PARTYINFO

 

ALVIK - KŘEST EP COLD JUNE

Datum konání:
16.10.2007 - úterý
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Alvik (cz/us/no)
Info:
http://www.alvik.cz
Popis:
start 19:30
 
 
Alvik pokřtí nové EP Cold June v Akropolis
Alvik je jméno jedné ze stanic stockholmského metra, ale také, a především, jedno z nejzajímavějších uskupení na české hudební scéně. Skupina, na jejíž CD by bylo jistě možné lepit různé přelepky definující styl jako downtempo, nu-jazz, lounge music, broken beats, drum’n’bass, click’n’cuts nebo třeba trip-hop.
 
EP Cold June, které přichází po dlouhých třech letech od první desky Breathing Geometry, je o krok nebo několik kroků dále, co se týče stylové pestrosti, instrumentální dokonalosti, ale stejně jako debut je plné emotivního náboje. Od mrazivé, naléhavě znějící titulní Cold June s prsty klouzajícími po strunách kontrabasu, rhodes piánem a decentním saxofonem přes singlovou skladbu Close s hravou akustickou kytarou a citlivě přizvukujícími dechy, svižnější On Air On Skin kombinující breakbeatovou rytmiku s jazzovými prvky až po click’n’cuts zvukové nečistoty a nádhernou trubku v úvodu Trent Beat. Jednotlivými skladbami se proplétá a klene se nad nimi nezaměnitelný vokál Anyi Stuart.



EP obsahuje i trojici remixů singlové Close od CloseEncounter, Prince of Tenis a Ishfaq, které nezůstávají za „originálem“ v ničem pozadu. Naopak si s ním citlivě pohrávají a posouvají ho do rozmanitých poloh. CloseEncounter remix zasněným smyčcovým aranžmá do podoby, která by vynikla na jakémkoliv filmovém soundtracku, Prince of Tenis rozmarným reverzováním a filtracemi blíže k triphopovému soundu a Ishfaq zase k breakbeatu.

Alvik vznikli, jak už to u dobrých věcí bývá, shodou několika šťastných náhod v roce 2001. Od samého počátku, vedeni Anyou a Mishanem, putují napříč mnoha styly. Představili se už publiku v Praze, Londýně, New Yorku a na mnoha dalších místech. V roce 2004 vydali dlouhohrající desku Breathing Geometry a o rok později je díky unikátnímu rozhlasovému vystoupení s hostujícími Emilem Viklickým a Apolon kvartetem (v září 2005), které bylo živě přenášeno sítí European Broadcasting Union, mohl slyšet celý svět. V aktuální sestavě vystupují poslední tři roky: Mishan Pajdiak (CZ) obstarává el. rytmiku, samply a bicí, Bharata Rajnosek (CZ) dechy, Petr Tichý (CZ) hraje na kontrabas, Audun Nedrelid z Norska na klávesy a rhodes a Američanka Anya Stuart zpívá. Na EP mimo jiné hostují Martin Valihora (SK) – bicí, Tonya Graves (USA) – vokály a Vítek Pospíšil (CZ) – klávesy.

EP Cold June vychází 16. října 2007.

tracklist:
Cold June
Close
On Air On Skin
Trent Beat
Close (CloseEncounter remix)
Close (Prince of Tenis remix)
Close (Ishfaq remix)

www.alvik.cz / alvik@alvik.cz
 

Reporty

 
Report ze křtu nového EP Alvik od Myclicka
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016