PARTYINFO

 

DISCOVERY

Datum konání:
25.12.2007 - úterý
Místo konání:
Plzeň - Alfa
DJs:
Marco Zaffarano (de), Toky (sk), Jerry, Molczik, Majkl, Lucky Luke, Knife
Popis:
start 20:00, vstup 190/250 czk
Line-up:
20:00 – 21:30 Lucky Luke
21:30 – 23:00 Molczik
23:00 – 00:20 Majkl
00:20 – 00:30 Knife (beatbox performance)
00:30 – 02:00 Marco Zaffarano
02:00 – 03:30 Jerry
03:30 – 05:00 Toky

05:00 – tradiční afterparty v klubu K2 (Kolárova ul., Plzeň)
 
 
Discovery - last info Discovery - line up
VJ Shape: “Konkurence je zdravá věc!“
Vánoční díl plzeňské technoparty Discovery je téměž za dveřmi, tak si pojďme zbytek čekání zkrátit posledním rozhovorem. Tentokrát nám na naše otázky odpověděl plzeňský VJ Shape. Prozradí jakou zimní videoprojekci má připravenou?
 
Ahoj Petře. Asi nemá cenu tě západočeskému publiku nijak představovat proto se rovnou zeptám, co je u Shapa nového?

No docela dost  věcí, jednak se semnou před 10 dny rozešla přítelkyně po 2 letech, což mě docela zasáhlo, ale jinak pokud jde o VJing tak to jde celkem v pohodě. No a pak mám taky novej “jobík“ a ještě vlastně mám štěňátko jezevčíka tigrovanýho, říkám mu Fluffy von Taus :). Ten mi dělá velkou radost.

Všiml jsem si, že stále častěji děláš videoprojekci v pražském klubu Roxy, společně s lidmi z Phase. Jak to vlastně celé je?

No, častěji, to ani ne. Zatím jsem tam byl 2x za poslední dva měsíce a vlastně v sobotu 15.12. tam jedu svítit na party One Night, takže Vás tímto zvu. Budu tam s VJ  J.T.R, měla tam taky svítit i VJka DNA, ale bohužel něco má jiného. Phase jsou bezva lidi, jsem rád že jsem se s nimi setkal.

Z mého pohledu jsi ty prakticky jediný VJ tady na Plzeňsku. Přesto se s tvým jménem nesetkáváme na party jako třeba Pigfest, z čehož vyplývá, že nějakou konkurenci tu mít musíš. Jaká je tedy situace VJů tady v regionu?

I ty lichotníku! :) Ale musím říct že na Pigfestu jsem taky svítil, sice jen jednou, ale kdo ví třeba se mi zase někdy ozvou. Myslím, že mne teď asi v jistém směru chápou. Každopádně Pigfestu fandím, neboť je vidět, že promotér investuje do videoprojekce, což tady v Plzni až na pár výjimek není zcela běžné. Nechci rozebírat proč pro ně nepracuji dál, ale díky tomu dostal šanci svítit ten VJ co pro ně dělá do teď. Jinak, abych pravdu řekl, tak krom něj tu o nikom nevím, a pak jsem viděl nějakého člověka svítit v PH+, ale jak jsem si všiml používá hodně věcí z netu a ani nevím jestli používá vlastní tvorbu, já už na to pak nekoukal. Byl bych rád, když by se někdo ozval a chtěl dát řeč. Konkurence je zdravá  věc, nutí Vás se stále zlepšovat a vymýšlet nový věci.

Naposledy když jsem tě viděl „svítit“ měl si na stole před sebou už slušnou řádku mašinek. Můžeš nám popsat co k VJingu vše potřebuješ?

No k VJingu ti stačí kompík, nebo cokoliv z čeho leze obraz, když víš co s tím dále, ale postupem času zjistíš že to chce míchat z více a více zdrojů. Proto jsem si pořídil mixpult, kamery a efektor. Mít víc kaček, tak bych ještě věděl co pořídit. No a taky jsem zkusil na Sundance použít i playstation, byl to úlet :). Jednou jsem měl nápad si koupit vrtulníček na vysílačku a dát tam kameru, no neříkej že by to nebyl úlet, ale abych nikoho nezranil, tak jsem to pak nezrealizoval.

A jaké jsou tedy tvé plány do budoucna?

No do budoucna bych se chtěl objevit i na nějaké velké akci, ale to už nezáleží na mě.

A ještě ty bližší plány? Kde teď v nejbližší době můžeme vidět tvé obrázky?

Jak  jsem už psal na začátku, tak teď v sobotu 15.12. v Praze klub Roxy, 25.12. Discovery v Alfě a pak 31.12. Silvestr v Červeném hrádku v Ripley.

Zajímá mě rovněž Discovery. V tiskové zprávě se lze dočíst, že bude přichystána nějaká speciální „zimní“ videoprojekce. Prozradíš nám některé detaily?

No zimní bude, až až, aby nám z toho ale zase nebyla kosa. Ale neřeknu nic detailního, nechte se překvapit, ok?

Dobře. Tak to se moc těším. Děkuju Petře za rozhovor a uvidíme se 25.12. v Alfě.

I já děkuju. Mějte se.


ptal se: Anyrok


VJ SHAPE profil:

Taneční párty jej začaly zajímat kolem roku 2002, kdy se  zajímal o djing.  Spolu s kamarádem Djem Akni pod pseudonymem Dj Shusty pořádali párty  ALIENBASE v Radnicích u Plzně. Poté si, ale uvědomil, že gramofon není to co by ho opravdu uspokojilo.  Vj shaPe se poprvé objevuje v Plzni na párty Pulsing  06.06. 2003. Od tohoto okamžiku se vjing stal jeho koníčkem. Po několika svíceních navázal spolupráci s místními promotéry. Postupem času se stal členem Techanalitic crew a na krátkou dobu pracoval i pro Nubreed.cz. Působí převážně v Plzni, ale jeho videoprojekce jste mohli vidět i v Domažlicích, Boskovicích u Brna a v klubech Mecca a Roxy v Praze.  Má na svém kontě přes 69 svícení z toho i několik festivalů jako: Technozone 8, Sunset 2005, Bikiny 2005, Sundance 2007. Přesný přehled je uveden na jeho webu www.orbtv.net.
 
Marco Zaffarano:“Je čas ukázat, co dalšího se skrývá v technu!“ DJ Lucky Luke: “Discovery beru jako hozenou rukavici” Discovery – Kdo je Toky a Jerry? Marco Zaffarano – kompletní biografie Discovery - Vánoce v Plzni ve znamení techna Marco Zaffarano bude slavit Vánoce v Plzni

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016