PARTYINFO

 

SKAPARÁDA

Datum konání:
08.11.2007 - čtvrtek
Místo konání:
Brno - Fléda
Live:
Hurlements (Fr)
Popis:
start 20:00, vstup 130/150 czk
 
 
Les Hurlements odehrají koncert ve Flédě
“Ne, oni opravdu nejsou vyloženě skvělý hudebníci, ale mají takovou neobyčejně zvláštní moc. Jde o to, zapomenout na techniku a plně si užít jejich vystoupení. Je to hodně energické. Mají klasický šansonový základ, ale rockový přístup.” Tak hovoří manažer francouzské skupiny Hurlements.
 
Jejich cesta začala v roce 1995. Zprvu hrají především po barech a hospodách, není se tedy divit jejich heslu, které tou dobou hlásali: „Dobře, zahrajeme pro vaše návštěvníky, když nám koupíte pár pivek.“ V roce 1999 spatřilo světlo světa jejich první album Le Cafe des Jours Heureux, kterého se zpočátku prodalo okolo 800 kusů. Do dnešního dne je to už ale 30 000 nosičů.

Zrod kapely leží u zpěváku R1 a Laulo, kteří se znají už od dětství. Postupně přibírají trumpetisty, harmonikáře, pianisty, houslisty, basáka a bubeníka a Hurlements jsou konečně komplet. Zpívají a hrají o lásce a především o každodenním životě.

V roce 2000 navštívili africký kontinent a od té doby se nezastavili. Německo, Maďarsko, Rusko, Japansko, Austrálie a předvedli se i americkému a kanadskému publiku. V roce 2006 jim vyšlo zatím poslední album Temps Suspendu. Jejich texty jsou pořád stejně chytlavé a jejich hudba je pořád tak ohromující směsicí žánrů a kultur jako dříve.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016