PARTYINFO

 

DISCOVERY

Datum konání:
25.12.2007 - úterý
Místo konání:
Plzeň - Alfa
DJs:
Marco Zaffarano (de), Toky (sk), Jerry, Molczik, Majkl, Lucky Luke, Knife
Popis:
start 20:00, vstup 190/250 czk
Line-up:
20:00 – 21:30 Lucky Luke
21:30 – 23:00 Molczik
23:00 – 00:20 Majkl
00:20 – 00:30 Knife (beatbox performance)
00:30 – 02:00 Marco Zaffarano
02:00 – 03:30 Jerry
03:30 – 05:00 Toky

05:00 – tradiční afterparty v klubu K2 (Kolárova ul., Plzeň)
 
 
Discovery - last info Discovery - line up VJ Shape: “Konkurence je zdravá věc!“ Marco Zaffarano:“Je čas ukázat, co dalšího se skrývá v technu!“
DJ Lucky Luke: “Discovery beru jako hozenou rukavici”
Jedním z vystupujících na blížící se vánoční party Discovery (25.12.) v plzeňské Alfě je i naděje z Domažlic, DJ Lucky Luke. A protože je jeden z mála nováčků účinkující na tomto seriálu parties, nemohli jsme ho pořádně nevyzpovídat.
 
Tak začněme malou představovačkou. Pro lidi, kteří tě neznají. Kdo je vlastně DJ Lucky Luke, jak dlouho hraje atd.?

Ahoj. Tak LuckyLuke se v civilním životě jmenuje Lukáš Minařík a bydlí, žije a pracuje v chodské „metropoli“ v Domažlicích :o) Hrát začal oficiálně před rokem a půl ...tak nějak počítáno od prvního vystoupení na nováčkovském mejdanu Starter....to půlroční domácí pleskání na řemenových omnitronikách, co bylo před tím, se za hraní považovat nedá :o)

Co přesně hraješ?

Co se týká hraní, tak jsem teď trochu v přechodu :o) Rád experimentuju s novými směry. Začínal jsem ale s technem. Bylo to hodně orientované tribalově, takové to „latino bubno“ od producentů typu Boriqua Tribez, Carl Falk, Cave apod. V současné době už ale tento sound pomalu opouštím. Postupně to vyplynulo i z mých příležitostí někde hrát. Z 99ti procent šlo vždy o malé klubovky pro pár lidí, kde jsem radši hrál něco jiného než rychlé techno. Takže jsem trochu zpomalil, ale stále se snažím hrát pestré nadupané věci, které zvedají ze židlí a hlavně baví lidi,... protože o to jde především.  Našel jsem časem zálibu v breakbeatu, který je šmrncnutý takovým tím electrohousovým zvukem a baví mě když jsou ty věci, tak nějak na pomezí všemožnejch „škatulí“. Mimochodem se některé ty tracky dají smíchat i s tím technem, co jsem hrál dřív, takže z toho může občas vzniknout pěkná bramboračka :o). Ten můj záběr je tedy trochu širší, protože ty škatule vážně neřeším a nemám je moc rád.

Nestává se často, že by na parties typu Discovery vystupovali nováčci. (doufám, že se tě to teď nedotkne) Ty tam ale vystupuješ. Jak se to stalo? Nebo jinak… je na to nějaký návod? Myslím, že nejednoho začínajícího DJe by toto určitě zajímalo.

Považuji se ještě za nováčka, takže v pohodě :o) To hraní beru jako hozenou rukavici. Je to příležitost a možnost jak získat další zkušenosti. Jinak myslím, že žádný universální návod jak se někam dostat asi není. Nemá smysl se někam aktivně cpát, ale spíš to vůbec neřešit a čekat na příležitost, která pokud má přijít, tak přijde. Možná je to o postupném, předem neplánovaném poznávání lidí ze scény, ale to samozřejmě všechno přichází časem. Takže i s Discovery to bylo podobně. Dělal jsem nedávno mejdan, kde hrál i Majkl s Molczikem. A během rozhovoru s Majklem, kdy jsme u drinku řešili nácky a jejich nedávný pochod (nebo spíš nepochod) v Praze, se mě zeptal, že je volný ten startovací flek, jestli bych to jako bral. A já, že jako jo :o)

Ty pocházíš z Domažlic, o kterých se obecně mluví jako o městě, kde to zrovna příliš nežije, co se týče taneční scény. Jaký máš na to názor ty, jako tamní rodák?

Bohužel je to tak. Momentálně to tu moc nežije a mrzí mě to, protože právě tady jsem se naučil chodit na party, právě tady jsem se naučil poslouchat taneční muziku a právě tady jsem se dostal k hraní. Myslím, že je to obrovská škoda, protože je tady, alespoň co se technického a personálního zajištění akcí týče, obrovský potenciál. Bejvávalo to super. To nadšení lidí chodit na akce se ale nějak postupně vytrácí a s tím se vytrácí i chuť nás promotérů tady něco dělat. Zkoušelo se toho tady vymyslet už mnoho. Osobně si např. myslím, že zvát sem známější djs (hrála tu třeba Ladida, Nikka, Loutka, Tráva, Sedloň, Lucca, Sadler...) už nemá momentálně bohužel žádný velký význam. To povědomí o taneční scéně tu velké není a ve finále to pro promotéra znamená jen velké problémy s tím, jak pozvané djs zaplatit. Lidi tu nejsou zvyklí platit vstupné a když už, tak maximálně 30 kaček a 50 je už vážně strop. To samé platí o dalších věcech, které se zajištění akcí týkají. Posílení dekorace, světel, laserů, zvuku, vychytávek typu free fruit bar....to všechno jsme zkoušeli a efekt?…..hádej :o) takže tu akci uděláš jednou, dvakrát, třikrát, vyzkoušíš, co se dá a zjistíš, že ať uděláš co uděláš nebo neuděláš vyjde to vždycky nastejno. Trošku mě ale „uklidňuje“, že v tom nejsme sami. Stejný problém tady neřeší jen promotéři tanečních akcí, ale i zdejší metalisti, bigbíťáci a plánovači koncertů nebo diskošek. Lidi tu prostě pořádně nechodí na nic a nikam. I tak to tady mám ale rád a nějakej ten pidi mejdan s bandou kamarádů vždycky rád navštívím nebo udělám.

Takže se snažíš své bookingy shánět spíše v Plzni?

No shánět bookingy. To se nedá takle říct. Nějak aktivně, cíleně je nesháním. Je to o tom, o čem jsem mluvil už před tím. O komunikaci s přáteli, o navazování nových kontaktů tudíž o rozšiřujících se možnostech si někde brnknout. Ale abych odpověděl na otázku, tak ano. Spíš teď jezdím hrát mimo Domažlice. Baví mě to všude, kde je dobrá nálada a příjemní lidé.

Kdybys měl neomezené množství peněz a mohl si v Domažlicích udělat party podle svého gusta…koho bys tam pozval?

Asi Tiesta a bylo by to bez vstupu ….na toho by tu myslím lidi přišli a bylo by plno, soudě podle místní diskotéky, kde jsou jeho tracky hodně oblíbené :o)))) Ne teď vážně.... Myslím, že by to nebylo o světových a jiných super hvězdách. Prachy bych použil spíš na zajištění akce s tou nejlepší zvukovou a vizuální technikou, propagaci, vstup by byl samozřejmě zdarma, konzumace na barech taky zdarma, návštěvníky a mé přátele by do klubu svážely ze všech stran limuzíny a celé by se to odehrávalo v hale nového domažlickém zimáku :o) A djs? Kromě svých kamarádů djs bych pozval určitě Chrise Sadlera, protože mě ten týpek hodně baví a zdejším lidem ho netřeba představovat.

To zní zajímavě. Zpátky ale do reality a k Discovery, která tímto dílem slaví už 5 let své existence na taneční scéně. Co ty? Byl jsi ty vůbec někdy na Discovery? Výstaviště, Cella, Alfa…

No a teď to praskne :o) Přiznám se, že na Discovery jsem nebyl, o to víc se tam těším. Bude to pro mě dvojitá premiéra. Alfu ale znám, ten prostor se mi moc líbí a vím, že tam bývá super atmosféra.  

Ano, to bývá.

Tak vidíš. Jak říkám…dvojitá premiéra.....Vlastně trojitá. Poprvé na Discovery, poprvé hraní na Discovery a poprvé hraní na velké akci. K tomu ta vánoční nálada. Bude to super a těším se moc!

Asi můžeme už propíchnout, a tys to už na začátku vlastně propíchnul, že ty budeš celou party otvírat. Na co se tedy můžeme v tvém podání těšit?

Trošku nad tím ještě dumám s čím vlastně přijedu. Ale jako vždycky se stejně rozhodnu až na místě. Podle aktuální nálady a lidí. Hraju první, takže to nebude určitě žádnej nářez. Od toho tam budou jiní řezníci, na které se sám těším. Asi to bude takovej „willkommen weinachts zahřívací set“ pro rozkoukávající se čerstvě příchozí :o)

Výborně. Takže se moc těšíme a 25.12. v Alfě naviděnou.

Díky a see ya v Alfě :o)

ptal se Anyrok
 
Discovery – Kdo je Toky a Jerry? Marco Zaffarano – kompletní biografie Discovery - Vánoce v Plzni ve znamení techna Marco Zaffarano bude slavit Vánoce v Plzni

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016