PARTYINFO

 

POLEMIC

Datum konání:
07.11.2007 - středa
Místo konání:
Frýdek-Místek - Stoun
Live:
Polemic (sk)
 
 
Houpaveskavefrydkumistku aneb Polemic už zítra v klubu Stoun
Léto už je nenávratně za horama, zpoza Tater se sem ale hrne banda rozhoupaných skáčkařů. Pokud totiž lze najít v Česku a na Slovensku kvalitní ska, pak právě Polemic mohou jít příkladem. Málokdo totiž umí skloubit příjemnou muziku s vtipnými a rafinovanými texty. 7. listopadu jim bude patřit frýdecko-místecký Stoun. 
 
Ač je to neuvěřitelné, Polemic hraje už devatenáct let. Má za sebou více než devět stovek vystoupení v deseti zemích Evropy. A to už je důvod k bilanci: dokázali vyprodat pět největších českých klubů, patří mezi headlinery většiny českých a slovenských festivalů, dohromady vydali už pět desek. Začínali v Bratislavě, mezi první úspěchy patřilo předskakování YOYO Bandu. Dnes se ska kapely snaží předskakovat jim. Po několika letech, kdy se jim demo nahrávky objevily tu a tam na nějaké žánrové kompilaci, přichází před deseti lety první album s příznačným názvem DO SKA. Od té doby si už splnily i řadu „klukovských“ snů – třeba, když na trenčínském festivalu Pohoda rozehřívali publikum jejich oblíbeným Skatalites. Během své historie museli Polemic přežít desítky příchodů a odchodů členů kapely, mladá krev skupinu naposledy doplnila před dvěma lety.

A Polemic aktuálně? To je CD a DVD Live. Natočili ho loni na Hodokvasu, na trh ho uvedli v květnu. Obal k desce je jak jinak než originální – nakreslili ho sami členové. Ať už je to kdokoliv, ska je prostě vždycky lepší na živo. Jako předkapela se představí jejich čeští kolegové Skrznaskrz  a to už je důvod zvážit, jestli si do tašky nepřibalit plavky – lepší vzpomínka na léto snad ani nemůže být. Namažte si kolena – Polemic se řítí do Frýdku Místku!

www.polemic.sk
www.myspace.com/polemicskaband
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016