PARTYINFO

 

GAIN

Datum konání:
01.12.2007 - sobota
Místo konání:
Plzeň - Alfa
DJs:
Misa Salacova, Molczik, Majkl, Muerte
Info:
http://www.dancemedia.cz
zdenek_fp@centrum.cz
Popis:
start 21:00, vstup 70 czk
Line-up:
21:00 – 23:00 Majkl
23:00 – 01:00 Molczik
01:00 – 02:30 Míša Salačová
02:30 – 04:00 Muerte
04:00 – 05:00 Majkl
 
 
Gain – výherci soutěže Gain: line up
DJ Muerte: „Baví mě čisté hardtechno.“
Na dalším díle party Gain (1.12. – Alfa, Plzeň) se vedle Míši Salačové a rezidentů objeví i jedna z mladých plzeňských nadějí, fanoušek těch nejtvrdších odnoží techno music, sympatický DJ Muerte. Ještě před začátkem akce jsme si s Muertem krátce popovídali.
 
Zdravim tě Honzo, tak pověz, co je u tebe nového?

Ahoj. Co je u mě nového? No, možná jsem se trochu přeorientoval, co se muziky týče. Jinak asi nic. Vše víceméně při starém.

No počkej, to je docela důležitý. Jak tomu teda mám rozumět?

Jak to říct. Prostě už mě přestal bavit takový ten “vejplach", jestli mi rozumíš. Ten schranz, ten brutální “sypec“. Baví mě hardtechno, čistší, prostě…jednodušší, míň chrastění…, je tam větší důraz na basu. Nevím jak to popsat, přijď si někdy poslechnout a udělat si sám obrázek, to bude asi nejlepší.

Mám to chápat tak, že jsi i zpomalil?

Ano, pochopil jsi to správně. Voe, když jsem začínal, tak jsem ty pitche měl fakt na max! :) Teď se pohybuju kolem té nuly. Což je stejně pořád dost. Pro některé slabší jedince určitě. :)

Tak mě napadá. Co bys řek člověku na otázku „Kdo je DJ Muerte?“ Klidně jednou větou.

Smrt ve veselé podobě.

Ty koneckonců míváš u svého jména napsáno Kill Production. Takže se zeptám na ni. To je vaše agentura, váš booking? Jak to je?

Tenhle název bych nebral zas tak vážně. To jsme si s Irlbecem vymysleli v době, kdy jsme pořádali akci Kill Sound. Chtěli jsme tenkrát tvořit i internetový stránky, dát dohromady booking a tak. Ale pak jsme to víceméně stopli, Irlbec se dal hodně na house, takže už to tolik „kill“ nebylo, no a prostě to nějak vyšumělo a my se trochu vyklidnili. Ale další z akcí Kill Sound plánujeme, to ano.

Vážně? Povíš nám o tom něco víc?

Ne, radši ještě ne. Nechci to zakřiknout, spousta věcí je teprve v jednání. Ale koncepce bude stejná jako dřív. Bude to hodně o technu, objeví se tam samozřejmě i schranz, a druhá stage bude house jako posledně. Co se týče DJs, tak představu mám, ale jak jsem řekl. Vše je v jednání, tak uvidíme.

Tak paráda, těšíme se. Ale zpátky k tobě. Dáme trochu bulváru. Co dělá DJ Muerte když zrovna nejančí za gramofony?

Asi jako každý kluk v mým věku. Trávím většinu času se svojí přítelkyní, taky pořád studuju, takže to mi zabere taky fůru času a o víkendech chodím pařit s kámošema. A doma je to zábava typu Ableton a gramofony. Na tom si ujíždím prakticky pořád.

Jak dlouho ty vlastně hraješ?

Začal jsem před třemi, čtyřmi lety hrát s mým kámošem (DJ Irlbec – pozn.red.), znáš to, chodili jsme na party a ujížděli si tenkrát hodně na housu. Postupem času mi to nějak přestalo bavit, začal jsem zrychlovat… prostě jsem chtěl hrát lidem muziku, která je baví, na kterou paří a řádí a ne být někde zastrčen v “chill outu“. A když pak vidím, že to některé fakt baví a že na tu hudbu reagujou, tak to je ten nejlepší pocit.

No, uvidíme hned 1.12. na Gainu. Ty jsi teď v té nedávné anketě zmínil, že na Gain chodíš pravidelně pařit. Tak mi řekni, co tě na té akci nejvíc baví a čím bys tam nalákal i ostatní?

Gain je pohodová party, mě se tam vždycky líbí. Alfa je největší klub v Plzni a pokaždé se to tam naplní, takže je to vždycky pořádný mejdan. A líbí se mi na tom ta pravidelnost. To se tady tak často nevidí.

Když jsem koukal do lineupu, ty budeš navazovat na Míšu. Na co se tedy máme připravit?

No, na co. Na mazec, prostě. :) Doufám, že se budou lidi bavit, nic víc. O to jediné mi jde. Vím, že Míša už taky nemastí ten úplně nejbrutálnější schranz jako třeba před rokem, takže to myslím bude i super navazovat. Navíc pro mě je vždycky čest hrát po někom jako je třab ona, nebo mnozí jiní. Nejsem na taneční scéně zas tak dlouho, takže všechny tyto příležitosti jsou pro mě vždycky hodně zajímavé a snažím si je užít do posledního kousku. Uvidíme, zda si to lidi užijí se mnou, já věřím, že ano.

Na závěr mi ještě řekni, Honzo, co chystáš na Vánoce?

Asi jako každý. Budu hodně odpočívat a tak. Ještě před Vánocemi jedeme s Bárou na hory no a pak mezi svátky to budou různé návštěvy, kalbičky a kalby, určitě Discovery a pak vymýšlíme s Molczikem nějakého Silvestra. No uvidíme… :)

OK, tak ti moc děkuju za toto sice krátké ale velmi příjemné povídání a uvidíme se příští sobotu v Alfě na již čtvrtém Gainu.

I já díky a příští týden se těším. :)

ptal se: Anyrok
 
Gain - anketa s vystupujícími DJs Gain - kompletní biografie Míši Salačové Další díl party Gain bude hodně o technu

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016