PARTYINFO

 

DYSODIE

Datum konání:
20.10.2007 - sobota
Místo konání:
Kolín - Staré Lázně
DJs:
CJ Bolland (be), Ben Long (Space DJz), BB Mike, Wizard

2nd stage - Wexter, Mr.Markuz, Lives

3rd stage - Oscar
Info:
http://www.starelazne.cz
Popis:
vstup na všechny stage 250 czk
 
 
CJ Bolland a Ben Long přijedou v říjnu do Kolína
Největší belgická star DJ CJ Bolland se představí v sobotu 20. října v klubu Staré lázně Kolín ve svém progresivním techno & elektro setu. Spolu sním na Main Stage vystoupí Britská hvězda ze Space DJz, Ben Long. České barvy bude hájit DJ BB Mike a DJ Wizard. Na House Stagei zahraje DJ Wexter, Mr.Markuz a DJ Lives.
 
CJ BOLLAND
Už ve dvou letech ho zasáhly elektronické zvuky, když se doslova zamiloval do tónů Dr. Who. Největší vliv na něj ale přesto měla belgická nová vlna, která se vzedmula na začátku 80. let. On sám začal produkovat o pár let později. Za začátek kariéry vděčí neznámému dobrákovi, který jeden z jeho demo tracků občas odvysílaných na jednom belgickém rádiu, poslal do techno vydavatelství RaS. Pod jeho křídly strávil následujících pět let a vydal řadu desek, na kterých se objevily takové hity jako Horsepower, Camargue a Night Breed. Na jeho tvorbu měly velký vliv hvězdy britské klubové scény, kde sám několikrát do týdne hrál (např. Dave Angel nebo Luke Slater). V roce 1994 přesedlal k Internal/Polygram. Tato spolupráce ho katapultovala na hvězdné nebe, když se deska Sugar Is Sweeter stala číslem jedna v USA, ale zároveň ho téměř zničila. Pracoval pod velkým tlakem ze strany vydavatelství, které stálo o další komerční hity. Sám říká, že mu taková muzika nešla od srdce a tak nestála za moc. Přesto v té době vytvořil skvělé remixy pro Depeche Mode, Mobyho, Prodigy a další. Záchranou se pro něj stal vlastní label Mole - "Byl nejvyšší čas vzít osud do vlastních rukou. Teď můžu dělat takovou muziku, jakou chci a sám rozhoduji, co a kdy vydám."



BEN LONG a.k.a. Space DJz
Londýňan, který vyrostl na hip-hopu se skatem v ruce je polovinou originálního projektu, který spolu s Jamiem Bissmirem nazvali Space DJz. Kombinace techna, hip-hopu, funky i breakbeatu je patrná ale i v Benových DJ setech. Jeho styl mixovaní je forma exhibice, během které přehraje obrovské množství hudby mnoha stylů a jeho sety doslova překypují energií. Čilí je i produkčně, vedle labelů Infonet, Soma či Nova Mute musíme zmínit Longův vlastní Potential Records, kde kromě Bena a Jamieho vydávají i The Advent, Chris McCormick, Oliver Ho, Inigo Kennedy, Umek nebo třeba Ade Fenton. Speciálně pro Českou Republiku vydali Space DJz 2CD Last DJz on Earth na značce Nextera, obsahující i samostatný set Bena Longa.

Více informací na: www.starelazne.cz
 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016