PARTYINFO

 

FAMUFEST

Datum konání:
11.11.2007 - neděle
Místo konání:
Praha - Archa
Live:
Noël (de), Please The Trees, Star & Crystal (de)
 
 
Famufest 2007 - rozpis doprovodného programu
Co přinese letošní ročník Famufestu
Od čtvrtku 8. do neděle 11. listopadu bude v divadle Archa v Praze probíhat další Famufest, festival studentů Filmové Akademie Múzických Umění. Oproti uplynulým letům přibude k tradičním soutěžním i nesoutěžním projekcím studentských prací víc prostoru pro prezentaci videoartu, zvukových cvičení, media-art instalací nebo fotografie.
 
Doprovodný programem budou letos workshopy a přednášky, jejichž cílem je sblížit studenty AMU a dalších (nejen) uměleckých škol. Uvidíte třeba komentovaný blok nových „analogových“ videoklipů, přenášky o animovaných obrázcích na internetu nebo filmových titulkách a plakátech. Večer se díky spolupráci se Sperm Festivalem a Starcastic oba divadelní sály promění na plnohodnotný hudební klub. Každý ze čtyř festivalových dnů bude hudebně i vizuálně odlišen, dostane se tak na kytary, alternativní hip hop, elektro i indie-folk. Jako headlinera uvidíte americké Deerhunter, kteří si svým kytarovým noise-popem získávají uši kritiků i posluchačů, dále vystoupí grimeři Al-Haca, rapper Strapo, indie-folkaři Noel a Please the Trees, silná sestava nových českých elektro-projektů MIDI LIDI, Sporto, Undo a Audiofenky a další.



Prostor Archy bude dotvořen interaktivními instalacemi a dvěma festivalovými televizními okruhy s informacemi, animacemi a dalšími vizuálními dobrotami. Famufest je poprvé plně otevřen spolupráci mezi pražskými uměleckými školami, poukazuje na propojenost filmového umění a profesí s ním spojeným, což potvrzuje spolupodílení studentů AVU na jeho organizaci a koncepci.

Festival pořádá Filmová a televizí fakulta AMU za podpory České spořitelny, Nintendo, Screenrental.EU, Ministerstva kultury ČR, Hl. města Praha a Divadla Archa. Festival mediálně podporuje Česká televize, TV Óčko a Radio 1.


Večerní hudební program:

Čtvrtek 8.11.2007 - Slavnostní zahájení festivalu

Deerhunter (US)
Deerhunter jsou americká kytarovka ale to není celá pravda, pro kapelu jsou kytary totiž jen jeden z množstva prostředků. "Zachází se surovou, primální rytmikou, zároveň je jejich zvuk nasáklý ambientem" píše Pavel Klusák v recenzi skvělé letošní desky Cryptograms. Odehráli turné s Yeah Yeah Yeahs nebo Liars a jsou na nejlepší cestě svým noise-popem dobýt i Evropu, Prahu nevyjímaje. Pro mnohé bude jejich koncert překvapením, pro všechny hudební fajnšmekry povinnost!
www.myspace.com/deerhunter

Disqo (CZ/SK)
DJ/mashup team proměnlivé konstelace naladí svoje notebooky a provede vás od budoucích hitovek trhačů elektroparketu přes pečlivě vybrané kousky současného hudební undergroundu až po to nejhorší z devadesátek na co se již dlouho a úporně snažíte zapomenout.
www.myspace.com/disqodisqodisqo


Pátek 9.11.2007 - Alternativní hip-hop

Al-Haca (DE)
Family business, global party. Nadnárodní projekt Al Haca byl původně německý soundsystem s otevřenou hlavou a bezedným kufrem desek, od dubu a reggae, přes electro, punk až k experimentální elektronice. Jejich vlastní věci jsou trochu jako někdejší pestré sety zhuštěné do několika minut: rozmanité stylové ingredience, hosté a samply koření svižný electrodub, kterému kraluje newyorský hlavně rapper RQM. Al Haca moc dobře vědí, jak má vypadat pořádný mejdan - důkaz najdete i na desce Family Business z labelu MetaPolyp.
www.myspace.com/alhaca

Strapo & DJ Spinhandz (SK)
MC, který ví příliš mnoho. Strapo, podle svých slov Čechoslovák, je obrovský talent. Nebylo mu ještě ani devatenáct, má drobnou postavu, ale na podiu ho nepřehlédnete. Ve freestyleu porazil už každého, koho mohl, dvakrát za sebou vyhrál prestižní ArtAttack Freestyle Battle a obklopil se slovenskou elitou alternativního hiphopu - společně s producentem Karaoke Tundrou připravili letos vynikající EP a na koncertech Strapa doprovází prvotřídní turntablista DJ Spinhandz.
www.myspace.com/djspinhandz

DJ Robot (CZ)


Sobota 10.11.2007 - Bohemian Like You

MIDI LIDI (CZ)
Kdo nebyl dlouhodobě v bezvědomí nebo nežije v kompletní izolaci, nemohl za poslední rok nezachytit raketový nástup elektro projektu MIDI LIDI. Petr, Markéta a Prokop plus proměnlivá skvadra VJů se svým poselstvím "Elektro - Video - Láska." odehráli desítky koncertů, vydali skvělou desku a mají našlápnuto na ocenění "nejlepší česká žívá elektronická kapela" kterou každoročně vyhlašuje Akropolis Live Music Awards. Halelujah!
www.myspace.com/midilidi

Sporto (CZ)
Peace - love - revolution. Může to působit skoro jako maniodepresivní tendence - po dlouhém útlumu začal projekt Sporto hyperaktivně chrlit nové tracky a za pár měsíců života na slunci si získal pozornost i respekt. Kořeny a souvislosti jejich chytrého a aktuálního indie popu hledejte v post punku i pionýrské taneční elektronice - hlavní důraz ale kladou na soustředěné, přesvědčivé a nevypočitatelné koncerty, plné sladkokyselých písní o lásce, míru a revoluci.
www.myspace.com/sportosupermusic

UNDO (CZ)
Zbrusu nová kapela, která jako svou inspiraci uvádí Kraftwerk, Johnnyho Cashe, Coil, Dunaj nebo Cabaret Voltaire. Kupodivu z tohoto širokého rozpalu leze hodně zajímavý výsledek: elektro beaty, valivé basy a plyšové melodie. Dle jejich vlastních slov "ručně řezané disko".
www.myspace.com/undocz

Audiofenky (CZ)
Vedlejšák femininních členek MIDI LIDI a Undo slibuje hudební překvapení nejen pro diváky ale i mnohé členy organizačního teamu.
www.myspace.com/audiofenky

The Models (CZ)
Jednou již pohřbeni, dnes oficiálně znovuzrozeni modelové Rad, Tob a Nanoru vás svými nevtíravými melodiemi k tanci i poslechu budou držet v šachu jako rukojmí. A vám se to bude líbit a budete na kolenou prosit o víc.
www.myspace.com/themodelsthemodels


Neděle 11.11.2007 - Indie-folk

Noël (DE)
Noël Rademacher je kytarista a zpěvák kapely Jersey a jeden z pilířů berlínské urbanfolkové mafie kolem labelu Morr Music. Společně se členy a členkami kapel Contriva a Gaston natočil desku Wrong Places plnou osobních, až deníkově intimních písniček, kterým ale nechybí suverenita, přesvědčivost a pro berlínskou scénu typický nadhled a zdravý odstup.
www.myspace.com/lokmusiknoel

Please The Trees (CZ)
Tři zásadní okamžiky: letmé setkání na Babím létě v Bohnicích, jeden šťastně zatoulaný demáč a ostrá zkouška přímo před chicagskými Dianogah. Vznikli Please The Trees, hudební tvar na tuzemské scéně zcela osamocený v němž nachází společnou řeč tři čtvrtiny ambientně-kytarových snivců Some Other Place, charismatický solitér Václav Havelka ze selFbrush a lídr nadějných táborských mladíků Ladies Swim, klávesista Dan. I v tomto případě platí, že je - spíše než jejich emotivní slow-coreové písničkářsví pojmenovávat - snazší se do tohoto pozoruhodného světa bez obav ponořit.
www.myspace.com/pleasethetrees

Star & Crystal (DE)
Stará škola. Až se ráno probudíte s myšlenkou, že byste neměli věřit nikomu pod třicet, už si na večírky budete zvát jenom tyhle dva. Nebudou vás totiž rušit v povídání, nebudou vás znervózňovat moderními (elektronickými!) zvuky a občas si s nimi i zazpiváte. Diamantová svatba, country&western, Star a Crystal.
www.starcastic.cz

Hudební program Famufestu je připraven ve spolupráci se Sperm Festivalem a Starcastic.
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016