PARTYINFO

 

ONE NIGHT!

Datum konání:
30.11.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Josef Sedloň & Bela EN & Dan Cooley (radio1)

2nd stage - 2K (shadowbox.cz) & Nitrous (shadowbox.cz)
Popis:
start 22:00, vstup do 23:00 zdarma, poté 100 czk
 
 
Listopadové vydání One Night! v Roxy
One Night! - společný koncept Radia 1 a Roxy promotion nachystal v klubu Roxy své další vydání na pátek 30.listopadu a tak jako v minulých dílech se i poslední listopadový pátek můžete těšit na pořádnou dávku elektronické hudby, známé právě i z vlny 91,9fm.
 
Rezidentní triumvirát, ve složení JOSEF SEDLOŇ DAN COOLEY BELA EN, své dj-ské umění odprezentuje na hlavním podiu a dle slov zúčastněných se chystá palba spousty známých i méně známých elektronických a tanečních tracků, jak ve své originální podobě, tak i v podobě nových remixérských aranží. Na hlavním podiu se tak dočkáte umné taneční kombinace houseu, breakbeatu a elektra, vždy se správným groovy feelingem a důrazem na mixing.



Z toho co zatím na ONE NIGHT! zaznělo vyplývají jasná fakta a těmi jsou jsou např.: Orbital, Goldie, Underworld, U2, Depeche Mode, Wubble – U, Way Out West, Prodigy, Deep Dish, Chemical Brothers, Fatboy Slim, Massive Attack, Beastie Boys, Smashing Pumpkins, Nirvana, Layo & Bushwacka!, Doors, Silicone Soul, Groove Armada, Royksopp…a tak by se dalo pokračovat skoro do nekonečna:-)

ONE NIGHT! má pro své fanoušky připravenou i druhou stage v podobě ostřílené SHADOWBOX dvojky – 2K & NITROUS, kteří vás unesou na skotačivých vlnách drum & bassu či liquid funku a i zde zazní legendární a kultovní skladby této zlámané odnože elektronické hudby. Visuální koncept noci podpoří svým pojetím VJ-artu dvojice J.T.R & DNA a režie světel se ujme Audiolight. ONE NIGHT! své brány otevře přesně ve 22 hodin a vstup je pro všechny zdarma do 23 hodin, poté je vstupné opravdu symbolických 100czk.


Z rezidentní trojice se podařilo, tak jako vždy, dostat něco málo rozumů.

Kterou desku, byste za žádnou cenu nikdy neprodali, potažmo s nikým za jinou nevyměnili?

Bela En: Romina Johnson - Moving Too Fast. Paradoxně jsem ji před lety ani nekoupil, ani nevyměnil, nýbrž dostal od DJ Nea. Když hraju uk garage, tenhle singl v setu prostě nesmí chybět. Myslím, že by mi to lidi asi neodpustili.

Josef sedloň: Underworld – Dark Train a Cowgirl

Dan Cooley: Rozhodně Freelandův remix pro Smashing Pumpkins a skladbu 1979. Freeland uchoval v tomto remixu původní náladu i aranže a přidal svou pověstnou třešničku na dortu.

Co je vaším hnacím motorem být stále aktivní, ať už ve vysílání Radia 1, nebo za djs-kým pultem?

Bela En: Hnací motory lidí, kteří skládají hudbu.

Josef Sedloň: Nekonecně mnoho dobry muziky kolem nas.-)

Dan Cooley: V první řadě určitě láska k těmto činnostem a s tím jdou ruku v ruce i ta kvanta hudby, která se na nás valí. Je příjemné dělat si vlastní selekt a pomyslně tak vytvářet hudební vkus svůj i posluchačů.

Které /pro vás/ nejbizarnější přání měl posluchač Radia 1?

Bela En: Vzpomínám si, že už pár lidí chtělo, abych šel domů. :)

Josef Sedloň: Asi mam stesti, vetsinou volaji posluchaci na stejne vlne, ted si uz nevzpominam na něco uchvatného.-)

Dan Cooley: Pátrám v paměti a snažím se vzpomenout...ještě chvíli...aaaa už to mám:-) Byl to Daniel Landa. Na konkrétní skladbu už si nevzpomenu, ale vím, že tenkrát dostala posluchačka asi minutové kázání s odkazem do historie na jeho „bílou ligu“. Jako náš většinový názor na Landu hrajeme ve vysílání R1 pražské The Free Stealers a jejich „Z lékařskýho hlediska pal vodsuď, hajzle“, což myslím dál netřeba komentovat:-)

Které nejbizarnější přání měl naopak návštěvník party, kde jste hráli?

Bela En: Minulý víkend mi jeden člověk snažil vnutit peníze za puštění skladby, kterou jsem neměl. Někdy lidé prostě nedokážou pochopit, že když desku nemám, žádná finanční částka s tím nic neudělá.

Josef Sedloň: Zahraj Kabaty´ -)

Dan Cooley: Občas se stane, že v některém menším klubu chce někdo r´n´b, ale to se asi dá snést. Pokud proběhně přání a já tu desku nemám v bagu, tak se většinou dokážeme domluvit na něčem jiném..a vo tom to je.

Saháte raději na černá kola, nebo střírné disky?

Bela En: Nejradši mám vinyl. A latex :)

Josef Sedloň: Určite cerna kola coby dj v klubu, v R1 zase stríbrné disky

Dan Cooley: V době digitalizace se na to dost těžko odpovídá. Dj-ing jsem měl vždy spojený s vinyly, ovšem rychlost nákupu a hlavně množství zakoupeného materiálu hraje v současnosti do karet digitálu. Ale omak černé placky bude mít vždycky to magické kouzlo a dovolím si říct, že na věky. Jinak ale nejraději sahám na svojí manželku.

Jak vypadá příprava na One Night hraní?

Bela En: Nejdřív udělám několik telefonátů Danovi do Roxy, abych zjistil a několikrát se ujistil, v kolik vlastně hraju a podle toho si připravím skladby buď pro warm up, ranní set nebo set v hlavním čase. Pak opráším hity Radia 1, doplním je novými remixy a skladbami, které mě momentálně nejvíc baví a pak už se jen těším na tu výbornou atmosféru, kterou na One Night míváme.

Josef Sedloň: Ta probíhá průbězně, kdy sháním ruzné nové remixy, mashupy, uz se teste na ten s Nine Inch Nails vs Plump Djs!

Dan Cooley: Předně je potřeba do Radia připravit hudební upoutávku, potom sladit časy hraní, vše domluvit s Roxy. Dále nákup různých nových skladeb, které by návštěvníky mohli potěšit a úvahy o tom, jestli to tak bude. V den akce dorazit z práce, rychlá večeře, sbalit vinyly, cédéčka a zhruba na devátou večer vyrazit směr Dlouhá 33. Na místě rychlá bojová porada s osvětlovači a zvukařem, kontrola prostoru a pak už čekat na svůj hrací čas.

Zkuste popsat svůj běžný vysílací den v Radiu 1.

Bela En:
1. Doma si připravím dvě, tři cédéčka s novými skladbami.
2. Pět minut po odchodu z domu hledám místo na zaparkování u Radia 1. Díky bohu, že už nejsme v Londýnské.
3. Podle zbývajícího času do dvanácti se porozhlédnu po kancelářích, pozdravím se s lidmi a prohodím pár slov s Petrou Ludvíkovou.
4. Ve dvanáct pouštím první track a frčím si až do tří s tím, že udělám rozhovor a nějakou tu soutěž.
5. Za dvě minuty tři mi pravidelně volá Josef Sedloň, aby mi oznámil, kde se právě nachází a z jakého zvláštního důvodu to dnes na třetí nestihne. Vybírám tedy první skladbu jeho směny a doufám, že Joska stihne aspoň její konec.

Josef Sedloň: Na nedelní porady se pripravuju uz v prubehu tydne, sbiram nove singly/alba, pripravuju profil do Intra + Seanci. Nové singly nekdy stácím i z videa na MD nebo ted poslední dobou hraju jit mp3 z telefonu. Jinak dochazim téměř vždy se spozdenim, to je asi me prokleti.-) V R1 pracuju hodne s webem, kam davam playlisty a odpovidam na maily + popr. hledam informace. Vetsinou po vysilani pote ještě predtácím uvody a jingly na porad CD nonstop.

Dan Cooley: Budíček cca 07:00, earl grey + pečivo se sýrem, první ranní cigárko, sprcha, sbalení muziky, něco na sebe, sešlápnutí plynu a hupky do R1. V R1 jsem cca okolo 8:45 a směna začíná v 09:00. Pozdrav s Martinem, Liborem nebo Davidem a lehká ranní konverzace o stavu mysli a žití, potom kafe a voda + druhé ranní cigárko. V 09:00 úvodní znělka, která je v pondělí odlišná od té páteční, první slova ven do eteru a zjištění, že artikulace ještě rozhodně nedosahuje vrcholu, v 10:30 čtení kulturního servisu, písničky, mluvené slovo, soutěž – jedna nebo dvě, občas rozhovor v pátek a naopak pravidelný pondělní rozhovor /cca 09:25/ se zástupcem Respektu, spousta hudby, odepisování na icq, po mailu, telefonická přání a dotazy, mezitím odběhnutí na wc, potažmo třetí dopolední cigárko. Ve 12:00 padla, předání směny Lindě, Elen, Petrovi nebo záskoku, před odchodem lehká konverzace o stavu mysli a žití, umytí si po sobě hrnku od kafe, oběd a huráá do další práce:-)
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016