PARTYINFO

 

TAKE CONTROL - MOMENTUM LABEL NIGHT

Datum konání:
16.11.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Teebee (subtitles, no), Calyx (moving shadow, uk), Stanzim (radio 1), IM Cyber (roxy), Suki (tele2beatz), Bifidus Aktif (shadowbox)

2nd stage - Voita, Ottoman
Info:
http://www.takecontrol.cz
Popis:
start 22:00, vstup 200/250 czk
Line-up:
22:00 - 23:30 Bifidus Aktif
23:30 - 01:00 Stanzim
01:00 - 04:00 Teebee & Calyx
04:00 - 06:00 IM Cyber & Suki
 
 
Take Control - poslední informace a line up
Take Control představuje drum`n`bassové duo Teebee & Calyx
Teebee & Calyx se od raného mládí pohybovali mezi těmi nejzvučnějšími jmény raného drumbassu. Nejdřív se od nich učili, postupem času je v některých ohledech překonali. Dnes tomu bude již deset let, kdy každý z nich připojil k rozjíždějícímu drum & bassovému vlaku svůj cenný vagón.
 
Když se Teebee ve svých 16letech vypravil do Velké Británie, aby se zde nějakým způsobem začlenil do drum & bassové komunity, určitě měl velké sny, v jejichž splnění doufal, ale nevěřil. Osud mu byl ale velmi příznivě nakloněn, protože postupem času svou hudbou zaujal Goldieho a Grooveridera a dostal svoji muziku na sublabel mocného Moving Shadow. Teebee pak přispívá i na vydavatelství Cerficate 18, zakládá svůj vlastní label Subtitles a stává se velmi respektovanou osobností, jehož úspěch maximalizují i obdivuhodné DJské dovednosti, na kterých velmi usilovně a pilně pracuje. Na přelomu století se stává opravdovou hvězdou světové velikosti.



Calyx byl od začátku spojen s labelem Moving Shadow, stal se jeho týmovým hráčem a jeho hudba tak vycházela nejen na singlech ale i legendárních kompilacích, které dnes tvoří jednu z knih drum & bassové bible. Senzací, která tohoto producenta katapultovala do povědomí všech, se v roce 2004 stalo album No Turning Back.

Právě díky této desce se cesta Calyxe a Teebeeho poprvé střetla ve studiu. Follow The Leader a Cyclone daly jasný signál, že jejich spolupráce dává novou dimenzi jejich už tak geniální tvorbě atmosférických úderných tracků.

Larry a Torgeir ohlásili před rokem započetí práce na svém společném albu a letos v září se ho všichni milovníci mrazivých rytmů konečně dočkali. Anatomy vyšlo na nově založeném společném labelu Momentum a přineslo budoucí hymny jako Divide, Enygma nebo Telepathy. Legendární producenti, kteří se na scéně pohybují od jejích počátků, společnými silami opět prokázali, že jsou stále aktuální a umí držet krok s dynamicky se vyvíjejícím drum & bassem. Na akci Take Control se oba představí již podruhé; Calyx nás poctil návštěvou v březnu 2006, Teebee se předvedl letos v únoru.

Na jubilejní desáté Take Control ovšem zahrají oba dva a to ve společném exkluzivním tříhodinovém setu.
 
DJ Teebee namixoval Take Control kompilaci pro časopis X MAG Calyx a Teebee představí na listopadové Take Control nové album

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
rav
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016