PARTYINFO

 

MUSIKFARBEN

Datum konání:
19.10.2007 - pátek
Místo konání:
Brno - Perpetuum
DJs:
Skwerl (sonar kollektiv/defected, at), DJs Can´t Dance (Diome & Click Joe), Obraz, Miniman
Popis:
vstup 50 czk
 
 
Miniman a Obraz v rozhovoru k MusikFarben
 
 
Ahoj kluci, nezačnu tento rozhovor nijak originálně :-) Můžete představit své osobnosti?

Miniman: Ahoj, takže nějak ve stručnosti. Jmenuju se Martin a jsem mladý kluk z vesnice:-) zatím 21letý student vysoké školy.

Obraz: No a já jsem Mira a momentálně taky studuju v Brně. Jinak oba pocházíme z malého města ve zlínském kraji a tím je Bystřice pod Hostýnem.



Bystřice pod Hostýnem – jak jste se tam dostali k muzice, kterou se teď prezentujete? Funguje zde nějaký klub nebo místo, kde se může příjemně posedět? Kam byste mě jako návštěvníka poslali, užít si večer?

Miniman:
S kvalitní muzikou je to tady opravdu těžké a bohužel ne jen tady u nás a v okolí. Až na pár velice ojedinělých akcí, které si uděláš sám nebo kamarádi, tady není vůbec nic. Vrcholem snažení byla pro nás nezapomenutelná narozeninová akce v dubnu 2005, kdy přijel do místní „nádražní putiky“ jeden z nejlepších českých djů – Tvyks. :-) Teď ke druhé části otázky. Kde by sis mohl užít večer fakt netuším, a že tento problém řešíme celkem často! Ale určitě bych tě poslal na Hostýn, kde je moc pěkně. :-)

Obraz: Moje město má na tom, že poslouchám elektronickou hudbu, zásluhu asi minimální :D I když, abych mu nekřivdil, je pravda, že jsem tu na tak malé městečko potkal relativně dost lidí s podobnými hudebními zájmy, kteří mě určitě hodně hodně ovlivnili.

Pokud mě paměť neklame, je to rok, co jste oba v Brně. Jak si užíváte místní klubové podhoubí?

Miniman: Paměť tě opravdu neklame. S aktivní účastí jsme začali v music baru Těsně Vedle, kde jsme chvíli hrávali naše oblíbené písničky. Z našeho pohledu se tohle jeví jako zásadní moment, protože to byl první kontakt s místní scénou a lidmi. Celkem pravidelně tam s námi hrával Laďa Rivendel a dokonce k nám zavítal na návštěvu i samotný Click Joe :-) Pak už přišly pravidelné návštěvy úterních večírků v klubu Perpetuum a dokonce i nějaké to hraní. No a samozřejmě nesmím zapomenout Magion.

Obraz: V souvislosti s předchozí otázkou musí být docela jasné, že si nemůžeme na nic moc stěžovat, v Brně už se přece jen občas dá večer někam vyrazit i za hudbou, narozdíl od Bystřice.. Konkrétně mě momentálně dost baví Perpetuum! :-)

Vím, že jste ochotni za muzikou cestovat i hodně daleko. Povězte mi o vašich nej hudebních zážitcích.

Miniman:
Na tomhle se určitě oba shodnem. Největší zážitek z poslední doby mám z vystoupení Laurenta Garniera, který zahrál letos v březnu ve vídeňském klubu Flex. Čekal jsem hodně, ale to, co se dělo, předčilo všechna má očekávání. Kolem 11. hodiny večerní nastoupil hlavní host za djský pult a nepustil se ho do rána. Takže hrál nějakých 7 hodin a měl jsem co dělat abych to ustál. :-) Jinak jsme letos byli podruhé na německém festivalu SonneMondSterne a nesmím zapomenout nejlepší festival široko daleko a to je slovenská POHODA!!

Obraz: Neřekl bych, že cestujeme „hodně“ daleko.. stačí pár km za hranice, a to kterýmkoliv směrem. Krom Garniera mám na pozici „top zážitků“ ještě třeba koncert Prodigy na festivalu Pohoda. No a z letošního SMS jsem se vzpamatovával taky docela dlouho.. zvlášť z Innervisions stanu, kde mě naprosto dostal Dixon a Henrik Schwarz.

V čem je podle vás problém, že je nutné, podnikat takové daleké cesty? Co vůbec říkáte na českou taneční scénu?

Obraz: Připadá mi, jakoby se u nás v hudebním vývoji někdy před lety zastavil čas.. Ovšem kde se stala chyba, nevím.

Miniman: Problém je v tom, že pokud chceš slyšet něco zajímavého a aktuálního, musíš ven. Přijde mi, že u nás většina lidí touží pořád po tom samém dokola a to se potom promotérům nevyplatí vozit aktuální světová jména, která jsou finančně hodně náročná. Jako věčný optimista ale věřím tomu, že svítá na lepší časy. Příkladem budiž letošní, na místní poměry, nabitý podzim. Rex The Dog na Boom Bang Baby!, Laurent Garnier live v Akropoli, Electronic Beats a samozřejmě Musikfarben:-) Určitě je se na co těšit.

Co vy dva a hudební plány do budoucna, např. vlastní akce, produkce, DJing ... ?

Miniman: Já na nějaké plánování moc nejsem, takže to nechávám volně plynout a uvidíme. Čas ukáže. ;-) Nápady by určitě nějaké byly, bohužel času a peněz není nikdy dost…

Obraz: Už teď vím, že pro mě je hudba, ať už aktivní, nebo pasivní, láska na celý život. Takže bych se jí chtěl určitě věnovat jak to jen sluch, čas a finance dovolí. :-)

Přijde za vámi bohatý mecenáš s návrhem, abyste připravili party, jakou ČR ještě nezažila :-) Kde se bude konat, jak bude vypadat a kdo tam vystoupí?

Miniman:
Moc těžká otázka. :-) Bohužel o ideálním prostoru pro takovou akci zatím nevím, takže spíš zkusím nějaká ta jména a těch je zase až moc. Na rozjezd by nebyl špatný třeba takový Claude von Stroke (Skream, James Holden, Jesse Rose, Tiefschwarz…), pro pobavení v hlavním čase Soulwax (Erol Alkan, Justice, Diplo, Modeselektor…) a potom na spaní Dixona (Chateau Flight, Ame, Ricardo Villalobos, Ben Watt…). To by bylo… :-)

Obraz: Já bych jen doplnil například Audiona, Steve Buga, Someone Else, Cobblestone Jazz, Audio Werner, Trentemollera, Henrika Schwarze..

Od snů zpět do reality. V Perpetuu budete součástí premiéry nové akce Musikfarben, kam jako hlavní host přijede Rakušan Skwerl z labelu Sonar Kollektiv. Co říkáte na něj i filozofii celého vydavatelství?

Miniman: RESPEKT!!!! :-) Víc snad netřeba dodávat. Jenom bych zmínil label Innervisions, který je mi hudebně velice blízký.

Obraz: Sonar Kollektiv mám hodně rád, záruka kvality, slast pro uši.. :-)

V Perpetuu budete celý večer otevírat i uzavírat. Máte už představu, jak bude vaše hraní vypadat? Připravujete si dva odlišné sety?

Miniman:
Tak nějaká představa by možná i byla, ale rozhodně nic nepřipravujeme. Jak se říká - přijdem a uvidíme co bude. Bude stačit, když se připraví nějaká ta vodka na zahřátí, to pak jde všecko samo… :-)

Obraz: Hehe, jo no..

Dáte k dobru své aktuální TOP5?

Miniman:
The Black Ghosts - Some Way Through This (plastician & skream remix)
Aquasky - Have A Good Time (count of monte cristal & sinden remix)
Swayzak - Smile And Receive (apparat remix)
Ben Mono - Beatbox (jesse rose remix)
Modeselektor – Hyper Hyper

Obraz:
Slg – Fridge Funk
Audio Werner – Flatfunk
Dapayk - Marek Stolpert
The Viewers - Blank Images (lazy fat people remix)
Kabale & Liebe & Daniel Sanchez - Mumbling Yeah

Great Selektaz!! 8-) Díky za rozhovor, budu se těšit!

Miniman: Já díky za všechno!!! Takže 19.10. v Perpetu. :-)

Obraz: Těším se!
 
Skwerl ze Sonar Kollektivu míří do Perpeta

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016