PARTYINFO

 

GAIN

Datum konání:
18.01.2008 - pátek
Místo konání:
Plzeň - Alfa
DJs:
Martin Gredner, Molczik, Majkl, Mr.Pole, Lito
Info:
http://www.dancemedia.cz
zdenek_fp@centrum.cz
Popis:
start: 21:00, vstup 90 czk
Line-up:
21:00 – 23:00 Mr.Pole
23:00 – 00:30 Molczik
00:30 – 02:30 Martin Gredner
02:30 – 05:00 Lito + Majkl
 
 
Gain - Line up Martin Gredner: „Připravte se na to nejlepší z My Case!“
DJ Mr.Pole: „Říkejte mi pan Tyčka!“
Dalším mladým talentem, který se představí na party Gain vedle headlinera, Martina Grednera je plzeňský techno-trancový DJ Mr.Pole. O jeho začátcích, snech a již dosažených úspěších jsme si s ním popovídali v krétkém rozhovoru.
 
Ahoj Lukáši… začnu úplně od začátku, protože ne každý tě musí znát takovou dobu jako já. Takže kdo je vlastně DJ Mr.Pole?

Ahoj! No, na začátek pěkně zapeklitá otázka. Mr.Pole je prostě úplně normální kluk s neustálým úsměvem na tváři, který se od malička věnuje hromadě sportů od fotbalu, přes karate až po atletiku, které se vlastně věnuje dodnes. Po několika návštěvách parties jsem se skamarádil s VJem Shapem, a spolu jsme začali osvěcovat videoprojekcí skoro všechny plzeňské parties, které se v té době konaly. Hudební styly Techno a Trance mě začaly natolik zajímat, že jsem si před 2 lety zakoupil své první vinylové desky, gramofony a mixak, na kterých jsem začal dennodenně trénovat své první mixy. Asi tak půl roku až rok nebylo dne, kdy bych se nepostavil doma za gramofony a „nešmrdlal.“ To je zatím asi tak vše na seznámenou :).

Jak si vůbec přišel na jméno Mr.Pole?

Bylo pro mě těžké vymyslet si DJ nick. Jelikož jsem vlastním jménem Lukáš Bechyně, bylo složité najít něco, co by vystihovalo moji představu. Zároveň jsem chtěl, aby v tom byla trocha z mého já, sportu a zase nějaký ten nový pamatovatelný DJ nick, a ne jen další z mnoha Lucassů, atd.. V atletice se věnuji skoku o tyči a vícebojům. Skok o tyči se v angličtině řekne „Pole valut“, takže význam slova Pole = tyč,tyčka.. Mam už těch zkomolenin nicku nespočetně, ale nejsrandovnější pro pobavení v ČR je asi „půlec“ :).. Mr.Pole je prostě Pan Tyčka, Tyčkař… Ať si z toho udělá závěr každý sám..

Ty máš dvě hudební polohy, pokud se nepletu. Jednu trance a druhou techno. Co převládá? Nebo podle čeho se rozhoduješ, co zrovna budeš hrát?

Jsem člověk, který má rád více hudebních stylů, kdybych je měl jmenovat, tak tu budu asi do zítra. Ale techno a trance jsou pro mě něčím, co opravdu miluji. Techno patří k mé srdeční záležitosti. Co se týče obou stylů, mám v oblibě svižnější tempo, pořádnej kopák, hutnou bassovou linku a sypající hihatky. Co se týče tranceu, neholduji zrovna upliftingu, to už je pro mě hudba na diskotéku. Výběr toho, co zrovna budu hrát, volím většinou po domluvě s pořadatelem party. Každopádně do techno setů přidávám nějaký ten tranceový odpočinek a v tranceu je tomu zase naopak.

Asi není tajemstvím, že se za gramofony pohybuješ ne zrovna moc dlouho. Jaké vůbec byly tvoje začátky? Učil tě někdo mixovat, nebo sis na všechno musel přijít sám?

Začátky jsem trochu zmínil již v první odpovědi, ale dá se říci, že jsem si na to vše kolem mixování, scratchování atd, musel přijít sám. Jediný člověk, který mi v začátcích poradil byl můj dobrý kamarád DJ Freeman ze Slovenska. Za to mu dodatečně velký dík! Abych ti pravdu řekl, ze své vlastní zkušenosti můžu říct, že aby si člověk vytvořil svůj vlastní osobitý styl mixování, nemůže si nechat od nikoho dalšího radit.. Sám na to pak přijde.

Máš nějaký sen, nebo nějaký cíl, kterého chceš v DJingu dosáhnout?

Určitě mám sen, jako každý začínající DJ, zahrát si na nějaké té velké megaparty, objíždět svět a bavit nejen sebe, ale hlavně lidi kolem! Až bude po škole více času, chci se věnovat vlastní produkci. Mám ve škatulce již pár svých prvních tracků, které pořád prochází inovacemi. Až na to přijde a bude více času na tvorbu, chtěl bych, aby tady ze mě v taneční hudbě něco zůstalo. Jak píši ve svém „biu“, ze sportu mam v sobě prostě to, že když něco dělám, dělám to na maximum. Takže i v DJingu. Každopádně „s nohama na zemi.“ :)

A když to vezmeme obráceně, co ty osobně považuješ za svůj dosud největší úspěch v DJingu?

Co se jmen, prostoru a velikosti party týče, určitě Gain :)).. Jsem jedním z těch začínajících a ti to mají na taneční scéně prostě o dost těžší. Konkurence je veliká a bez známých si člověk v dnešní době moc nezahraje, takže zrovna Gain beru jako další výzvu a jsem moc rád, ačkoliv hraji na začátku, že si poprvé zahraji po boku jednoho z našich českých TOP DJs - Martinem Grednerem. Budu se snažit předvést to nej, co umím!

Ty jsi zabookován na již páté pokračování Gainu, které proběhne 18.1. Znáš vůbec Gain osobně? Myslím tím, byl jsi na něm někdy?

Bohužel jsem se ani jednoho z předchozích dílů nemohl zúčastnit. Z informací od známých ale vím, že to bude určitě jedna z těch lepších plzeňských parties, na které se budou DJs a především lidé rádi vracet!

No a na co se tedy v tvém podání můžeme těšit?

Na trance? :) Jelikož hraji na začátku, první půlka setu bude v pomalejším tempu a ta druhá…? Nu nechte se překvapit.. Kdo se chce dozvědět, co tam ten půlec vlastně bude hrát, tak ať jistojistě dorazí! :) Tímto všechny příznivce taneční muziky srdečně zvu!

Výborně, Lukáši. Děkuji ti moc za rozhovor a 18.1. v Alfě naviděnou!

Není zač. Potěšení je na mé straně! 18.1. papapa :))

ptal se: Anyrok


DJ Mr. Pole – biografie
Vlastním jménem Lukáš Bechyně se narodil v roce 1983 v malém městečku poblíž Plzně. O taneční hudbu se zajímal už od svých 13 let, kdy v jeho sbírce audio kazet nechybělo snad žádné z tanečních alb té doby. Jednu ze svých prvních párty navštívil v roce 2003, kde se nechal unést atmosférou a vystoupením tamějších DJs. Zde se seznámil s plzeňským VJ Shapeem, který ho zasvětil do tajů VJingu a společně pak zajišťovali videoprojekce na mnoha Plzeňských parties.

Nic méně po určité době zjistil, že bavit nejen sebe, ale hlavně lidi hudbou je přesně to co chce. VJing pověsil doslova na hřebík a ke konci roku 2005 vyměnil kameru za své první gramofony. V tu dobu pro něj techno znamenalo opravdu všechno. A proto se právě o první mixy pokoušel v tomto stylu. Jako snad každý i on postupem času zažil atmosféru velkých tranceových megaparty. Tato energická a melodická hudba ho natolik zaujala, že do svých mixů začal přidávat i tech-trancové nebo trancové tracky. Přestože techno je jeho srdeční záležitostí, je tento DJ schopen zahrát čistě i tranceový set. Vzhledem ke své sportovní a závodní kariéře atleta, je zvyklý ze sebe vydat opravdu vše a proto i do svého osobitého mixování dává vždy maximum. I přes malé množství nabídek na hraní, prozatím, sklízí tento mladý DJ čím dál více pozitivních ohlasů. Jeho DJské motto: " Stát nohama na zemi "

V polovině roku 2006 začíná hrát po různých afterparties a menších klubovkách v Plzni a jejím okolí po boku západočeských DJs. Mixák si předával se jmény jako jsou Home, Jamal DJs, Molczik, Majkl, Mind, Lookshot, Freeman (SK) a dalšími. Během své krátké Djské kariéry si nejvíce cení hraní s jedním z 1. průkopníků českého trancu Petrem Holmanem a vystoupil též po boku pražského DJe Marcuse Coopera.
 
Martin Gredner – od lokálního CD pouštěje k celorepublikové slávě Gain – tentokrát s Martinem Grednerem

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016