. Rozhodně pardubické dostaveníčko mě nezklamalo a perfektně jsem si ho užil. Potkal spousty přátel, známých, poslechl jsem výborné kapely a djs a hlavně jsem pořadně nasával atmosferu tohoto festivalu který u nás podle mě nemá konkurenci. Musim vyzdvihnout hlavně koncert Audio Bullis a vystoupení Roberta Natuse s Arkusem P keří pro mě jakožto pro hartdechnaře byli naprostou lahůdkou. Co mě překvapilo? Mácháč, kolik lidí se dokáže vměstnat na malou pláž a kolik toho dokážou vydržet moje žebra při neustálých lokýtkách od okolotancujících na Carla Coxe:D

2. DMA se mi líbí. Je to večer ocenění pro djs, promotery atd. za jejich celoroční práci na tom aby se v naší zemi partypeople co nejlépe bavili a užívali si akce. Když se někdo umístí na horních příčkách, myslim si že je to pro měj solidní motivace k tomu, pokračovat v tom co dělá dál protože ví že to dělá dobře. Jen by to chtělo dostat tuto anketu víc do podvědomí lidí aby byla co nejobjektivnější.

3. Musí mít něco do sebe. Něčim mě musí oslovit. Zajímavou melodií, dobrými gradacemi, nebo například nečekaným zvratem v rytmu a samozřejmě by se měla líbit publiku. Poslední dobou se mi hodně zamlouvá odnož hardtechna kde se klade důraz na čistotu zvuku a melodii provázející věšinu tracku. Dj Arcane budiž príkladem ;)

4. Řekl bych že Pigfest už je pojem který dávno přesáhnul hranice západočeského kraje a může se řadit mezi ty nej pařby v republice. Slibuje výbornou atmosferu a skvělou zábavu. Na každý svoje hraní si připravuju nějakou specialitku ať už jde o zajimavý začátek setu nebo o zařazení nejakého specialního tracku. Ani prasofest nebude výjimkou. Hehe a co ode mě můžete čekat? Pořádný prasárny ne? Budem přece na pigfestu :D :P

Paul Hawk

1. Festivalová sezóna je pro mě především ve znamení dvouměsíčního volna, kdy se můžu naplno –bez časových presů- věnovat svým koníčkům. tzn. tvořením muziky ve studiu a malováním pod sluncem či v ateliéru. Návštěvy festivalu je pak jakousi třešní na dortu. Tento rok proběhlo nejlepší panákování ve Svojšicích.

2. Podobné ankety jdou mimo mě, samozřejmě kromě Zlatého slavíka. Ten pochází od nás, totiž z ptačí říše.

3. Za deset let poslouchání, hraní, tvoření muziky je už člověk natolik vyhraněný, že si šlape svou osobitou cestou. V danou chvíli čerstvé, moderní vlivy okolí sice mapuje, ale přijímá jen z části. V mém případě musí mít track především silný tribal feeling, přičemž vocal a cinkavý synth nebo táhlý pad mu určitě taky neuškodí.

4. Ryzích techno akcí je v dnešní době pomálu, proto oceňuji každou partu pořadatelů, kteří pro rovné beaty dýchají. Pořadatelé Pig Festu pro ně dýchají NEMÁLO, o čemž se každý kdo přijde, může na vlastní oči, uši a možná i kůži :o) přesvědčit! Já nabízím temperamentně podaný tribal nářez! :o)
 
Pigfest představuje DJe CZScreama Paul Hawk vystoupí na plzeňském Pig Festu Miss Djax headlinerkou listopadového Pig Festu Jak Pig Fest vybral DJs Pig Fest hledá Superstar Pig Fest nalezl vhodný prostor a bude!

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016