PARTYINFO

 

CZECHPOINT 6

Datum konání:
22.02.2008 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Sayko, Basstien, Neoto, Frock, Medik, Conspira

2nd stage - Pavel Krejdl, Čenda aka Detrik, Franke, Wector, Zviry, Unit

3rd stage - Gappeq, Lolla, Zbořa, Psyla, Genara, Bantha

4th stage - Dan Cooley, Face & Diome, Jirka M@gors, Andreas TS, Wector
Info:
http://www.nwp.cz
Popis:
start 21:00, vstup 100/150/180 czk
Line-up:
Drum & Bass stage

21:00 - 22:30 Conspira
22:30 - 24:00 Basstien
00:00 - 01:30 Medik
01:30 - 03:00 Sayko
03:00 - 04:30 Frock
04:30 - 06:00 Neoto

Techno stage

21:00 - 22:30 Wector
22:30 - 24:00 Zviry
00:00 - 03:00 Pavel Krejdl & Čenda
03:00 - 04:30 Franke
04:30 - 06:00 Unit

Psytrance stage

21:00 - 22:30 Genaro
22:30 - 24:00 Zbořa
00:00 - 01:30 Lolla
01:30 - 03:00 Gappeq (live)
03:00 - 04:30 Bantha (live)
04:30 - 06:00 Psyla

Chill-out: House & Progressive stage

21:00 - 22:30 Jirka M@gors
22:30 - 01:30 Face vs. Diome
01:30 - 03:30 Dan Cooley
03:30 - 05:00 Andreas TS
05:00 - 06:00 Wector – special house set
 
 
Poslední informace k akci CzechPoint + line up
Pavel Krejdl: "Mám pocit, že budu hrát techno navždy."
Jednou z hlavních hvězd asi nejlepší technoparty v Praze bude klasik a rezident Techno.cz Pavel Krejdl. Pořadatelé akce jej tedy důkladně vyzpovídali a v exkluzivním rozhovoru pro náš server se tak dočtete, jak se Pavel dostal k taneční hudbě nebo co si chystá na CzechPoint speciálního.
 
První otázka je nasnadě - Nedávno jsme všichni oslavili příchod nového roku, zeptám se tě tedy, kde a jak jsi strávil své silvestrovské oslavy a co od toho nového roku ať už v soukromém, či uměleckém životě očekáváš?

Na Nový rok jsem hrál na privátní akci u kamaráda na horách, kde bylo tak 100 rozjetejch lidí. Bomba akce! Jinak moje plány na nový rok jsou jasný. Jelikož působím jako oblastní manager jedné prosperující společnosti a hodlám jít ještě nahoru, tak mám v plánu expandovat i do zahraničí, kde máme pobočky. Takže moře práce, ale zároveň i dost zábava a taky můžu dát příležitost i dalším lidem jak vydělat, takže jak říkám….moře práce. Co se týká hudby, tak mám určitý cíl, ke kterému se postupně přibližuji, ale teď ještě neřeknu:)



Ty tajnůstkáři:) Nebudu ale dotěrný jako Kraus na ČTčku, a tak se necháme všichni překvapit… Není ale určitě žádným tajemstvím a vařím, že nám rád alespoň v krátkosti nastíníš, jakým způsobem se vyvíjela osobnost tvého formátu?

Určitě rád. Je tomu 15 let, co jsem pracoval v jednom klubu a jednoho dne jsem měl možnost se zúčastnit akce, kde hrál Loutka a ta hudba mě naprosto dramaticky ovlivnila. Před tím jsem hrál hip hop z cd a ani nevěděl, že existují nějaké gramofony, což se velice rychle změnilo. Jel jsem do Holandska pro desky a tam zjistil, že existuje taky jinej styl než house a to bylo techno. Nakoupil jsem si první desky a hurá trénovat. Jelikož mám velice dobré vazby na určité lidi, tak se mi dostalo možnosti hrát jako resident v klubu Alfa a Sluníčko v centru Prahy, a pak sem dostal nabídku od fa Planet Alfa, abych hrál na jejich mezinárodních akcích a taky i za nějaký rozumný peníze, což mi otevřelo pomalu oči a uvědomil jsem si, že dělat něco co mě maximálně baví a ještě za to něco mít. Kdo by toto neuvítal, že:). Následných pár let se to celé začalo stupňovat a já pak zjistil, že se občas ani nezastavím, což mě velice zvedlo sebevědomí a chuť hrát všude, kde se dá. Na začátku jsme vozili s sebou i gramce, neb je nikdo v republice ani neměl a přes tyto aktivity se to postupně stupňovalo, až přišla první nabídka na hraní v cizině, což byl velký impuls a výzva.

No je vidět, že jsi se během těch 15-ti let opravdu vůbec nenudil a za tuto dobu si nám tak rozkvetl ve skvělého dje! Jak je to u tebe ale aktuálně vlastně s produkováním vlastní hudby? Zůstane Pavel Krejdl pojmem „pouze“ jako dj, nebo se stane v budoucnu i úspěšným producentem? A můžeme se případně v dohledné době těšit alespoň na nějaký ten nový setík?

Na setík se těšte určitě, ale ta tvorba je píseň budoucnosti, protože momentálně se finančně zajišťuji pro ty případy, že bych chtěl rodinu atd. a to si z hraní momentálně nikdo dovolit nemůže. Myslím žít a ne přežívat jako spousta líných lidí, co to v životě už vzdali. Já jsem bojovník:)

Techno vždycky bylo tvojí doménou! Zůstáváš mu tak i po tolika letech stále věrný nebo tě taky, jako mnoho dalších djs v poslední době, zlákal i jiný styl, kterému by si věnoval stejnou péči a lásku? Čím si myslíš, že je toto vůbec způsobeno?

Mám moc rád i minimal a klidnou hudbu, ale techno je hudba, s kterou se dá technicky velice dobře pracovat a přetvářet, a proto se tomuto stylu věnuji. Nakopne mě pak, když za váma přijde nějaký roker a poděkuje vám za energii, kterou jste mu vlastně zprostředkoval. Miluju experimentovaní se zvuky a rád zakopmonovávám i prvky hip hopu nebo hitovek z let minulých. Já se rozhodně díky tomu, abych hrál, nebudu přizpůsobovat těm srancům, co teď po světě hrajou. Občas mi to přijde jako krok zpět a ne dopředu. Prostě techno v kvalitním podání se dá přiřadit klidně i k vážné hudbě, ale problém je, že spousta djs to prezentuje pouze povrchně a to je obr škoda. Ani se nedivým, že začali lidi chodit na ty šílený euro trance styly a to elektro to je hnus… Pardon jestli sem se někoho dotknul. Tak to prostě cítím.

Takže odpověď na moji následující otázku, jestli v sobě stále nacházíš dostatek energie a chuti pokračovat ve všem dál, je tvou předchozí odpovědí de facto zodpovězena:) Chtěl jsem se tě na to mimo jiné zeptat i proto, protože snad jen slepý by si asi nevšimnul patrného odlivu zájmu partypeole o techno a když by nebylo už pomalu pro koho v klubech hrát, tak to by nejspíš nemohlo bavit ani tebe, bojovníka!

Mám pocit, že budu hrát techno navždy a budu se tím bavit a hlavně budu neustále bavit lidi. Měli byste vidět naše privátní akce a hned by vám bylo jasný, že techno neumírá ba naopak:))

Taky řešení a elegantní! Proč si neudělat prostě pořádnej mejdan pro pár známých, kterej si pak člověk užije mnohem víc než hraní pro poloprázdný klub. Otočme už ale společně své pohledy k našemu CzechPointu. Ten už po téměř roce a půl své existence není na naší taneční scéně úplnou novinkou a hodně lidí mu fandí, což nás moc těší a velmi si toho vážíme! Myslíš si, že podobné projekty v takovém měřítku mají u nás smysl a šanci najít si v dnešní velké konkurenci své publikum.

Rozhodně ano. To je jako s vážnou hudbou. Jednou máš lidi, co tím žijou a to se už nezmění. A upřímně…….nedovedu si představit, že moji známý a fanoušci by měli chodit na ten komerční shit. Takže z mé strany maximální podpora vašich akci a podobných..

Tak to jsme moc rádi a děkujeme! Na CzechPointu vystupují pouze naši domácí djs a projekty, proto vznikl, proto ten příznačný název. My se vždy ale snažíme celý line up něčím okořenit a nejinou péči jsme mu věnovali i nyní! Pro fanoušky kvalitního techna jsme tak tentokrát připravili lahůdku v podobě tvého vystoupení, navíc ve společném setu s tvým kamarádem Čendou a protože taky sám už nějaký ten pátek placky roztáčím, tak moc dobře vím, že hraní ze 4 gramofonů a 2 mixpultů vyžaduje kromě nezbytné techniky, i určitou sehranost se svým protějškem. Zeptám se tě tedy, jestli Čenda  patří k tvým stálým partnerům, či tentokrát půjde o experiment a jestli si pro nás na tento večer budete připravovat něco speciálního?

Ano, s Čendou jsme sehraní a například na Trnkobraní jsme to tam řádně rozebrali:)) a nakonec jsem ještě s Martinem (Agentem) pokračoval další 2 hodiny a masakr. Přijďte, nebudete, myslím, litovat!

Myslím si, že každá další otázka je tady už zbytečná, protože kdo si toto naše povídání dočetl až sem a hudbu, kterou ty miluješ, poslouchá ušima, musel pochopit, že jsi stále ten starý, dobrý Pája, co to do nás bude prostě hustit, co to půjde, a už teď je tak se na co těšit..:) Nemůžu se tě ale na úplný závěr nezeptat, jak se na své hraní na CzechPointu těšíš a co by si případně rád vzkázal všem, kteří se na vás přijdou do Abatonu podívat?

Koukejte dorazit a podpořit tuto akci, neboť lidi, kteří ji pořádají, to dělají pro Vás a ne pro prachy jako ty hrozný mega akce. Těšíme se i s Čendou na vás a podpoříme to kvalitou:)) Hezký den přeje Pavel Krejdl a pro kontakt ohledně spolupráce můžete psát na dj.pavelkrejdl@centrum.cz nebo 603541603 :))), jsme otevřeni každému schopnému člověku, co chce něco změnit a budeme se rádi věnovat.

Tak ti moc Pavle děkuju za tvůj čas, za tenhle milej rozhovor a věřme, že si tvé poslední věty všichni dobře zapamatují a v pátek 22. února se v Abatonu sejdeme zase na pořádným mejdanu!



 
Šesté vydání CzechPointu koncem února v Abatonu

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016