PARTYINFO

 

MUSICA

Datum konání:
19.01.2008 - sobota
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
Wippenberg (high contrast rec., de), Bon Finix (in music resident / krafty cz), P@co (djpaco.cz), Ludweek (senzaparty.net/ludweek.cz), Yannick (roxy booking), Zelden (myspace.com/zeldenmusic), Paul Andrews
Info:
http://www.myspace.com...
drobex@inmusic.cz
Popis:
start 22:00, vstup 250/300/390 czk
Line-up:
main floor:

22:30 P@co
00:00 Bon Finix
01:30 Wippenberg
03:30 Ludweek
05:00 to se ještě uvidí

chill floor:

23:00 Yannick
01:00 Paul Andrews
03:00 Zelden
05:00 rychle nahoru :o)
 
 
Jak bude vypadat první Musica v Mecce?
Musica: Wippenberg se těší do Meccy
Už tuhle sobotu 19. ledna 2008 se na nové klubovce Musica v prestižním pražském klubu Mecca, poprvé českému party-publiku představí německý DJ, producent a uznávaný remixér Wippenberg a jak sám řekl, do Prahy se už moc těší. Pokud stále nevíte, kdo že Wippenberg vlastně je, čtěte dál.
 
Wippenberg odehrál uplynulou sobotu svůj exklusivní 3hodinový set na akci v Bratislavě a tam se nám ho při této příležitosti podařilo vyzpovídat. Mimo jiné nám Wippenberg odpověděl na otázku: Jak se těší do Prahy do Meccy a jestli už někdy o tomhle klubu něco slyšel. „To víte že ano, samé dobré věci. Znám několik dj´s, co zde dřív hráli. Meccu si velice chválili, dokonce ji označili jako TOP klub v Praze, takže se hrozně těším, nemůžu se dočkat. Věřím, že všichni fandové přijdou do Meccy, protože se budu snažit ze sebe dostat to nejlepší, no a snad se budou dobře bavit. Fakt se těším, tak jim to řekněte :)“ celý rozhovor s Wippenbergem je možné číst na www.djz.cz

Wippenberg – profil

Německý DJ a producent Olaf Dieckmann, skrývající se pod pseudonymem Wippenberg, je hybnou silou taneční scény déle než celou dekádu. Jak by také ne, vždyť díky svému uměleckému talentu stoupl v očích nejen veřejnosti, ale i uznávaných kolegů z branže. Pokaždé, když si jeho věrní fanoušci mysleli, že je na vrcholu, dokázal se překonat a přijít s další skvělou skladbou popostrkující ho dál v jeho producentském nadání.

První hudební krůčky učinil Olaf již jako teenager. Bylo to krátce po jeho osmnáctých narozeninách, když nastartoval svou kariéru vydáním prvního z řady veleúspěšných singlů pojmenovaného Neurodancer. Ten se stal absolutní stálicí všech DJských setů, a tak není divu, že ho nejedno vydavatelství chtělo vzít pod svá elektronická křídla. Nakonec byl ´Neurodancer´ upsán váženému labelu Prolekult/Hooj Choons. Jak se později ukázalo, byl to velmi zdařilý krok, neboť Olafův první počin neztrácí svou popularitu ani dnes.

Po prvotním úspěchu se Wippenberg zaměřil na spolupráci se známými jmény na scéně a chystal se udeřit na citlivém místě - v hitparádách. To však mělo za následek zanedbávání vlastní tvorby pod jeho sólo projektem. To se změnilo později, přesněji v roce 1999, jelikož Olaf obdržel nabídku zremixovat hitovku Castles In The Sky od Ian Van Dahl. Tento remix obletěl svět a na Wippenbergův práh přivedl taková jména jako ATB nebo Blank & Jones. Z této spolupráce vzešly perfektní b-strany ke skladbám Let U Go a Nightclubbing.

V té době byl Wippenbergův neotřelý sound v hledáčku všech slavných DJských tváří, což dalo vznik dalším a dalším remixům tracků, mezi jejichž autory vyčnívali např. Fragma, Dance Nation, Ayu či Tiesto. Všechny tyto zkušenosti Olaf zužitkoval při zakládání svého vlastního labelu, který nazval příznačně Touched By Sound Records. První release si obstaral samozřejmě sám singlem Elemental EP 1/2, obsahujícím tracky Fire a Water. Hned v závěsu byl singl Elemental EP 2/2, na kterém byly pro změny songy Earth a Air. Obě tyto EP byly předně určené pro DJe a partypeople, kteří mají rádi ´pure club music´, Olaf ale určitě myslel i na ekologické aktivisty.

Ohlasy na tento release byly přímo fantastické a Wippenberg se na výsluní už doslova opékal. Rok 2006 byl snad ještě lepší, především ve chvíli, kdy němečtí kolegové Cosmic Gate nabídli možnost kooperace. Výsledkem je Cosmic Gate vs. Wippenberg – Guess Who? a můžete ho nalézt na albu Earth Mover právě od Nica a Bossiho, tedy Cosmic Gate. Pokračování spolupráce těchto německých ikon nevypadalo vůbec marně a nakonec vyústilo další skladbou, tentokrát Wippenbergovým remixem pro pecku Should Have Known, který většina posluchačů obohatila přívlastkem ´úžasný´. V tu dobu Olaf ještě stihl přerušit dlouhou stagnaci svého aliasu, co se jeho vlastní tvorby týče; světlo světa spatřil Promisedland okořeněný vokály té nejpovolanější - Tiff Lacey. Na jaře roku 2007 ještě vyšly remixy od Nica Chagalla a také Sphaery - dalšího z Wippenbergových zapomenutých pseudonymů.

Červenajíc se nad pozitivními reakcemi na svou práci si vzal Olaf na paškál opus Needs To Feel od Finů Super8 & Tab a jeho verze aspirovala na pomyslný titul partykiller roku. Pozornost však budily všechny skladby, na které jen sáhl, ať už byly od Gabriel & Dresden, Above & Beyond či projektu Dogzilla.

Sledovat tuto ´továrnu´, jež chrlí jeden remix za druhým, je tedy určitě namístě.

19.1.2008 MUSICA – club Mecca, Praha – DJ´s: Wippenberg, Bon Finix, P@co, Ludweek a další
Předprodej na Musicu za 300 v síti Ticketstream (www.ticketstream.cz)
info: www.myspace.com/inmusicinfo
 
Vánoční nadílka od In Music - lístky na Musicu levněji nebo zadarmo Musica - nová párty v Mecce startuje už v lednu. A o co že půjde?

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
MaX
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016