PARTYINFO

 

NEW NEW! 2007

Datum konání:
16.11.2007 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Ink Flo
Live:
Milanese (uk), Bodi Bill (de), Philipp Quehenberger (at), The Complainer & The Complainers (pl), Sonority, Svkschae (sk), more
Info:
http://www.newnew.cz
 
 
Videoklip - Milanese – Cognac (Escapee Planes Remix)
Rozhovor s Bodi Bill, kteří vystoupí na festivalu New New!
Je málo projektů, které s takou bravurností snoubí popovou estetiku s poslechovou elektronikou a tanečnímí beaty. Bodi Bill se pohybují na pomezí klubové kultury a precizního song-writingu. Alex Amoon a Fabian Fenk nejsou žádní nováčci, jejich solo projekty Nonostar (Amoon) a Pantasz (Fenk) se objevili na labelech jako Bpitch Control, Sinnbus nebo Keplar. U příležitosti jejich hraní na festivalu New New! 16. listopadu, jsme je vyzpovídali.
 
Jaká je historie projektu Bodi Bill?

Začali jsme jako duo (Alex Amoon a já, Pantasz) někdy v roce 2004. Díky Alexově kapele Nonostar jsme se už potkali pár let předtím a řekli si, že by jsme mohli vymyslet live set pro oba naše sólové projekty. Se svými starými nahrávkami jsme ale nebyli moc spokojení, a tak jsme se rozhodli, že uděláme nový materiál, tentokrát jako duo. Ze začátku jsme se potkávali jen sporadicky, bylo to také zkušební období. Kapelu jako takovou jsme začali až v léte 2005, které jsme celé ztrávili na věnkově skládáním hudby. Na podzim 2005 jsme měli své první živé vystoupení. V roce 2006 se k nám přidal Anton Feist a pomohl nám s nahráváním alba No More Wars. Tento rok jsme měli už dost koncertů, co nás těší.



Jak by jsi popsal váš sound?

Řekl bych, že je to něco medzi skládáním písničky a produkováním tracku. Může to být například velmi smutná písnička, ale její spodky mají optimistickou basovou linku nebo beat, nebo smutná melodie s pozitivními texty. Nebo uděláme track, který na první pohled vypadá jako techno, ale je to nakonec čistá “Bodi Bill music”.

Mohl by jsi nám něco říct o vašich sólových projektech?

Alexova kapela Nonostar je velmi "deep, slow-mo" kinematografická hudba nahraná na piánu/organu, kytaře, bicích. Psaní písniček jim jde docela pomalu, ale i tak jsou jednou z mojich nejoblibenějších kapel. Vydali už tri desky, ta poslední se jměnuje Earsugar. Můj projekt má názov Pantasz, a je to doma nahraný "šansón", ale to už dnes není "in", takže volím Bodi Bill :) Udělal jsem tři desky (dvě byly jen na CDR) a možná v budoucnosti ještě něco vydám.

Co tě nejvíc inspirovalo při psaní vášho posledního alba No More Wars? Co je jeho hlavní myšlenkou?

Nakonec jsme byli rádi, že jsme mohli vydat všechny naše rozdílné písničky na jedné desce. Inspirace byly různé. Měli jsme štěstí, že jsme se potkali a měli možnost napsat tyhle písničky. Měli jsme pocit, že tohle bude naše první a zároveň poslední album, takže jsme tam dali jediné přání: ne válkám! Možná to zní šíleně, ale vypadá to tak, že další desku vydáme příští jaro.

Jak bude vypadat vaše vystoupení na festivalu New New!, kde hráte 16. listopadu?

Představte si tři kluky za keyboardama, kteří se snaží neskrýt se za své laptopy a keyboardy. Hrají na houslích, kytaře, zpívají a hýbou se do rytmu.


Bodi Bill vystoupí na festivalu New New! 2007 16. listopadu.
www.newnew.cz, www.myspace.com/newnewfest
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016