PARTYINFO

 

RECYCLIT NIGHT WITH ADULT.

Datum konání:
05.11.2007 - pondělí
Místo konání:
Praha - Bordo
DJs:
Rec DJs
Live:
Adult. (us), Digital Division, MA* & Retrox (disqo team)
Info:
http://www.recyclit.tk
recyclit@gmail.com
Popis:
start 21:00, vstup 180 czk
 
 
Další Recyclit night proběhne začátkem listopadu
Tak a máme tu další Recyclit night. Tentokrát na ni přivítáme legendární dietroitské electroclashové duo Adult., kteří vystoupí poprvé v Čechách 5.11. v klubu Bordo, kde vám naživo předvedou svoji originální vizi electroapokalypsy. Na toto vystoupení jsme již dlouho čekali a těžko bychom hledali jedinný důvod si jej nechat ujít. Možná špatně od žaludku, ale k tomu se ještě dostaneme…
 
Nicola Kuperus a Adam Lee Miller, ADULT., vždy kapitálkami, vždy s definitivní tečkou na konci, jméno, který jste na síti ještě neobjevili. 9mm kazeta, kterou jste našli na vrakovišti na předměstí, a která měla již podivně vymotané cívky, a vy jste si ji bohužel masochisticky zamilovali, se všim co k tomu patří. Ošuntělá cybervize budoucnosti, špinavá, s tím vším železem kolem, naléhavá svojí humanoidní pravidelností a svébytným electroakustickým soundem, který vás neustále pronásleduje. Mechanické naříkání Nicoly či syntetizátorové experimenty Adama jsou pak jen nezbytnou součástí celkového originálního výrazu. Kdepak, tentokrát nečekejte příchod vaší pravidelné podzimní deprese. Tohle by totiž mohl být jeden z vašich nejsilnějších zážitků podzimu, návod, jak ji doslova rozsekat. Naživo totiž slibují tyto electrobarokní stálice zajímavou experimentální podívanou, nabitou syntetickým industriálem a všudypřítomnou znervózňující atmosférou. Těžké samply jak z továrny na kovové paruky, všudypřítomná paranoia… tohle není obyčejná vize atomového výbuchu ani války robotů. To permanentní vyžírání šedé kůry mozkové pro vás bude stejně nakonec sarkastickou zábavou. Autentická směs sekvencerů, živé kytary a dalších “strojů”, které vám budou připadat až nadmíru blízké, vás budou rytmicky drtit, a vždy, když se budete chtít alespoň nadechnout, tak se rychle vrátí a se stejnou intenzitou vás velmi pomalu srazí na kolena. A vy si ani neuvědomíte, jak si to celou dobu vlastně užíváte. Tenhle ketaminový éter vydýcháte až na předměstí, na kterém to vlastně celé začalo.



Mohli bychom říct staří eclasheři, ale rovin, které ADULT. během své dlouholeté existence vystřídali, je více. Alba, které od roku 1998 vydali u Thrill Jockey (resp. Ersatz Audio, Kill Rock Stars ) jsou záznamem jejich vývoje od experimentálního industriálu po rytmický electro nářez. Právě ono neustálé balancování mezi empatickou depresivní sebereflexí, v podstatě lidských textů, nabitou rytmikou, spolu s řinčením syntetizatorů a samplerů, je pro ně příznačné. Nicola v minulosti nazpívala rovněž vokály pro Death in Vegas, Swayzak a Chick on Speed. Po vydání několika EP na vlastním labelu Ersatz Audio, po vydání prvního regulérního alba Resuscitation (2001), dalších limitovaných EP, rovnež  remixy pro The Faint, Erase Errata či Bobbyho Conna, se ADULT. stávají svým specifickým zvukem důležitou součástí americké indie scény. Vydávají album D. U. M. E. a vyráží na turné, na které přibírají kytaristu Samuela Consiglia, a který ovšem kapelu po předposledním albu Gimmie Trouble symbolicky opouští. Na letošním novém albu Why Bother? se výrazově i textově dostávají do poloh více tanečních, nicméně to dělají stále se sobě vlastní autonomní nepřístupností…

Takže vezměte nejoblíbenější panenky, Kinedril, černý šminky a přijďte raději i se svou mámou na další RECYCLIT spatřit jednu z nejzemitějších electro kapel současnosti. Žádný pseudo retro emo gotik rakenrol se konat nebude. ADULT. vás dospějí. Ano, opět legenda, opět na RECYCLIT, a tentokrát za příjemných 180 CZK (!) O support se postará nový český electro projekt Digital Division a večer navíc obohatí mile netradiční tracky MA* + RETROX DJs (DISQO team). Závěr party bude opět v režii samozvaných REC DJs... Zkrátka jeden z dalších country mejdanů RECYCLIT, který neprošvihněte…)

Dobrý večer. RECCADLL IT!

LINX:
www.myspace.com/recyclit
www.myspace.com/adultadult
www.myspace.com/digitaldivision
www.myspace.com/disqodisqodisqo
www.recyclit.cz
www.bordo.cz

DISCOGRAPHY:
Dispassionate Furniture (12“, EP)        Ersatz Audio        1998
Entertainment (12“, EP)            Ersatz Audio        1999
Nausea (12“, EP)                Ersatz Audio        2000
New - Phonies (12“)                Clone            2000
New - Phonies (12“, Pic, Ltd)        Clone            2000
Hand To Phone (12“)            Clone            2001
Resuscitation (CD, Album)        Ersatz Audio    2001
Hand To Phone Remixed (12“)        Clone            2002
Limited Edition (7“, Ltd)            Ersatz Audio        2002
Misinterpreted (12“)                Ersatz Audio        2002
Anxiety Always (CD, Album)        Ersatz Audio    2003
Anxiety Always (2xLP)            Ersatz Audio        2003
The Controlled Edition (7“)         Ersatz Audio        2003
Pray For Pills / Lost Love (7“, Ltd)        Ersatz Audio        2004
Split T & A (7“)                Ersatz Audio        2004
D.U.M.E. (CD, EP)                 Thrill Jockey    2005
D.U.M.E. (LP)                 Thrill Jockey         2005
Gimmie Trouble (CD, Album)         Thrill Jockey     2005
Gimmie Trouble (LP)             Thrill Jockey         2005
Me Me + Monologue (7“)             Kill Rock Stars    2005
Why Bother? (CD, Album)         Thrill Jockey     2007
Why Bother? (LP, Ltd, Red)         Thrill Jockey         2007

PRESS:
www.newmusic.cz/?page=recenze&recenzeid=488
www.newmusic.cz/?page=recenze&recenzeid=253
www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=6:47:47|PM&sql=Aax6ftrptkl3x

REFERENCES:
There is vintage new wave rawness and goth-inflected bounce all over this thing, and it manages to leave this band in fresh-sounding territory that‘s somehow miles away from most everything today‘s „new wave revivalists“ and/or „electro-punks“ have even thought about trying.
/PITCHFORK/

Why Bother? is even more radical [than its predecessor], pairing dead-calm passages with weird and often downright evil-sounding electronics that recall Throbbing Gristle and Wolf Eyes.
Read Full Review
/ALL MUSIC GUIDE/

A depraved collection of indigestible tracks.
/FILTER/

Abounds with ADULT.‘s trademark terse tension you can dance to--albeit as if in a straitjacket.
/ALTERNATIVE PRESS/

Twitchy, insistent and more kinetic than a dancefloor covered with electric eels, Anxiety Always should establish Adult. as the anti-Fischerspooner -- an ‚80s-inflected duo whose garish stylistic flourishes are far outweighed by their extensive resonant merits.
/SPLENDID/

Adult. have fully realized their vision with a sound that‘s more alive and panoramic.
/URB/

Like the most effective camp, the line between what‘s intentionally and accidentally embarrassing is utterly ambiguous.
/MAGNET/

Když vám uprostřed přechodu pro chodce na nejrušnější třídě v Kdekoli dojde, že slyšíte jeden
z vrcholně jedovatých, pro ADULT. naprosto typických songů Inclined to Vomit a skutečně se vám chce zvracet, přestože jste si mp3 přehrávač zapomněli doma, docvakne vám to.
/NEWMUSIC/
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016