PARTYINFO

 

RETRO SESSION

Datum konání:
07.12.2007 - pátek
Místo konání:
Brno - Favál
DJs:
Pavel Krejdl, N-kyp aka Nákyp, R.A.D.E.K., Vik, Shkobiss

2nd stage - Dan Keschen, guests
 
 
Letošní Retro Session se vrací na Favál
Znovu se nám nezadržitelně blíží konec roku a vzpomínkový večírek Retro session se v tomto předvánočním čase již pomalu stává příjemnou tradicí. Opět budeme mít možnost potkat staré přátele a známé, probrat, co se za ten rok všechno stačilo seběhnout a samozřejmě si zatancovat na naše oblíbené a originální hitovky z 90. let. 
 
Pro mladší generaci kluberů, kteří měli v době začátků house a techno párty ještě docela jiné starosti, než kde zrovna hraje jejich oblíbený DJ a neměli tedy šanci okusit onu zlatou a neopakovatelnou atmosféru, bude tato akce ideální příležitostí ke zjištění, jaká že se to muzika v těchto dávných dobách hrála. Minulý rok jsme si tuto párty výjimečně vyzkoušeli v Perpetuu, a prostory klubu zaplněné spokojenými návštěvníky opětovně ukázaly, že ty staré pecky neztratily nic ze svého kouzla a ještě pořád nás dokážou pořádně rozparádit na parketu. Letošní Retro session se ovšem vrací na Favál, kam tak nějak samozřejmě patří. Tam se totiž celá brněnská elektronická klubová scéna začala v roce 1993 pomalounku rozjíždět.



U Pavla Krejdla se rozhodně nemusíme obávat použít v současnosti hojně nadužívané a tedy bohužel naprosto zprofanované slovo, totiž legenda. Mnohými označován jako vůbec první techno DJ u nás, s určitostí pak první český DJ zastupovaný první bookingovou agenturou v Čechách - Planet Alfa. Hrával na počátečních párty v klubech jako MishMash, Sluníčko a později Radost FX. Psát o tom, kde všude a s kým si Pavel zahrál by zabralo spoustu místa a bylo by také nejspíš zbytečné, mnohem důležitější je, že si u příležitosti Retro session probral svůj úctyhodný vinylový archiv a připravil set poskládaný ze svých nejoblíbenějších desek!

Tato vzpomínková párty by se v žádném případě nemohla obejít bez DJ N-kypa, který tehdy v roce 1993, tehdy ještě jako DJ Nákyp, první párty v Brně na Favále rozjížděl. Jeho energií nabité sety, které dokázaly pro elektronickou hudbu nadchnout nejednoho návštěvníka, jsou do dneška v živé paměti všech zúčastněných. V průběhu let se z N-kypa stal uznávaný techno DJ, v současné době hraje podle vlastních slov téměř vše, i když spíše preferuje house music. A na to, jak si zahraje svoje milované pecky z 90. let, se jako obvykle moc těší.

DJ R.A.D.E.K. má na rozvoji a vůbec vzniku párty kultury na Moravě doslova lví podíl. Jako jeden z prvních vinylových DJs u nás to byl právě on, kdo v břeclavském kulturáku a místním Dance Hall Koruna organizoval snad první párty v našich končinách, na kterých samozřejmě také hrál. A to v té době vyžadovalo kromě spousty jiných věcí také notnou dávku odvahy a prozřetelnosti. Duchovním otcem celého projektu Retro session a zároveň posledním účinkujícím na retro techno & oldschool house stage je DJ Vik, kterého si můžete pamatovat i díky jeho pořadům vysílaným na bývalém brněnském undergroundovém rádiu Hády. Vik je jednou z mála osobností, která se aktivně podílela na rozvoji moravské taneční scény od jejích skromných počátků až do současnosti. Jeho dlouholeté DJské působení mu přineslo cenné zkušenosti stejně jako úctyhodnou sbírku vinylů, ze které si pro vás připravil ty nejvypečenější kousky.

Seznam účinkujících tím však ještě nekončí. Nezapomněli jsme ani na legendární brněnskou osobnost Dana Giače, kterého si můžete z poslední doby pamatovat hlavně z jeho rozjetých večírků na Flédě, které pořádá pod pseudonymem Dan Keschen. Dan a jeho hosté nám z druhé retro funky stage připomenou ten správný a nikdy nestárnoucí ‘funky feeling’.

Přijďte si zavzpomínat a pobavit se u těch krásných starých fláků!.. 
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016